Кекси в стилі Хеллоуїна — це жахливо смачно і фантастично оригінально
Прекрасним завершенням тематичної вечірки на Хелловін стане святкове чаювання з оригінальними смачними кексами, прикрашеними у вигляді гарбуза хелловіна.
Інгредієнти:
- 60 гр. вершкового масла + невеликий шматочок масла для крему;
- 0,5 ст. цукру;
- ¾ ст. пшеничного борошна;
- 0,5 ч. л. розпушувача чи соди, погашеної оцтом;
- 1 куряче яйце;
- 0,5 ст. кефіру;
- цедра половини лимона
- 7-8 шт. кураги для начинки + 7-8 шт. для крему;
- 7-8 шт. чорносливу для начинки + 2-3 шт. для прикрас;
- 50 гр. білого шоколаду;
- кілька листочків м’яти для прикраси.
Рецепт кексів на Хелловін з покроковими фото приготування
1. Всі продукти для приготування смачних кексів на Хеллоуїн зібрані, можна приступати до випічки.
2. Вершкове масло або вершковий маргарин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, трохи остуджуємо і з’єднуємо з цукром.
3. Злегка збиваємо вінчиком чи міксером.
4. Додаємо куряче яйце.
5. Знову збиваємо масу до розчинення крупинок цукру.
6. Вводимо трохи підігрітий кефір і перемішуємо.
7. Борошно просіюємо разом з розпушувачем і додаємо в тісто. Якщо ви використовуєте соду, погашену оцтом, її слід вводити вже після додавання борошна і розмішування тіста.
8. Ретельно перемішуємо масу. Слідкуйте за тим, щоб у тісті для наших смачних кексів не утворювалось грудочок.
9. Курагу та родзинки промиваємо і нарізаємо невеликими кубиками. З ретельно вимитого лимону знімаємо цедру (нам знадобиться цедра з половинки лимона).
10. Додаємо начинку до тіста.
11. Ще раз ретельно перемішуємо, щоб курага, чорнослив та цедра рівномірно розподілилися за тістом.
12. Розкладаємо тісто у форми, наповнюючи їх на 3/4.
13. Ставимо смачні домашні кекси випікатися у розігріту духовку. Випікаємо близько 20-30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. На готовність перевіряємо зубочисткою: якщо при проколюванні зубочистка виходить чиста і суха, без шматочків тіста, можна виймати кекси з духовки. А поки кекси на кефірі печуть, займемося приготуванням прикраси. Для крему 7-8 штук кураги заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.
За цей час курага запариться та стане м’якою. 50 гр. білого шоколаду (бажано брати не пористий), розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додаємо невеликий шматочок вершкового масла і перемішуємо. Курагу подрібнюємо блендером і змішуємо з шоколадно-масляною сумішшю. Крем готовий.
14. Для прикраси нам також знадобиться чорнослив. Дрібно нарізаємо його.
15. Прикрашаємо кекси кремом, що охолонув, зверху «малюємо» хеллоуїнську пику з чорносливу і робимо «чубчик» з листочків м’яти.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!