Меню

Новорiчнi салати 27.11.2023

Смачні салати на Новий рік 2025, дуже класна підбірка рецептів

Найновіші, цікаві та смачні салати за простими рецептами для святкового столу та для новорічного святкування. Готуйте з нами смачно та в чудовому настрої!

Содержание статьи
  1. Салати на Новий рік 2025, рецепти з фото прості та смачні без майонезу
    1. Салат з копченою горбушею
    2. Салат з тунцем, свіжим огірком та яйцем
    3. «Нісуаз» класичний із тунцем
    4. Салат з бринзою та маслинами
    5. Салат "Грецький" класичний
  2. Цікаві рецепти з фото салатів на Новий рік 2025
    1. Класичний салат "Цезар"
    2. Салат із сочевиці з маринованою цибулею
    3. Салат з медово-гірчичною куркою
    4. Макаронний салат з куркою та виноградом
    5. Салат із кускусу з огірками та фетою
    6. Азіатський салат з куркою та кунжутом
  3. Нові салати на Новий рік 2025, рецепти з фото
    1. Смачний святковий салат з куркою
    2. Курка з виноградом
    3. «Гранатовий браслет» із пастромою
    4. Салат з куркою та квасолею
  4. Смачні салати на Новий рік 2025: рецепти з фото перевірені часом
    1. Салат з сиром та ананасами
    2. Оселедець під шубою рулетом
    3. Олів'є з яблучним майонезом
  5. Салати на Новий рік 2025, рецепти з фото прості та смачні без курки
    1. Королівський олів'є з відвареною телятиною та раковими шийками
    2. Салат із сиру з виноградом та горіхами
    3. Салат з м'яса та пекінської капусти
    4. Мімоза з копченою горбушею

Новий рік близько, і тим, хто ще не склав меню для святкового столу, ми пропонуємо приготувати смачні, святкові салати з цього меню. Їх досить багато, тому Ви неодмінно знайдете щось слушне. Це меню ми поділили на три категорії. У першій частині це нові салати без використання майонезу. Друга частина, це салати з куркою та майонезом, і третина нашого меню це салати без використання курячого м’яса.

Салати на Новий рік 2025, рецепти з фото прості та смачні без майонезу

Салат з копченою горбушею

Горбуша дуже соковита та смачна риба, з неї виходять прекрасними не лише другі страви, а й салати.

Необхідно підготувати:

  • — горбуша гарячого копчення – половина тушки;
  • — дрібна картопля – пів кілограма;
  • — чотири яйця;
  • — дві або три столові ложки каперсів;
  • — червона ікра;
  • — оливкова олія, гірчиця, майонез;
  • — зелень, краще використовувати кріп, але можна і петрушку.

Картоплю не чистимо, тільки миємо і трьом щіткою, потім варимо її і злегка роздавлюємо. Рибу розбираємо руками на невеликі шматочки, перевіряємо, чи немає в них кісточок.
Цибулю ріжемо півкільцями, злегка поливаємо олією і розминаємо руками. Після цього потрібно змішати з каперсами.
Майонез змішуємо з гірчицею та олією. Заправляємо сумішшю картопля, додаємо до нього рибу і даємо настоятися 10 хвилин. А потім приєднуємо до них цибулю з каперсами і салат, що вийшов.
Викладаємо його в салатник, а зверху кладемо четвертинки яєць з ікрою. Подавати треба одразу ж.

салат

Салат з тунцем, свіжим огірком та яйцем

Цей смачний салат замикає нашу цікаву добірку, для його приготування знадобляться:

  • — консервований тунець – 100 г;
  • — один огірок;
  • — два курячі яйця;
  • — один помідор;
  • — 12 салатів-латуків;
  • — приправи

Для приготування соусу:

  • — дві столові ложки олії;
  • — трохи лимонного соку;
  • — одна чайна ложка діжонської гірчиці.

Почнемо приготування салату з овочів: огірок та помідор ріжемо кубиками. Листя салату необхідно замочити ненадовго у холодній воді.
Зварені круто яйця так само, як і овочі, ріжемо кубиками.
Соус готується наступним чином: оливкова олія, гірчицю та сік лимона змішуємо, солимо. Це, як бачите, легко та швидко.

Салат подається порційно, тому кожну тарілку укладаємо листя салату, зовнішнім колом кладемо помідор, у внутрішньому лежить огірок. Поливаємо це все соусом. На огірки викладаємо яйця. Тепер поміщаємо невеликими купками тунець на поверхню салату, крім помідора. Зверху можна посипати травами чи приправами, які любите. Можна подавати на стіл.

салат нісуаз

«Нісуаз» класичний із тунцем

Салати на Новий рік, рецепти з фото прості та смачні можуть носити навіть таку незвичайну назву. Не варто лякатися, до цієї страви входять всім знайомі продукти:

  • — баночка консервованого тунця 250 грамів
  • — чотири яйця;
  • — зелена квасоля – 100 грамів;
  • — вісім середніх помідорів;
  • — один огірок;
  • — пучок зеленої цибулі;
  • — один солодкий перець, краще використати червоний;
  • — чорні оливки – 100 г;
  • — каперси – 50 грамів;
  • — вісім анчоусів;
  • — листя базиліка.

Для приготування соусу потрібні:

  • — два зубчики часнику;
  • — трохи морської солі;
  • — чотири анчоуси;
  • — базилік;
  • — вісім столових ложок олії, краще використовувати оливкову;
  • — одна столова ложка винного оцту;
  • — перець чорний.

Яйця ми зваримо так: довести до кипіння на помірному вогні, після чого варити ще сім з половиною хвилин, а потім покласти в холодну воду.
Стручкову квасолю потрібно зварити в підсоленій воді, кипіти має кілька хвилин, після чого її потрібно перекласти в холодну воду.
У воді, в якій готувалася квасоля, трохи варимо помідори, лише 20 секунд. Остудити у холодній воді, після чого очистити та розрізати на частини, насіння необхідно прибрати.

Огірки потрібно почистити, видалити все, що є всередині, залишивши тільки човники з м’якоті, нарізати їх скибочками. Солодкий перець також ріжемо скибочками, з оливок виймаємо кісточки, якщо є. А зелену цибулю потрібно нарізати досить дрібно. Філе анчоусів розрізаємо навпіл.

Тепер приготуємо заправку: спочатку потрібно перетерти часник із сіллю, додати до них філе анчоусів, листя базиліка і знову розтерти, додаючи оливкову олію і оцет. Перцем треба приправити на свій смак.
Тепер зберемо наш салат: змішаємо помідори, огірки, квасолю, цибулю та перець, заправимо їх половиною нашого соусу. Цей склад перекладемо на блюдо. Потім яйця розрізаємо на кілька частин, а зверху кладемо на салат разом з оливками, каперсами, базиліком та анчоусами. На додачу полити частиною заправки, що залишилася.

салат

Салат з бринзою та маслинами

  • огірок – 1 штука
  • 200 гр. бринзи твердого сорту
  • 100 гр. маслин (без кісточок)
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • на смак підібрати зелень.

Цей салат для тих, хто стежить за своєю фігурою, а також воліє здорове харчування щодня. Більш того, він найбільш

її доречний як салат на Новий рік, тому що урізноманітнить важкі другі страви і доповнить будь-яку м’ясну нарізку, тому неодмінно варто приготувати таку легку смакоту.

салат грецький

Салат «Грецький» класичний

Це дуже цікава страва, можливо, хтось уже знає про секрети її приготування, але все ж таки ми спробуємо здивувати.

До нього входять:

  • — один огірок;
  • — по одному солодкому червоному та жовтому перцю;
  • — помідори чері – 250 г;
  • — половинка салатної цибулини;
  • — сир Фета – 250 г;
  • — оливки – 100 г.

Для соусу знадобляться:

  • — два зубчики часнику;
  • — одна чайна ложка сухого орегано;
  • — половина чайної ложки гірчиці;
  • — винний оцет – 60 мілілітрів;
  • — оливкова олія – 130 мілілітрів.

Огірок необхідно розрізати навпіл, вийняти насіння, після чого нарізати на невеликі скибочки в 5 мм. Перець нарізаємо досить великими кубиками, а помідори – навпіл. Цибулю нарізаємо півкільцями. Потім усі ці продукти змішуємо в одному посуді.

Приготуємо соус: дрібно ріжемо часник, після чого змішуємо його, орегано, гірчицю, оцет, найкраще для цього використати віночок. Збиваючи, додавати олію. Також потрібно посолити та поперчити. Коли соус буде готовий, полийте салат.

Зверху на салат розкладаємо порізаний сир Фета та оливки без кісточок. Перемішуємо і залишаємо на столі приблизно на півгодини, після чого можна цю страву їсти.

Цікаві рецепти з фото салатів на Новий рік 2025

салат цезар

Класичний салат «Цезар»

  • сухарики — 100 гр.;
  • філе куряче — 300 гр.;
  • салат – 1 великий пучок;
  • сир пармезан — 70 гр.;
  • часник – 1 зубчик;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • помідори чері — 5-7 шт.

Для заправки:

  • курячі жовтки – 2 шт.;
  • гірчиця готова – 2 ч. л.;
  • часник – 1 зубок;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • олія оливкова – 100 мл;
  • перець та сіль – за смаком.

Цю страву можна назвати безпрограшною у меню салатів на Новий рік. Ось уже кілька років як цей салат міцно увійшов до десятки найкращих для будь-якого свята. Для його приготування потрібно купити: куряче філе, зелене листя салату, сухарики, сир пармезан, перепелині яйця, помідори чері. Для заправки використовуються: жовтки, оливкова олія, часник, гірчиця, лимонний сік та перець.

салат

Салат із сочевиці з маринованою цибулею

Через такий продукт, як сочевиця, цей салат виходить дуже ситним та корисним.

 

До нього також входять:

  • — сочевиця – 200 грамів;
  • — один помідор;
  • — один болгарський перець;
  • — одна цибулина;
  • — цукор – 100 г;
  • — яблучний оцет – 20 мл;
  • — гаряча вода – 150 мілілітрів;
  • — оливкова олія – 50 мілілітрів;
  • — зелень, спеції.

Цибулю ріжемо кільцями, після чого його маринуємо: у гарячу воду додаємо цукор, оцет у тих кількостях, які ми вказали вище. Коли вода охолоне, в неї потрібно покласти порізану цибулю на півгодини та залишити на цей час у холодильнику.

Поки цибуля маринується, зваримо сочевицю, головне – не дати розваритись. Перець ріжемо маленькими кубиками. Потім перемішуємо сочевицю та перець.
Помідори ділимо на чотири частини та також додаємо до салату.
У оливкову олію потрібно додати чебрець або інші спеції, а потім полити салат. Замариновану цибулю також потрібно додати до салату, після чого, перемішавши, прикрасити зеленню.

салат

Салат з медово-гірчичною куркою

Не уявляю, як салати на Новий рік можуть обійтися без такої чудової страви.

Раджу спробувати, тим більше в нього входить не так багато продуктів:

  • — два курячі філе;
  • — помідори (краще використовувати чері) – 100 г;
  • — одна столова ложка бальзамічного оцту;
  • — по дві столові ложки меду та оливкової олії;
  • — один качан салату – латука;
  • — французська гірчиця.

Спочатку потрібно перемішати мед та гірчицю.
Курячі грудки, помиті та насухо витерті, потрібно обтерти сіллю та перцем. Змастити соусом з меду та гірчиці і поставити запікатися в духовку на 20 хвилин, температура повинна бути 200 С. Після того, як охолонуть, їх треба нарізати скибочками.

Салат розбираємо на листи, потім рвемо руками на невеликі шматки. Помідори нарізаємо половинками. У глибокому посуді змішуємо приготовану курку, салат та помідори.
Після цього потрібно збити оцет та олію, додавши сіль. Цією сумішшю ми заправимо салат, а потім приправимо перцем.

салат

Макаронний салат з куркою та виноградом

Не так багато салатів, в яких використовуються макаронні вироби. Ми радимо спробувати цей.

До нього входять:

  • крупні макаронні вироби – 150 грамів;
  •  тертий напів-твердий сир – 50 грамів;
  • — куряче м’ясо – 200 грамів;
  • — базилік;
  • — зубчик часнику;
  • — половина столової ложки кедрових горіхів;
  • — одна морква;
  • — одне стебло селери;
  • — столова ложка натурального йогурту;
  • — виноград – 200 г.

Для приготування соусу будуть потрібні:

  • — столова ложка винного оцту;
  • — три столові ложки олії, наприклад, оливкової;
  • — перець та сіль.

Спочатку зробимо соус, це дуже просто: вінчиком збиваємо оцет з олією, додавши сіль та перець.
Макарони зварити звичайним способом, потім злити воду, а їх полити однією столовою ложкою соусу.
Горіхи Ви повинні порубати, а часник — роздавити під пресом. Їх змішаєте з базиліком, сиром, йогуртом та майонезом. Також потрібно посолити на власний смак.

М’ясо ми наріжемо тонкими шматочками, так само вчинити з селери, морквою. А виноград розрізаємо навпіл, виймаючи кісточки. Залишимо лише кілька штук, щоб надалі прикрасити готову страву.
Потім ми повинні додати до макаронів курку, виноград, селеру та моркву. Поливаємо їх йогуртово-горіховою сумішшю. Все це перемішати, потім розділити на тарілках і полити заправкою. Наприкінці приготування можна прикрасити відкладеними виноградинками.

салат

Салат із кускусу з огірками та фетою

Цей смачний рецепт салату на новий рік має приємний і привабливий аромат, до нього входять:

  • — кускус та сир фета – по 250 г;
  • — два огірки, мають бути довгими;
  • — одна червона цибулина;
  • — родзинки – 50 грамів;
  • — м’ята – 5 гілочок;
  • — масло.
  • — один лимон.

Цедру половини лимона слід дрібно натерти, видавити сік. Сік і цедру змішуємо, додаємо сіль, перець та оливкову олію. Потім потрібно як слід збити. Заправка готова.

Насипаємо в чашу кускус і заливаємо однією склянкою окропу, солимо. Потім прикриваємо чашу та залишаємо ненадовго. Після цього розпушуємо кускус і даємо охолонути.
Огірки ріжемо вузькими смужками, а цибуля – півкільцями. Листя м’яти потрібно порубати досить дрібно.
У великому посуді змішайте кускус, цибулю, родзинки, м’яту та огірки, полийте все це приготованою заправкою. Потім вилкою потрібно подрібнити сир фета і посипати салат.

салат

Азіатський салат з куркою та кунжутом

Дуже цікавий та незвичайний салат, до якого входять такі інгредієнти:

  • — куряче філе – 200 грамів;
  • — курячий бульйон – 1 склянка;
  • — рисова або скляна локшина – 200 г;
  • — одна морква;
  • — стручкова квасоля – 100 грамів;
  • — два червоні перці чилі;
  • — часник;
  • — чотири столові ложки кунжутного насіння;
  • — три столові ложки солодко-гострого соусу чилі;
  • — одна столова ложка соєвого соусу;
  • — сік лайма та арахісове масло.

Майже готовий курячий бульйон виливаємо в сотейник і випарюємо на сильному вогні, має залишитися 3 ст. л. Часник ріжемо, а філе курки – невеликими скибочками. Часник потрібно трохи обсмажити, до нього покласти курку і влити бульйон. Вогонь має бути дуже сильним, мішати потрібно постійно. Готувати треба 5 хв.

Додаємо до наших інгредієнтів соуси чілі та соєвий, сік лайма, добре перемішуємо і залишаємо охолонути.
Локшину потрібно зварити так, як написано на упаковці. Стручки квасолі заливаємо окропом, а потім доводимо до кипіння і варимо так протягом двох хвилин. Потім зняти, перекласти на друшляк і сполоснути водою.

Чілі ріжемо тонкими кільцями, квасоля повинна бути не більше 4 см завдовжки, при необхідності її розрізаємо. Моркву ріжемо соломкою. І змішуємо всі раніше підготовлені інгредієнти.
Насіння кунжуту обсмажуємо на сухій сковороді, а після того, як охолонуть, посипаємо ними салат, що вийшов.

Замість кунжуту можна використовувати обсмажений арахіс.

Нові салати на Новий рік 2025, рецепти з фото

Далі в нашому меню звичні листкові салати з майонезом і куркою.
Наші традиційні та нові салати на Новий рік з фото, рецепти яких привабливі на вигляд і дуже приємні на смак. Спробувавши один раз, готуватимете їх на будь-які свята, для себе та для своїх гостей.

салат з куркою

Смачний святковий салат з куркою

Як і будь-який салат, який включає курку, ця страва відрізняється ніжністю та ароматом.

Для приготування потрібні продукти:

  • — куряча грудка – 400 г, без шкіри;
  • — шість – сім картоплин;
  • — дві моркви;
  • — три яйця;
  • — зелений горошок – 250 г;
  • — п’ять чи шість маринованих огірків;
  • — одна чайна ложка гірчиці;
  • — каперси – 50 грамів.

Заправка для такого салату готується досить швидко і легко: потрібно дрібно нарізати каперси, паралельно змішати майонез і гірчицю, додати туди порізані каперси і перемішати.
В одному літрі води потрібно розчинити приблизно 40 г солі, в цей розсіл покласти курку, залишити її там на кілька годин. Найкраще тримати її при цьому в холодильнику.

Після цього курку перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо. Коли курка стане кімнатної температури, її потрібно нарізати на скибочки і змішати з кількома ложками приготовленої заправки. З куркою розібралися.

Овочі треба запекти. Картоплю та моркву миємо щіткою, загортаємо у фольгу і кладемо запікатися на 40 хвилин в розігріту духовку до температури в 180 С. Після того, як овочі охолонуть, їх потрібно порізати на кубики.

Зварені яйця, огірки також потрібно нарізати кубиками. Горошок злегка обсмажити на сковороді.
Зварені овочі, горошок та яйця потрібно перемішати, вилити до них нашу заправку, посолити та поперчити.
Потім потрібно зібрати весь салат шарами: у самому низу – курка, у середині – основний салат, а зверху покладемо корнішони.

салат з виноградом

Курка з виноградом

Всі знайомі зі смаком курки, вона ніжна і м’яка, виноград, як правило, солодкуватий і соковитий. Що вийде, якщо їх поєднати, можна скуштувати в цьому салаті.

До нього входять:

  • — куряче філе – пів кілограма;
  • — чотири яйця;
  • — твердий сир – 150 г;
  • — виноград – 300 г;
  • — горіхи — 50 грамів;
  • — зелень.

Варене м’ясо ріжемо на кубики, а потім обсмажити, додавши карі. Смажити недовго, потрібно, щоби утворилася золотиста скоринка.
Яйця дрібно нарізати, горіхи обсмажити і подрібнити. Також вчинити із зеленню. Сир подрібнюємо на великій тертці, а виноград поділяємо на половинки.
Змішуємо всі продукти та заправляємо їх майонезом.

салат гранатовий

«Гранатовий браслет» із пастромою

Салатів під назвою «Гранатовий браслет» зараз досить багато, і, як не дивно, всі вони відрізняються незабутнім смаком. Можливо, це через такий цікавий інгредієнт, як гранатові зерна.

Отже, для такого салату нам знадобляться:

  • — куряче філе – 300 г;
  • — три картоплі;
  • — один буряк;
  • — одна морквина;
  • — одна цибулина;
  • — волоські горіхи – 50 грамів;
  • — один гранат;
  • — пастрома – 200 г;
  • — зелень.

Приготування страви краще почати з курячого філе: її ми варимо, ріжемо кубиками. Цибулю дрібно нарізаємо, і обсмажуємо обидва продукти на сковороді.
Зварені картоплю, буряки та моркву тремо на тертці. Буряк, моркву і подрібнений волоський горіх змішуємо.

Тепер приступаємо до компонування салату. На блюдо встановлюємо склянку, пляшку або інший круглий предмет, довкола нього викладаємо перший шар – картопля. Після нього йдуть шари: курка з цибулею, суміш із буряка, моркви та горіхів. Не забуваймо після кожного шару промазувати все майонезом. На самий верх викладаємо зерна граната, їх має бути достатньо багато.

Готову страву треба помістити в холодильник на півгодини, а після цього приберемо склянку. Пастрому поміщаємо в центр салату, а довкола прикрашаємо зеленню.

салат з куркою і квасолею

Салат з куркою та квасолею

  • 1 копчений курячий стегенець або філе (вагою 200-250 г);
  • ½ стручка солодкого м’ясистого перцю жовтого або оранжевого кольору;
  • ½ свіжого довгоплідного огірка;
  • 3-4 гілочки свіжої петрушки;
  • 1 банка квасолі у власному соку, краще червоного кольору (400 г);
  • низькокалорійний майонез та сіль для заправки.

Такий рецепт допоможе нагодувати гостей у короткий термін, адже квасоля чудово втамовує голод, а в поєднанні з м’ясом курки стане стежкою до чоловічого серця. Для приготування салату потрібно нарізати все крім квасолі та змішати з майонезом.

Смачні салати на Новий рік 2025: рецепти з фото перевірені часом

салат з ананасами та сиром

Салат з сиром та ананасами

Продукти:

  • ананаси консервовані – 200 грн.
  • сир твердий – 200 гр.
  • майонез
  • часник – 1-3 зубки

Цей варіант можна віднести до легкого та вишуканого. Приготуйте такий салат порційно в келихах зі скла або кришталю, і він стане смачною прикрасою на вашому святковому столі. Сюди входять такі продукти: консервовані ананаси (краще купувати ананаси шматочками); твердий сир; зовсім небагато часнику для пікантності; майонез. Готується він простіше простого, але смак та цікава подача у келихах, зроблять цей рецепт салату частим гостем у вашому меню. Сир натираєм на терці, ананаси подрібнити. Все змішати.

оселедець в шубі

Оселедець під шубою рулетом

Знадобиться:

  • — оселедець слабосолоний — 1 шт.;
  • — буряк — 1 шт.;
  • — морква — 2 шт.;
  • — картопля — 3-4 шт. (невеликі);
  • — ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • — сіль, цукор, оцет — для маринування цибулі;
  • — майонез — для заправки.

  • А також знадобиться харчова плівка.

Старий і всім відомий рецепт оселедця під шубою можна зробити на сучасний манер і подати у вигляді рулету.

Цей варіант порадує всіх, хто любить традиційні страви на святкуванні нового року, а оригінальна подача підтвердить ваше вміння не тільки смачно готувати, а й вносити цікаві ідеї до організації свята. Інгредієнти всім відомі, варто тільки не забути купити ще харчову плівку, щоб було зручно згорнути рулет із салату.

салат

Олів’є з яблучним майонезом

Особливість цього салату полягає в тому, що він готується з використанням яблучного майонезу, приготовленого самостійно. Він вийде яскравим, смачним та легким.

