Найкращі новорічні салати для зустрічі Нового 2024 року
- Японський салат з м'ясом — дуже свіжий
- Смачний новорічний салат із копченою курочкою, помідорами та огірком – нічого варити не доведеться
- Салат з крабовими паличками, куркою та помідорами
- Салат "Курка під кайфом" - не встигнете покласти у свою тарілку
- Салат «Морська феєрія» — гості будуть у захваті
- Салат з манго та креветками – нове поєднання
- Салат «Ніжна дружина»
- Новорічний салат з мідіями - любителі екзотики оцінять на 5+
- Грецький салат - не зовсім класичний, з бринзою
- Салат «Пісцова шуба» - нове поєднання улюблених продуктів
- Шаровий салат "Рибки в ставку" - із шпротами
- Салат з ківі - у вас обов'язково попросять рецепт
- Салат Мімоза – смачний новорічний салат
- Салат «Різдвяний вінок» – красиво та урочисто
- «Новорічна куля» - найактуальніший салат на святковий стіл
- Салат на Новий 2024 рік - "Шокуючий"
- Салат «Датський», з бужениною – незрівнянно пікантний
- Салат «Оселедець під дорогою шубою» - і традиція збережена, і новації присутні
- Салат "Хризантема" - чіпсові "пелюстки" шикарно прикрасять новорічний стіл
Дорогі друзі, з наступаючим Новим роком! Хочемо допомогти вам у пошуку смачних, красивих, неважких у приготуванні, але незрівнянно смачних новорічних салатів. Постаралися відшукати найкраще. Готуйтеся до свята разом з нами!
Незважаючи на те, що підготовка до Нового року забирає чимало сил та часу, відмовитися від приготування домашніх святкових страв неможливо, адже цей процес – теж неодмінна складова урочистостей. А оскільки чекають ще тривалі новорічні канікули, теж неодмінно із застіллями, завбачливо запасемося рецептами салатів та закусок на різний смак, щоб приготувати їх швидко та з настроєм.
Пам’ятайте, що салати повинні складатися з різних інгредієнтів, бути оригінально прикрашені та відповідати тематиці Нового року. Уважно подивіться нашу вибірку: ви обов’язково знайдете тут те, що довго шукали, — найкращі новорічні салати для зустрічі Нового 2024 року.
Японський салат з м’ясом — дуже свіжий
Першими оцінять цей салат чоловіки, а також жінки, які обожнюють японську кухню з імбиром та соєвим соусом. М’ясо для перших, овочі для других, а загалом — збалансована страва з приголомшливим смаком.
Потрібно:
- свинина – 400 гр. (вирізка підходить найкраще);
- крохмал картопляний – 2 ст. л.;
- солодкий перець – по одному червоного та жовтого;
- 2 свіжих огірка середнього розміру;
- 2 яйця;
- соєвий соус – 75 мл;
- оливкова олія – 75 мл;
- 2 зубчика часнока;
- 10 гр. свіжого імбиру;
- 1 ст. л. кунжута;
- олія для смаження;
- перець чилі, зелень для оформления.
Готуємо
М’ясо нарізати соломкою, обваляти у крохмалі.
Перекласти в сковороду з великою кількістю розігрітого масла|мастила|, обсмажити з усіх боків до золотистості, вийняти шумівкою в окремий посуд.
Солодкі перці нашаткувати соломкою.
Також нарізати огірки.
Збити яйця.
На сковороді розігріти олію, влити яєчну бовтанку, смажити 2 хвилини, зняти зі сковороди.
Приготувати заливку: змішати оливкову олію, соєвий соус, тертий імбир, подрібнений часник, все перемішати.
Зібрати салат: першим шаром викласти нашаткований перець, далі огірки, яєчню, м’ясо, полити соусом, посипати кунжутом, прикрасити перчиком чилі і зеленню.
Японський салат зі свининою готовий. Подавайте його теплим на окремих тарілочках.
Смачний новорічний салат із копченою курочкою, помідорами та огірком – нічого варити не доведеться
А також терти, смажити та охолоджувати. Курка та помідори в салаті – це класика. Салат різнокольоровий, яскравий, із насиченим копченим смаком. Готується дуже швидко, тому що потрібно тільки нарізати та перемішати продукти.
Знадобиться:
- курка копчена — 300 гр.;
- помідори – 200 гр.;
- свіжі огірки — 200 гр.;
- кукурудза із банки – 150 гр.;
- сіль, перець, майонез – за смаком.
Готуємо
Огірки нарізати на дрібні кубики, перекласти у глибокий салатник.
Помідори розрізати на 2 частини, вибрати м’яку частину (використовувати в іншу страву), іншу частину нарізати невеликими кубиками. Додати до огірків.
З кукурудзи злити розсіл, зерна відправити до овочів.
Куряче філе нарізати кубиками. Додати до решти інгредієнтів.
Приправити салат сіллю, перцем. Додати майонез чи натуральний йогурт. Перемішати, прикрасити.
Салат із курячим м’ясом, свіжим огірком, помідорою та кукурудзою готовий. Смачного!
Салат з крабовими паличками, куркою та помідорами
Страва настільки проста, що її можна часто готувати до пересічного сімейного обіду. Але й на святковому столі він не загубиться. Інгредієнти найдоступніші; можливо, вони вже є у вашому холодильнику.
Знадобиться:
- філе курочки — 100 гр.;
- крабове м’ясо чи палички – 100 гр.;
- один помідор;
- 2 курячі яйця;
- твердий сир – 75 г;
- часник – 2 зубки;
- майонез, сіль,
- перець мелений чорний – до смаку.
Готуємо
Помідор вимити, обсушити, розрізати надвоє, видалити м’якоть, щільну частину нарізати у вигляді соломки, викласти салатник.
Крабове м’ясо нарізати дрібно (в ідеалі теж соломкою), додати до помідорів.
Яйця зварити в підсоленій воді (10 хвилин), очистити, нарізати невеликими шматочками, відправити у салатник.
Філе відварити, остудити, нарізати брусочками, додати до решти інгредієнтів.
Сир натерти, перекласти салатник.
Часник подрібнити, посипати салат зверху.
Приправити перцем, сіллю, майонезом. Все змішати. Прикрасити.
Салат з куркою, помідорами та крабовими паличками готовий. Пора за стіл!
Салат «Курка під кайфом» — не встигнете покласти у свою тарілку
Невідомо, чому автор цього смачного та оригінального салату на Новий рік дав йому таку назву. Вся справа, певне, у складі: серед інгредієнтів – мак. Спробуйте та оцініть. Готувати легко.
Знадобиться:
- копчена курка — 250 гр.;
- 2 помідори;
- 100 гр. білого хліба;
- 1 ч. л. маку;
- сіль, перець, майонез до смаку.
Готуємо
З хліба приготувати сухарики. Брати тільки м’якуш. Нарізати його на маленькі кубики (1х1 см), підсушити в духовці або на сковороді до золотистого кольору. Звичайно, можна використовувати магазинні, але свої – смачніші.
Курку очистити від шкіри та жиру, нарізати дрібними кубиками.
На пласку тарілку встановити формувальне кільце, викласти нарізане м’ясо, змастити майонезом.
Помідор вимити, обсушити, розрізати навпіл, видалити м’якоть, решту дрібно нарізати.
Викласти помідорні кубики на м’ясний шар, поперчити, підсолити, змастити майонезом.
Сухарики розподілити зверху салату.
Зняти обручку, посипати салат маком.
Курка під кайфом готова. Не тягніть — відразу на стіл, щоб сухарі не розм’якли.
Салат «Морська феєрія» — гості будуть у захваті
Дуже виграшний салат для зустрічі Нового 2024 року із солоною червоною рибою, сиром та… солодким перцем! Не важкий у приготуванні, він неодмінно прикрасить святковий стіл та стане предметом зацікавленої розмови господарок. Не сумнівайтеся: всупереч переконанням, всі компоненти відмінно порозуміються один з одним у цій страві.
Знадобиться:
- солона кета (або інша червона риба) — 250 гр.;
- 3 курячі яйця;
- 150 гр. твердого сиру;
- дві картоплини;
- 2 солодкі перці;
- сухарики житні – 40 гр.;
- 1 ст. л. маку;
- сіль, зелень петрушки.
Готуємо
Картоплю, не очищаючи, зварити до готовності.
Яйця зварити круто.
На плоску страву встановити кондитерське кільце.
Червону рибу розібрати на маленькі фрагменти, викласти у кільце, змастити майонезом.
Картоплю очистити від шкірки, натерти на тертці з великими отворами, викласти рибу, присолити, змастити майонезом.
Солодкий перець вимити, очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками, викласти в кільце, додати майонез.
Зверху помістити натерті на тертці яйця, придавити, змастити майонезом.
Сир натерти, викласти наступним шаром, зверху майонез.
Зняти кільце.
Верх салату засипати сухариками та маком.
Салат із солоною червоною рибою готовий. Можна поверх нього покласти листочки петрушки.
Салат з манго та креветками – нове поєднання
Приготувати цей чудовий новий салат на святковий стіл на рік Кролика можна за чверть години, а післясмак буде довгим і приємним. Екзотичний, пікантний, вишуканий – усі ці епітети про салат із манго та креветками. Окрім іншого, він ще й корисний!
Знадобиться:
манго — 1 шт.;
великі креветки – 7 прим.;
цибуля-порей — 1 шт. (тільки біла частина);
зелень – кілька гілочок;
половинка помідора;
перець чилі свіжий – до смаку;
оливкова олія – 1 ч. л.;
сіль, перець, сік лимона – до смаку.
Готуємо
Креветки розморозити, заливши окропом; очистити, нарізати.
Зелень нашаткувати.
Помідор нарізати на дрібні кубики.
Манго очистити від шкірки нарізати такими самими кубиками.
Цибулю-порей нарізати кільцями.
Перець чилі подрібнити тонко, не переборщити із кількістю!
Оливкову олію змішати із соком лимона.
Збираємо салат. Шари укладаємо на власний розсуд. Кожен присолюємо, перчимо, окроплюємо лимонно-масляною заправкою. Готово!
Салат «Ніжна дружина»
Романтична назва підкріплена оригінальним набором продуктів. Прийнято готувати відразу по порціях, але якщо кампанія велика, візьміть роз’ємну форму для торта і дійте аналогічно.
Знадобиться:
- куряче філе відварене — 150 гр.;
- 2 курячі яйця;
- 4 ст. л. консервованої кукурудзи;
- 75-80 гр. крабових паличок;
- 50 гр. твердого сиру (можна замінити плавленим чи копченим);
- сіль, мелений перець, майонез – до смаку;
- для прикраси – варена морква, зелень.
Готуємо
На плоску тарілку поставити кільце.
Філе курки нарізати впоперек волокон кубиками, укласти в кільце на дно, ущільнити.
Яєчні білки натерти, половину маси, що вийшла, викласти другим шаром, добре промазати майонезом.
Наступним шаром викласти тертий сир. При використанні плавленого попередньо заморозити його. За бажання можна натерти зверху заморожене вершкове масло.
На сир укласти другу частину білків, змастити майонезом.
Крабові палички нарізати, викласти у кільце, додати майонез.
З кукурудзи злити розсіл, потрібну кількість зерен відправити в салат, розрівняти, зверху нанести майонез.
Заключний шар ущільнювати та змащувати не потрібно, він має бути ніжним! Це натерті на дрібній тертці жовтки яєць.
Знімаємо форму, прикрашаємо салат та подаємо до столу. Приємного для всіх апетиту!
Новорічний салат з мідіями — любителі екзотики оцінять на 5+
Смачні новорічні салати – неодмінно з родзинкою, щоб гості скуштували та приємно здивувалися. Мідії та свіжий огірок – відмінне поєднання. Молюски підійдуть як заморожені, так і консервовані.
Потрібно:
- мідії – 200 гр.;
- один огірок;
- три яйця;
- пучок укропа;
- пучок зеленої цибулі;
- сіль, перець, майонез – за смаком.
Готуємо
Огірок вимити, обсушити, відрізати хвостик, нарізати на кубики, скласти в просторий посуд, куди підуть інші інгредієнти.
Вимити, обсушити та нарізати кріп та цибулю, відправити до огірків.
Варені яйця очистити, нашаткувати — і теж туди.
Мідії відварити або вийняти з олії, додати до овочів та яйців.
Приготувати домашній або використати магазинний майонез. Додати перець, сіль. Перемішати, викласти в гарний салатник.
Смачний новорічний салат з мідіями готовий. Прикрасьте його слайсами з огірків. Не готуйте цю страву заздалегідь.
Грецький салат — не зовсім класичний, з бринзою
Всі, хто сидить на дієті або захоплений правильним харчуванням, без розуму від грецького салату. Він нескінченно корисний, легкий, красивий і смачний. А тому – почесне місце йому на новорічному столі. Приготування – легше нікуди. Інгредієнти нарізаємо крупно, кладемо разом, не змішуючи (це зробимо вже в тарілці) і заправляємо оливковою олією. У класичній грецькій використовується сир фета. У цьому рецепті – бринза. Вона більш щільна та солона. Але менш калорійна.
Знадобиться:
- один огірок;
- три помідори;
- один болгарський перець;
- одна фіолетова цибулина;
- 150 гр. маслин без кісточок;
- 200 гр. бринзи;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- сік половинки лимона;
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо
Помідори нарізати крупно, скласти в гарний салатник, краще прозорий, оскільки салат буде яскравим, різнобарвним.
З огірка зняти шкірку, нарізати крупними часточками, перекласти до помідорів.
Фіолетову цибулю очистити і нарізати півкільцями. Ріпчастий теж підійде, але він не такий гарний у салаті.
Бринзу нарізати на кубики. Додати до салатника.
Маслини вийняти з баночки, дати стекти рідині, додати до решти інгредієнтів. Посолити, поперчити, влити оливкову олію.
Грецький салат із бринзою готовий і може бути поданий до столу. Чудового Нового року!
Салат «Пісцова шуба» — нове поєднання улюблених продуктів
Цього разу обійдемося без м’яса, нехай салат буде свіжим, легким, ніжним та дуже смачним. Адже він увійшов у топ найкращих нових салатів на святковий стіл. Усі інгредієнти мають бути відмінної якості. У помідорах використовуйте тільки цупку частину, зайвий сік видаліть. Крабове м’ясо купуйте від перевіреного виробника. Не повинен підвести й майонез.
Знадобиться:
- помідори – 4 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- болгарский перець – 1 шт.;
- крабовое мясо – 100 гр.;
- твердий сыр – 100 гр.;
- сіль, перец, майонез – за смаком.
Готуємо
Помідори нарізати невеликими квадратиками, викласти у простору ємність.
Очищений солодкий перець нарізати брусочками, відправити до помідорів.
Крабове м’ясо подрібнити – теж до помідорів.
Сир натерти на середній тертці, пересипати стружкою в салатник.
Посолити, поперчити, додати густий майонез, акуратно перемішати.
Перекласти готовий салат у салатник, прикрасити смужками помідора та подавати. Не треба тримати у холодильнику, подрібнені овочі цього не люблять. Смачного!
Назва навіяна оформленням: верх закусочної страви прикрашений милими шпротами. Воно обов’язково приверне увагу учасників застілля і багатьом припаде до смаку. Ось тут доведеться витратити час на варіння овочів, їхнє чищення та нарізку. Але результат вартий того. Постарайтеся придбати якісні консерви.
Потрібно:
- буряк середнього розміру – 2 шт.;
- картопля середня – 2 шт.;
- шпроти в олії — баночка 200 гр.;
- жирний майонез — 150 гр.;
- сир середньої твердості (наприклад, «Сметанковий») – 100 гр.;
- петрушка – 3 гілочки.
Готуємо
Відварити яйця, буряки, картоплю. Можна зробити це в одній каструльці, тільки яйця вийняти через 10 хвилин після закипання води, картоплю через 15, а буряки доведеться варити не менше півгодини.
Остудити зварені продукти, очистити.
Картоплю натерти на середній тертці, викласти в салатник першим шаром, добре змастити майонезом.
Натерти буряк, викласти поверх картоплі, змастити майонезом.
8 шпротинок відкласти на прикрасу салату, решту подрібнити, розподілити поверх буряків, на них – майонез.
Яйця натерти на тертці, засипати ними шпроти, додати майонез.
Сир натерти, висипати на яйця.
Зверху у вигляді сіточки нанести майонез, гарно викласти шпроти.
Навколо салату розкласти зелень.
Смачний ніжний новорічний салат готовий. Йому обов’язково треба настоятися щонайменше годину за кімнатної температури.
Салат з ківі — у вас обов’язково попросять рецепт
У цьому салаті вдале поєднання продуктів: смак шинки, огірка, кукурудзи та ківі ідеально доповнять одне одного. Ківі не часто використовують для салатів, а дарма: його пікантна кислинка надасть будь-якій страві особливого шарму. Готуйте салат у просторій мисці, а сервіруйте у прозорому салатнику або на плоскій тарілці, щоб усі шари були чітко видно. Салат не повинен довго стояти до подачі на стіл: соковиті продукти пустять сік і враження від страви буде змазане.
Знадобиться:
- 2 яйця;
- 200 гр. ковбаси чи шинки;
- 1 ківі;
- 1 свіжий огірок;
- 4 ст. л. кукурудзи із банки;
- 5 оливок;
- 100 мл майонезу.
Готуємо
Зварити та очистити яйця.
Нарізати шинку (ковбасу, курячу грудку – заміна можлива).
Подрібнити кільцями огірок.
Нарізати ківі тонкими кільцями.
Подрібнити маслини.
На дно глибокої прозорої страви, де формуватимемо салат, укласти м’ясний інгредієнт, розподіляючи рівномірно та акуратно. Промазати шар майонезом.
Викласти кільця огірка. Сюди майонез не класти.
Яйця нарізати кільцями, змастити майонезом.
Викласти консервовану кукурудзу без розсолу, на неї майонез.
Ківі викласти по краю салатної маси.
Тонкі кільця маслин висипати у центр композиції.
Ще один салат на святковий стіл на рік Кролика 2023 року готовий. Відразу ставте його на стіл, за який вже сідають домочадці та гості. Піде на ура на самому початку застілля.
Салат Мімоза – смачний новорічний салат
Всіми улюблений салат з рибними консервами та вареними овочами теж символ – символ кожного Нового року, як олів’є та оселедець під шубою.
Знадобиться:
- 250 гр. картоплі;
- 250 гр. моркви;
- баночка рибних консервів (сайра, горбуша чи печінка тріски);
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- зелень для оздоблення;
- сіль, перець, майонез.
Готуємо
Варену картоплю очистити від шкірки, натерти на тертці з великими отворами, викласти у формувальне кільце, встановлене на блюдо. Утрамбувати, посолити, поперчити, змастити майонезом.
З рибних консервів злити олію, розім’яти їх вилкою, викласти на картопляний шар, розрівняти, додати майонез.
Дрібно нарізати цибулю, посипати рибний шар.
Варені яйця очистити, залишити одне для декору. Розділити білки та жовтки. Білки натерти на тертці, викласти на цибулю, утрамбувати, посолити, поперчити, змастити майонезом.
Тепер морква. Також пропустити через велику тертку, викласти на білкову масу, розрівняти. Плюс майонез.
Натерті жовтки розподілити зверху.
Зняти кільце і зробити з вареного яйця мордочку бичка, яка прикрасить салат. Яйце розрізати вздовж, одну з половинок додатково впоперек. Скласти фігурку. З гвоздичок зробити очі, зі шматочків моркви — язик, ніздрі, вушка і ріжки.
Новорічна «Мімоза» готова. Відмінного всім святкового настрою!
Салат «Різдвяний вінок» – красиво та урочисто
Новорічне свято у нас плавно перетікає на Різдво, а його теж прийнято зустрічати за щедро накритим столом. Ось і давайте порадуємо близьких звичним салатом у новому виконанні. Як тільки не намагаються модернізувати старий добрий олів’є! Ось ще один варіант.
Знадобиться:
- 250 гр. курячого філе;
- 300 гр. картоплі;
- 250 гр. моркви;
- 4 яйця;
- 150 гр. зеленого консервованого горошку;
- 200 гр. солоних огірків;
- кілька гілочок зелені;
- сіль, перець, майонез.
Готуємо
Відварену і очищену від шкірки картопля нарізати на дрібні кубики.
Так само вчинити з морквою, яйцями, огірками. Все скласти у салатник.
Зварене з додаванням лаврового листа та горошин перцю м’ясо нарізане на кубики, відправити до решти інгредієнтів.
Всипати горошок.
Суміш посолити, поперчити, додати майонез, перемішати.
Для формування «різдвяного вінка» знадобиться формувальне кільце та висока склянка. Склянку ставимо по центру кільця, місце, що залишилося заповнюємо салатною сумішшю, утрамбовуємо. Знімаємо кільце, забираємо склянку.
Зеленню прикрашаємо наш «вінок». Розподіляємо по ньому вирізані з моркви сніжинки, зерна кукурудзи та горошку, розкришуємо жовток.
Красивий салат Різдвяний вінок готовий до подачі на стіл.
«Новорічна куля» — найактуальніший салат на святковий стіл
Прості та недорогі інгредієнти, неважке приготування, можливість зробити заготовки заздалегідь – відмінні риси цього оригінального салату. Куряче м’ясо можна взяти будь-яке, не тільки грудку.
Знадобиться:
- одне куряче філе;
- один свіжий та один солоний огірок;
- одна середня картоплина;
- одна морква;
- три яйця;
- 100 гр. зелений горошок;
- 120 гр. твердого сиру;
- сіль, перець, майонез – до смаку.
Готуємо
Картоплю і моркву відварити в шкірці, остудити, очистити, дрібно нарізати, скласти в салатник.
Огірки нарізати маленькими кубиками, перекласти до нарізаних овочів.
Варені яйця очистити, нарізати, додати до загальної посудини.
З зеленого горошку злити рідину, зерна відправити до решти інгредієнтів.
Куряче м’ясо зварити, видалити шкірку і жир (якщо використовується не грудка), нарізати невеликими кубиками, відправити салатник.
Посолити, поперчити, додати майонез, перемішати.
На плоску тарілку викласти салатну масу, сформувати півсферу.
Натертим сиром обсипати з усіх боків.
З моркви вирізати прикраси, покласти зверху. З огіркового хвостика зробити «підвіску» для «кульки».
Салат «Новорічна куля» готовий. Смачного!
Салат на Новий 2024 рік — «Шокуючий»
Назва пов’язана не тільки з досить дорогими інгредієнтами, але й з незвичайним поєднанням продуктів та з кінцевим враженням від страви. Креатив та різноманітність – хіба не цього ми добиваємося, розшукуючи рецепти незвичайних салатів на новорічне свято? Коли ще їсти креветки та авокадо, якщо не в новорічну ніч?
Знадобиться:
- 300 гр. великих креветок;
- 200 гр. твердого сиру;
- один помідор;
- одне авокадо;
- 100 мл майонезу;
- сіль за смаком.
Готуємо
Очистити авокадо, прибрати кісточку, нарізати м’якоть на кубики, викласти в тарілку в попередньо встановлене на ній кільце. Небагато посолити, змастити майонезом.
Нарізати помідор, викласти на шар авокадо, додати майонез.
Креветки зварити, кілька штук залишити на прикрасу, решту поділити навпіл, додати до перших двох інгредієнтів.
Сир натерти великою стружкою, висипати салат, розрівняти.
Прибрати кільце, прикрасити салат креветками, залишеними для цієї мети.
«Шокуючий» салат готовий. Ще цікавішим буде, якщо готувати його порційно, кожному гостю. Смачного!
Салат «Датський», з бужениною – незрівнянно пікантний
Окрім соковитої буженини, на смак страви чудово працюють болгарський перець, консервована кукурудза, вишуканий сир та мариновані гриби. Готується швидко, але ще непомітніше зникає з тарілки на святковому столі.
Понадобится:
- буженина — 200 гр.;
- кукурудза — 200 гр.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- гриби мариновані — 200 гр.;
- сир Пармезан — 200 гр.;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- часник — 1 зубок (не обов’язково);
- майонез – 200 мл.
Готуємо
М’ясо нарізати соломкою, висипати в миску.
Солодкий перець очистити від начинок, нарізати брусочками, додати до м’яса.
Великі мариновані гриби нарізати скибочками, дрібні використовувати повністю.
Сир натерти великою стружкою.
Зелену цибулю дрібно нарізати, слідом за сиром відправити до решти інгредієнтів.
Додати консервовану кукурудзу без розсолу.
За бажання додати трохи давленого часнику. Заправити салат майонезом або жирною сметаною, перемішати.
Салат «Датський» готовий до подачі. Пробуйте на здоров’я!
Салат «Оселедець під дорогою шубою» — і традиція збережена, і новації присутні
Блюдо выйдет не бюджетным, но изысканным наверняка. Еще бы, ведь в нем классический ингредиент – свекла – заменен на красную икру! Идеальный вариант вкусного новогоднего салата.
Знадобиться:
- один слабосолений оселедець;
- одна морква;
- одна картоплина;
- два курячі яйця;
- 4 ст. ложки червоної ікри;
- 5 ст. л. майонезу.
Готуємо
Філе оселедця ретельно очистити від шкірки та кісток, нарізати дрібними квадратами.
Моркву зварити, очистити, так само нарізати дрібно.
Картоплю зварити, очистити, подрібнити аналогічно.
Варені яйця натерти на тертці з середніми отворами.
Шари салату такі: картопля, оселедець, морква, яйця. Кожен змащуємо майонезом. На яйця викладаємо червону ікру.
Прикрасити салат можна по-різному. Втім, кращої прикраси, ніж ікра, немає! «Оселедець під дорогою шубою» готовий. Приємного Нового року!
Салат «Хризантема» — чіпсові «пелюстки» шикарно прикрасять новорічний стіл
Шаровий салат на основі копченої грудки, смачний та оригінально оформлений, — гідний конкурент іншим традиційно новорічним салатам. А як він прикрашає святковий стіл! Тим часом продукти знадобляться прості і недорогі. Варити нічого, окрім яєць, не доведеться. А ніжний, соковитий, оригінальний смак забезпечений. У нашому рецепті салат прикрашений квіткою з чіпсів, але «пелюстки» можна зробити також з яблучних або сливових часточок, червоної цибулі, крабових паличок, пекінської капусти. Фантазуйте!
Знадобиться:
- копчене куряче філе;
- 4 яйця;
- 150 гр. консервованої кукурудзи;
- 150 гр. маринованих печериць;
- 50 гр. картопляних чіпсів;
- 150 мл. майонезу;
- чорний перець чи суміш перців.
Готуємо
Зварити яйця, очистити, розділити на білки та жовтки, подрібнити окремо.
З кукурудзи злити рідину.
Печериці вийняти з розсолу, нарізати тонкими скибочками.
Куряче філе подрібнити.
Глибоку миску застелити харчовою плівкою. Натерті білки укласти на дно посуду, утрамбувати, посипати перцем, зробити сіточку з майонезу.
Викласти кукурудзу, придавити, додати майонез.
Пластинки грибів викласти на кукурудзу, розрівняти, змастити майонезом.
Куряче філе останій шар. Плоскою тарілкою, обережно накрити салатник і перевернути, зняти плівку.
Натертий жовток розподілити по всій поверхні.
Починаючи знизу, вставити в салатну масу чіпси, формуючи квітку.
Шикарна «Хризантема» для новорічного столу готова. Чіпси вставляйте в салат в останній момент, інакше вони розмокнуть, і враження від страви вже не буде таким феєричним.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!