Кекси з кока-колою — ну, дуже смачний рецепт
Сьогодні вирішила поділитися рецептом приготування кексів на кока-колі. Це дуже смачна випічка, особливо якщо прикрасити її заварним білковим кремом. Самі кекси готуються просто та швидко, а ось у приготуванні крему є свої нюанси.
Все це я пишу, щоб ви врахували, що яйця можуть бути різними за величиною яйця. Саме за таких умов ви отримаєте ідеальний крем, який можна використовувати не тільки для кексів, але і для прошарку та прикраси тортів.
Що знадобиться:
Тісто:
- Борошно пшеничне – 150 г
- Какао-порошок – 20 г
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Цукор-пісок – 150 г
- Кока-кола – 125 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло або маргарин – 100 г
Крем:
- Білки яєчні – 65 г
- Цукор-пісок – 130 г
- Вода – 35 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Барвник харчовий зелений – за потребою
- Посипання цукрове різнокольорове – за потребою
Смачні кекси з кока-колою, рецепт з пококовими фото
Підготувати всі інгредієнти для тесту.
У глибоку ємність просіяти борошно, какао і розпушити, додати цукор.
Усі сухі інгредієнти ретельно перемішати віночком.
Масло або маргарин розтопити на водяній бані та остудити до теплого стану. У суху суміш вилити масло та вбити яйця.
Суміш добре вимішати віночком.
Поступово додавати кока-колу.
Тісто остаточно вимішати до однорідного стану.
У форму для кексу вкласти гофровані розетки з пергаменту. Якщо розеток немає, можна просто змастити поглиблення маслом.
У розетки викласти тісто, заповнюючи їх на ⅔ висоти.
Духовку попередньо нагріти до температури 180 ° С і помістити в неї дечко з формами. Випікати вироби протягом 30 хвилин.
Готові кекси з кока-колою остудити.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
Цукор з’єднати з водою в невеликій каструльці.
Сироп поварити на слабкому вогні, помішуючи до легкого загусання.
Білки збити за допомогою міксера у стійку піну.
Продовжуючи збивати, поступово влити тонким струмком гарячий цукровий сироп.
Наприкінці збивання додати зелений харчовий барвник та ванілін. Крем повинен рівномірно забарвитися у зелений колір.
На кекси, що охолонули, за допомогою кондитерського мішка і насадки «зірочка» нанести крем у формі «ялинки». Прикрасити «ялинку» різнобарвним посипанням.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!