Торт Пломбір без випічки — дуже смачний, ніжний та повітряний
Цей смачний і швидкий рецепт, обов’язково, оцінять усі ласуни. Торт «пломбір» без випічки готується досить просто з доступних та недорогих інгредієнтів. Виходить неймовірно ніжним та ароматним. У цьому випадку не знадобиться духовка.
Інгредієнти:
Основа:
- Печиво пісочне 250 г
- Масло вершкове 120 г
Суфле:
- Сир 400 г
- Сметана 400 г
- Згущене молоко 400 г
- Ванільний цукор 1 ст.л.
Шоколадний ганаш:
- Масло вершкове 50 г
- Молоко 50 г
- Шоколад чорний 100 г
Для прикрас:
- Білий шоколад 30 г
- Час приготування: 50 хвили
- Кількість порцій: 8
Торт Пломбір без випічки — рецепт з фото покроково, в домашніх умовах
Для приготування основи торта, купіть або спечіть пісочне печиво. Подрібніть його у блендері до дрібної крихти. Пересипте в глибоку ємність.
Розтопіть масло в мікрохвильовій печі. Влийте до подрібненого печива. Перемішайте, щоб вся крихта стала вологою.
Візьміть частину вологої крихти в руку і добре стисніть. Якщо тісто тримається разом, то основа готова. Якщо кришитися, додайте ще трохи масла.
Візьміть форму діаметром 18-20 см. Застеліть дно та бічні сторони якісним пергаментом. Викладіть і добре утрамбуйте вологу крихту. Відправте у холодильник на 25-30 хвилин.
Тепер, саме час, зайнятися приготуванням суфле. У глибоку ємність додайте сир з будь-якою жирністю. Влийте сметану. Жирність не відіграє важливу роль. Додайте згущене молоко та ванільний цукор. Подрібніть занурювальним блендером до утворення однорідної консистенції.
Молоко підігрійте до 70-80 градусів. Або доведіть його до кипіння і дайте трохи охолонути. Всипте швидкорозчинний желатин. Перемішайте до розчинення. Якщо крупинки не розчиняються, прогрійте ще трохи. Помішуйте, доки желатин повністю розчинитися.
Тонким цівком введіть теплий желатиновий розчин у сирну масу. При цьому постійно перемішуйте міксером.
Вилийте сирну суміш на охолоджений пісочний корж. Відправте в холодильник на 3-4 години до повного застигання. Можна залишити проти ночі.
Коли сирна маса застигне, можна приступати до виготовлення шоколадного ганаша. У сотейник влийте молоко і додайте масло. Помішуючи, прогрійте до повного розчинення масла.
У гарячу молочно-масляну масу додайте скибочки чорного шоколаду. Перемішайте віночком до повного розчинення та отримання однорідної маси. Шоколадний ганаш має бути теплим, але не гарячим.
Вилийте шоколадну суміш на суфле та розподіліть по всьому колу.
Розтопіть білий шоколад. Розподіліть його зверху по спіралі. Шпажкою зробіть павутинку. Відправте в холодильник ще на кілька годин.
Торт Пломбір без випічки в домашніх умовах готовий. Приємного чаювання!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!