Для нього знадобиться:

  • — шість курячих стегон;
  • — шість яєць;
  • — шість картоплин;
  • — чотири малосольні огірки;
  • — горошок – 400 грамів;
  • — одна цибулина;
  • — вершкове та оливкове масло;
  • — яблучний оцет.

Для приготування майонезу:

  • — два яблука;
  • — одне яйце;
  • — по одній столовій ложці гірчиці та яблучного оцту;
  • — олія.

Почнемо приготування з майонезу. Яблука потрібно наколоти та запекти при температурі 180 °С. Коли стануть м’якими, а потім охолонуть, їх потрібно перетерти через сито, виключивши шкірку та начинки. Яйце, гірчицю, оцет, сіль і цукор кладемо в блендер і перемішуємо до однорідності, потім вливаємо олію, ще раз перемішуємо. А потім додаємо м’якоть яблук.

Картоплю потрібно почистити, загорнути у фольгу, а курку приправити спеціями та сіллю, змастити олією. Потім укласти ці інгредієнти у форму і запекти в духовці при 180 ° C. Тривати це повинно приблизно півгодини.

Після того як приготуються, потрібно з курки прибрати шкіру з кістками, порізати кубиками. А картоплю обдати холодною водою і нарізати кубиками.
Горошок потрібно обсмажити на олії. Яйця подрібнити, а огірки ріжемо кубиками. Цибулю ми подрібнюємо, потім заливаємо окропом з оцтом, а потім на ситі промиваємо холодною водою.
Далі змішуємо всі продукти, заправляємо яблучним майонезом та залишаємо в холодильнику на деякий час.

Салати на Новий рік 2025, рецепти з фото прості та смачні без курки

Якщо вам набридли салати з курячим м’ясом, тоді наступні рецепти для Вас! Велика різноманітність: з галузками, виноградом, свининою та копченою горбушею. Все найсмачніше для меню у Новий рік.

салат

Королівський олів’є з відвареною телятиною та раковими шийками

Звісно, олів’є вважається традиційним салатом на Новий рік. Без нього не обійтися, але й у тому вигляді, до якого ми звикли, він уже набрид. Тому пропонуємо новий гарний варіант цієї смачної та ситної страви.

Для нього потрібні:

  • — телятина – 300 г;
  • — ракові шийки у соусі – 350 грамів;
  • — три картоплини;
  • — одна морква;
  • — три яйця;
  • —  банка горошку;
  • — три – п’ять огірків (краще мариновані);
  • — зелена цибуля.

Картоплю і моркву варимо, а потім очищаємо і ріжемо на кубики. Телятину також нарізаємо кубиками приблизно того ж розміру, що й овочі. Огірки мають бути нарізані маленькими кубиками, а яйця дрібно розкришеними. Необхідно прибрати весь розсіл з ракових шийок, тому перекладаємо їх на друшляк і даємо стекти. Так само чинимо і з горошком. Зелену цибулю треба нарізати.

Після цих маніпуляцій змішуємо всі інгредієнти, додаємо солі та перцю та заправляємо майонезом. Зверху салат прикрашаємо кількома раковими шийками та зернами гранату. Можна ще покласти половинки перепелиних яєць. Ще розкладаємо кріп, щоб надати салату свіжості та аромату.

салат з виноградом

Салат із сиру з виноградом та горіхами

Цей новорічний салат має одночасно ніжний та незвичайний смак, він чудово доповнить святковий стіл.

До того ж на нього потрібно мало інгредієнтів:

  • — сир фета – 400 г;
  • — виноград – 250 г;
  • — волоські горіхи – 100 грамів;
  • — одна цибулина;
  • — зелень, краще петрушка.

Для соусу:

  • — мускатний горіх;
  • — горіхова олія;
  • — білий винний оцет.

Сир ріжемо соломкою, намагаємося, щоб вона вийшла приблизно однакового розміру. Волоські горіхи потрібно як слід подрібнити. Складаємо ці інгредієнти у глибокий посуд, додаємо до них виноград (без кісточок). Перемішуємо наші продукти. Потім потрібно дрібно посікти зелень і цибулю, які також кладемо в чашу.
Соус готується дуже просто: всі інгредієнти кладуть у блендер і ретельно перемішують. Потім поливаємо вже готовий салат. Зверху можна прикрасити часточками лимона, половинками винограду або будь-яким іншим способом, який забажаєте.

салат

Салат з м’яса та пекінської капусти

У цьому рецепті новорічного салату ми повністю відмовляємося від майонезу, проте виходить чудова страва.

З продуктів нам потрібні:

  • — запечена свинина – 300 гр.;
  • — пекінська капуста – половина качана;
  • — огірок – 1, досить великий;
  • — селера – 5 черешків;
  • — зелена цибуля;
  • — гострий червоний перець – половинка.

Але це ще не все, потрібні також для соусу продукти:

  • —  столова ложка коричневого цукру;
  • —  столова ложка рисового оцту;
  • — один лимон;
  • — один гострий червоний перець;
  • — десять гілок кінзи;
  • — кунжут – 30 г;
  • — по одній столовій ложці кунжутної олії, соєвого та рибного соусів.

Починаємо готувати із соусу. Дрібною теркою зчищаємо з лимона цедру, а сік вичавлюємо, листя кінзи відокремлюємо від гілочок, останні дрібно ріжемо. З гострого перцю прибираємо все насіння та нутрощі, дрібно нарізаємо.

Цукор кладемо в сотейник, додайте до нього оцет, сік лимона, 1 ложку води. Варити, доки не розчиниться цукор. Після цього прибираємо з вогню та додаємо порізані перець та стебла кінзи. Коли суміш охолоне, її потрібно перелити в блендер і подрібнити, потім додати туди цедру, кунжутну олію та соуси: рибний та соєвий. Ретельно перемішати.

Тепер приступаємо безпосередньо до салату. М’ясо ріжемо досить тонкою соломкою, товщиною приблизно в сірник. Пекінську капусту шаткуємо, перець нарізаємо невеликими тонкими кільцями. Ці інгредієнти кладемо в миску та заправляємо соусом. Потім перекладаємо салат на блюдо, зверху красиво кладемо м’ясо, посипаємо кінзою та кунжутом.

мімоза

Мімоза з копченою горбушею

Мімоза – дуже популярний салат, який зазвичай готується із консервованою сайрою. Ми пропонуємо варіант приготування з копченої горбуші.

Для нього нам знадобляться:

  • — філе горбуші – 400 грамів;
  • — п’ять яєць;
  • — по п’ять картоплин та моркви;
  • — одне яблуко;
  • — зелена цибуля, кріп;
  • — лимонний сік.

Зварені картопля та морква подрібнюємо на тертці. Білки яєць також трьом на тертці, а жовтки просто кришимо. Філе горбуші обробляємо, забираючи кісточки, потім ріжемо на маленькі шматки. Яблуко очищаємо та пропускаємо через дрібну тертку, змочити лимонним соком.

Цибулю і кріп потрібно дрібно нарізати. Потім починаємо викладати наші шари: картопля – майонез – риба – майонез – морква – майонез. Потім знову треба повторити ці шари. Потім викладаємо шар яблук, покриваємо майонезом, наступний етап – білки яєць і майонез. Зверху салат треба посипати жовтками та прикрасити зеленню. Заховати готову страву в холодильник на кілька годин.

Готуйте салати з прекрасним настроєм, любов’ю та турботою про близьких вам людей. У цьому випадку вам вдасться і запам’ятається новорічна ніч на багато років вперед.

Сподіваємось наші гарні та смачні рецепти з фото салатів на Новий рік 2025  порадували вас поєднаннями продуктів та гарним оформленням. Їжте – смачно, зустрічайте свято – весело!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons