Квашена капуста з яблуками, рецепт на 3 літрову банку
Квашена капуста з яблуками за рецептом на 3 літрову банку – просто, смачно та корисно! Стерилізувати банки не потрібно, тому що в процесі бродіння гинуть усі патогенні бактерії.
Інгредієнти:
- капуста – 2 кг;
- яблуко зелене – 2 шт.;
- морква – 3 шт.;
- кмин — 1 ст.л.;
- велика сіль — 45 г.
Як приготувати квашену капусту з яблуками у три-літровій банці
Нарізаємо тонкими смужками головку капусти. Верхнє листя, качан і товсті ущільнення в нижній частині листя видаляємо, ці частини для соління не використовують.
Далі беремо глибоку миску або таз, змішуємо трохи капусти з великою сіллю, розтираємо, знову додаємо овочі та сіль, доки не закінчиться вся капуста. Робимо так, щоб капуста стала м’якою і виділився сік — солоні овочі займають менше місця.
Кислі зелені яблука миємо, видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука товстими скибочками.
Очищену моркву шаткуємо як соломку.
Далі змішуємо морквину з капустою і знову розтираємо руками, щоб виділилося більше соку. Морква багата на каротин, щоб руки не пофарбувалися в помаранчевий колір, раджу надіти тонкі гумові рукавички.
Насипаємо в миску з овочами насіння кмину, ще раз ретельно перемішуємо і можна заповнювати банку.
Перший шар капуста з морквою — укладаємо, трамбуємо дерев’яним картопляним товкачем або качалкою.
Другий шар — нарізані яблука, потім знову капуста з морквою і знову утрамбовуємо.
Щільно заповнюємо банку приблизно по плічка. Залишаємо трохи порожнього місця, тому що при бродінні виділяється сік. Банку накриваємо чистою тканиною, забираємо у темне місце. Періодично — 1-2 рази на день, протикаємо соління паличкою, щоб випустити газ.
Через 5-6 днів прибираємо банку в прохолодне приміщення або холодильник. Якщо капуста довго простоїть у теплі, то вона перекисне.
Перший тиждень триває інтенсивний процес бродіння, після завершення капуста дозріває ще приблизно місяць у холодному приміщенні. Смачного.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!