Меню

Рецепти на зиму 5.11.2023

Квашена капуста з яблуками, рецепт на 3 літрову банку

Квашена капуста з яблуками за рецептом на 3 літрову банку – просто, смачно та корисно! Стерилізувати банки не потрібно, тому що в процесі бродіння гинуть усі патогенні бактерії.

На приготування потрібно 35 хвилин. Інгредієнти вказані для 3-літрової банки.

 

Інгредієнти:

  • капуста – 2 кг;
  • яблуко зелене – 2 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • кмин — 1 ст.л.;
  • велика сіль — 45 г.

Як приготувати квашену капусту з яблуками у три-літровій банці

Нарізаємо тонкими смужками головку капусти. Верхнє листя, качан і товсті ущільнення в нижній частині листя видаляємо, ці частини для соління не використовують.

капуста

Далі беремо глибоку миску або таз, змішуємо трохи капусти з великою сіллю, розтираємо, знову додаємо овочі та сіль, доки не закінчиться вся капуста. Робимо так, щоб капуста стала м’якою і виділився сік — солоні овочі займають менше місця.

яблука

Кислі зелені яблука миємо, видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука товстими скибочками.

морква

Очищену моркву шаткуємо як соломку.

капуста з яблуками квашена

Далі змішуємо морквину з капустою і знову розтираємо руками, щоб виділилося більше соку. Морква багата на каротин, щоб руки не пофарбувалися в помаранчевий колір, раджу надіти тонкі гумові рукавички.

капуста з яблуками квашена

Насипаємо в миску з овочами насіння кмину, ще раз ретельно перемішуємо і можна заповнювати банку.

капуста з яблуками квашена

Перший шар капуста з морквою — укладаємо, трамбуємо дерев’яним картопляним товкачем або качалкою.

капуста з яблуками квашена

Другий шар — нарізані яблука, потім знову капуста з морквою і знову утрамбовуємо.

капуста з яблуками квашена

Щільно заповнюємо банку приблизно по плічка. Залишаємо трохи порожнього місця, тому що при бродінні виділяється сік. Банку накриваємо чистою тканиною, забираємо у темне місце. Періодично — 1-2 рази на день, протикаємо соління паличкою, щоб випустити газ.

Через 5-6 днів прибираємо банку в прохолодне приміщення або холодильник. Якщо капуста довго простоїть у теплі, то вона перекисне.

капуста з яблуками квашена

Перший тиждень триває інтенсивний процес бродіння, після завершення капуста дозріває ще приблизно місяць у холодному приміщенні. Смачного.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons