Салат «Серцеїдка» з курячих сердець та з маринованою цибулею
Ділюсь з усіма рецептом приготування салату з курячих сердець. Не так часто ми балуємо своїх близьких салатами з курячих субпродуктів, хоча вони нічим не поступаються за смаком та поживністю м’ясним. Готується салат просто, не займає багато часу, а ще швидше з’їдається.
Як і в будь-якому салаті, приготованому з майонезом, слід ґрунтовно підійти до вибору соусу. Особливо добре підходить майонез «провансаль» 67%. Відкривайте для себе нові рецепти, готуйте та насолоджуйтесь новим смаком!
Салат «Серцеїдка»
- Серця курячі – 300 г
- Сир твердий – 100 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Майонез – 2 ст. ложки
- Зелень кропу чи петрушки – до смаку
- Сіль за смаком
Маринад для цибулі:
- Оцет 9% — 1 ст. ложка
- Цукор-пісок – 1 ст. ложка
- Сіль — 1 ч. ложка
- Вода – 200 мл
Салат з курячих сердець, дуже смачний рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Курячі серця ретельно вимити, відрізати всі плівки, судини та жир, надрізати вздовж навпіл, видалити кров’яні згустки і знову промити.
Опустити серця в киплячу підсолену воду і відварити до м’якості протягом 40-50 хвилин. Щоб серця не втратили свій вигляд і не висохли, після варіння слід залишити їх у бульйоні до остигання. Серця залишаться соковитими та ніжними. Перед складання салату розрізати половинки сердечок ще раз навпіл.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Викласти цибулю в миску, додати сіль, цукор, оцет і залити водою. Залишити цибулю маринуватися на 30 хвилин, а потім віджати.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати на дрібні кубики.
Сир натерти на великій тертці.
У просторій мисці з’єднати серця, мариновану цибулю, яйця та сир, посолити за смаком і заправити майонезом.
Салат з курячих сердець, цибулі, яєць та сиру добре перемішати.
При подачі салат Сердцеїдка прикрасити зеленню.
Оксана
Цей салат підкорив і моє серце. Легкий в приготуванні та дуже смачний!
Приготувала на день народження брата, а тепер родина просить готувати його якомога частіше. Добре, що продукти доступні, і на салат не потрібно витрачати багато часу.