Меню

Випiчка 1.01.2023

Кекси з кока-колою — ну, дуже смачний рецепт

Сьогодні вирішила поділитися рецептом приготування кексів на кока-колі. Це дуже смачна випічка, особливо якщо прикрасити її заварним білковим кремом. Самі кекси готуються просто та швидко, а ось у приготуванні крему є свої нюанси.

Білки, ретельно відокремлені від жовтків, потрібно обов’язково зважувати і брати цукру рівно вдвічі більше. Кількість води можна вирахувати із пропорції.

Все це я пишу, щоб ви врахували, що яйця можуть бути різними за величиною яйця. Саме за таких умов ви отримаєте ідеальний крем, який можна використовувати не тільки для кексів, але і для прошарку та прикраси тортів.

 

Що знадобиться:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Какао-порошок – 20 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
  • Цукор-пісок – 150 г
  • Кока-кола – 125 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло або маргарин – 100 г

Крем:

  • Білки яєчні – 65 г
  • Цукор-пісок – 130 г
  • Вода – 35 мл
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Барвник харчовий зелений – за потребою
  • Посипання цукрове різнокольорове – за потребою

Смачні кекси з кока-колою, рецепт з пококовими фото

Підготувати всі інгредієнти для тесту.

для тіста

У глибоку ємність просіяти борошно, какао і розпушити, додати цукор.

цукор какао борошно

Усі сухі інгредієнти ретельно перемішати віночком.

змішати

Масло або маргарин розтопити на водяній бані та остудити до теплого стану. У суху суміш вилити масло та вбити яйця.

яйця

Суміш добре вимішати віночком.

шоколадне тісто

Поступово додавати кока-колу.

влити кока-колу

Тісто остаточно вимішати до однорідного стану.

тісто готове

У форму для кексу вкласти гофровані розетки з пергаменту. Якщо розеток немає, можна просто змастити поглиблення маслом.

форма

У розетки викласти тісто, заповнюючи їх на ⅔ висоти.

наляти тісто

Духовку попередньо нагріти до температури 180 ° С і помістити в неї дечко з формами. Випікати вироби протягом 30 хвилин.

Кекси з кока-колою

Готові кекси з кока-колою остудити.

Кекси з кока-колою

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.

для крему

Цукор з’єднати з водою в невеликій каструльці.

цукор

Сироп поварити на слабкому вогні, помішуючи до легкого загусання.

сироп

Білки збити за допомогою міксера у стійку піну.

піна білкова

Продовжуючи збивати, поступово влити тонким струмком гарячий цукровий сироп.

білковий крем

Наприкінці збивання додати зелений харчовий барвник та ванілін. Крем повинен рівномірно забарвитися у зелений колір.

зелений крем

На кекси, що охолонули, за допомогою кондитерського мішка і насадки «зірочка» нанести крем у формі «ялинки». Прикрасити «ялинку» різнобарвним посипанням.

Кекси з кока-колою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons