Меню

Десерти 27.10.2023

Рецепт гарбузового чізкейку без випічки, що тане в роті

 

Смачний ніжний сирний торт — чізкейк можна приготувати без випічки. Цей десерт чудово підійде для завершення святкового або недільного обіду. Пропоную вам незвичайний рецепт гарбузового чізкейку, який тане в роті, з яскравим вершковим смаком та цікавою структурою. Для приготування знадобиться металева або силіконова форма.

При виборі сиру зверніть увагу на сухий, зернистий, жирний продукт із легкою кислинкою. Мед у рецепті можна замінити на цукор. Знадобиться жирна (21%) сметана або сільські вершки.

Купуючи гарбуз, зверніть увагу на десертні сорти з яскравим забарвленням. Отже, готуємо найсмачніший чізкейк з гарбуза без випічки.

Інгредієнти:

  • сир – 0,5 кг;
  • гарбуз – 0,3 кг;
  • мед — 2,5 — 3 столові ложки;
  • сметана – 50 мл;
  • желатин -15 г;
  • ванільний екстракт – 2 – 3 краплі;
  • сухі кокосові вершки (або стружка кокосу) – 1 чайна ложка для посипання (необов’язково).

продукти

 

Найсмачніший гарбузовий чізкейк, рецепт без випічки з покроковими фото

Виконання:

Гарбуз нарізати скибочками товщиною 7 мм, викласти в керамічну посудину. Шкірку не очищати. Запекти у духовці 200 градусів до м’якості.

гарбуз

Сир перекласти в миску для приготування чізкейка.

сир

Додати мед, сметану та ванільний екстракт.

сир з медом

Запечений гарбуз остудити, очистити від шкірки.

гарбуз

Нарізати овоч на невеликі шматочки, викласти до решти компонентів.

гарбузовий чізкейк

Збити масу блендером до однорідності.

гарбузовий чізкейк

Желатин замочити у 60 мл холодної води до набухання. Розтопити на водяній бані до однорідного киселю. Вилити желатиновий розчин у миску. Повторно збити масу блендером.

гарбузовий чізкейк

Форму змастити олією без запаху, особливу увагу приділити бічним і верхнім частинам. Вилити у форму підготовлену сирну масу.

гарбузовий чізкейк

Затягнути форму харчової плівкою і відправити в холодильник на 6-8 годин до охолодження.

гарбузовий чізкейк без випічки

Готовий чізкейк акуратно витягти із форми, перекласти на тарілку для подачі. Посипати сухими кокосовими вершками і одразу подати до столу.

гарбузовий чізкейк

Чізкейк має ніжну повітряну структуру, вершковий солодкий смак з легкою кислинкою. Доповнити подачу можна зеленим або чорним чаєм та кавою.

Чізкейк зберігає свою форму при кімнатній температурі, а ось кокосове посипання може зволожитися. Зберігати десерт у холодильнику до 3 днів.

гарбузовий чізкейк без випічки

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons