Смачний салат з м’ясом, яблуком та овочами
Хочу запропонувати вам рецепт приготування м’ясного ситного салату з яблуком і овочами. Його можна готувати як з олією, так і з майонезом. Смачно буде у будь-якому випадку.
Такий салат буде цілком доречним і на святковому столі, і навіть може скласти конкуренцію салату Олів’є. Всі інгредієнти цілком доступні як за наявністю, так і за ціною. Готуйте, пробуйте та ділитесь враженнями!
Продукти:
- М’ясо пісне (свинина чи яловичина) – 200 г
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Картопля – 200 г
- Горошок зелений консервований – 100 г
- Яблука кисло-солодкі – 1 шт.
- Цибуля зелена – 100 г
- Олія — за потребою
- Сіль за смаком
Салат з м’ясом та яблуком рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо обмити, викласти в каструлю, залити окропом і варити до готовності (2-3 години). М’ясо готове, якщо в нього вільно входить вилка та виділяється прозорий сік. Вийняти м’ясо з бульйону, остудити та нарізати дрібними шматочками.
Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім відлити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби злегка остудити, очистити, добре охолодити та нарізати кубиками чи брусочками.
Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння і нарізати соломкою або натерти на тертці для моркви корейською.
Огірки вимити, обсушити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на тонкі пластини, а потім скласти в стопку і нарізати поперек соломкою.
Пір’я зеленої цибулі вимити в проточній воді, обсушити і нарізати тонкими кільцями.
З’єднати м’ясо, картоплю, цибулю, яблуко та огірки, додати горошок та посолити за смаком.
Все перемішати і заправити олією.
Салат добре вимішати.
Цей салат можна також заправити і майонезом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!