Квасоля з куркою та овочами у сметані
Ця страва, незважаючи на багатий склад, відноситься до страв-хвилинок, оскільки справді готується на лічені хвилини. Вона гідно буде оцінено зайнятими господинями.
Звичайно, замість консервованої квасолі можна взяти звичайну квасолю, але тоді процес приготування розтягнеться в часі. Крім того, червону консервовану квасолю можна замінити на білу консервовану, але смак страви буде дещо іншим. Пробуйте та експериментуйте!
Продукти
- Квасоля червона консервована (без заливання) – 310 г
- Філе куряче — 250 г
- Морква середня свіжа – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Олія — 4-5 ст. ложок
- Сметана – 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Червона квасоля з куркою та овочами у сметані
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Куряче філе обмити, обсушити в серветці та нарізати невеликими шматочками.
Цибулину очистити та подрібнити.
Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї філе і обсмажити до легкого підрум’янювання.
До м’яса додати цибулю і моркву і смажити до м’якості овочів.
Квасолю викласти з банки на сито і промити в проточній воді.
До філе та овочів додати квасолю, 0,5 склянки гарячої води, перець та сіль.
Усе разом протущити на слабкому вогні протягом 7–8 хвилин.
У сметану влити 3-4 ст. ложки води та злегка перемішати віночком, а потім вилити цю суміш у сковороду.
Все перемішати та тушити протягом 5 хвилин.
При подачі страву можна посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!