Рецепт гарбузового чізкейку без випічки, що тане в роті

Смачний ніжний сирний торт — чізкейк можна приготувати без випічки. Цей десерт чудово підійде для завершення святкового або недільного обіду. Пропоную вам незвичайний рецепт гарбузового чізкейку, який тане в роті, з яскравим вершковим смаком та цікавою структурою. Для приготування знадобиться металева або силіконова форма.
Купуючи гарбуз, зверніть увагу на десертні сорти з яскравим забарвленням. Отже, готуємо найсмачніший чізкейк з гарбуза без випічки.
Інгредієнти:
- сир – 0,5 кг;
- гарбуз – 0,3 кг;
- мед — 2,5 — 3 столові ложки;
- сметана – 50 мл;
- желатин -15 г;
- ванільний екстракт – 2 – 3 краплі;
- сухі кокосові вершки (або стружка кокосу) – 1 чайна ложка для посипання (необов’язково).
Найсмачніший гарбузовий чізкейк, рецепт без випічки з покроковими фото
Виконання:
Гарбуз нарізати скибочками товщиною 7 мм, викласти в керамічну посудину. Шкірку не очищати. Запекти у духовці 200 градусів до м’якості.
Сир перекласти в миску для приготування чізкейка.
Додати мед, сметану та ванільний екстракт.
Запечений гарбуз остудити, очистити від шкірки.
Нарізати овоч на невеликі шматочки, викласти до решти компонентів.
Збити масу блендером до однорідності.
Желатин замочити у 60 мл холодної води до набухання. Розтопити на водяній бані до однорідного киселю. Вилити желатиновий розчин у миску. Повторно збити масу блендером.
Форму змастити олією без запаху, особливу увагу приділити бічним і верхнім частинам. Вилити у форму підготовлену сирну масу.
Затягнути форму харчової плівкою і відправити в холодильник на 6-8 годин до охолодження.
Готовий чізкейк акуратно витягти із форми, перекласти на тарілку для подачі. Посипати сухими кокосовими вершками і одразу подати до столу.
Чізкейк має ніжну повітряну структуру, вершковий солодкий смак з легкою кислинкою. Доповнити подачу можна зеленим або чорним чаєм та кавою.
Іра
Смакота❤️