Найкращі салати на Новий рік 2024, рецепти з фото від яких гості будуть у захваті
Найкращі рецепти з фото нових та смачних святкових салатів до новорічного столу. Ця добірка порадує любителів вишуканої кухні, і догодить прискіпливому гурманові.
- Салати на Новий рік 2024: нові, цікаві, рецепти з фото
-
Салати на Новий рік 2024, рецепти з фото прості та смачні з куркою
- Салат Новорічний годинник - простий салат без екзотичних продуктів
- Салат Ялинка з ківі та ананасами
- Салат «Тіффані» з куркою та виноградом
- Салат з відвареної курки, свіжих огірків та горіхів
- Салат «Черепаха» з горіхами та чорносливом
- Салат Цезар с куркою
- Салат з селери, з куркою, горіхами та виноградом
- Салат Гурман з: куркою, вишнею та горіхами
- Салати на Новий рік 2024, рецепти з фото без курки
Салати на Новий рік 2024: нові, цікаві, рецепти з фото
До свят лічені дні, починається метушня та нервове перебирання в пам’яті цікавих новорічних страв.
Так, із закусками визначитися нескладно, можна зробити бутерброди з ікрою і червоною рибою. Картопля з шашликами теж справа проста, врятує в будь-якій ситуації. Але ж потрібні ще салати, та й кілька штук!
Щоб спростити завдання господаркам, ми пропонуємо кілька варіантів найсмачніших та найкрасивіших рецептів з фото для святкового столу, від яких гості будуть у захваті. Для початку пропонуємо подивитися салати з курячим м’ясом, які зазвичай користуються найбільшою популярністю серед господинь.
Салат з пекінської капусти з ананасами та копченим м’ясом
Найпростіший і найсмачніший салат який можна приготувати за кілька хвилин, буквально перед самою подачею до новорічного столу.
Інгредієнти:
- Пекінська капуста 150 г
- Копчене мясо 100 г
- Ананас консервований 150 г
- Кріп 20 г
- Майонез 80-100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений
У приготуванні якихось особливих секретів немає. Капусту шаткуємо тонкими смужками. Кріп дрібно нарубаємо ножем. Ковбасу нарізати на дрібні кубики. Ананаси найкраще купувати вже порізаними. Всі продукти за списком змішати та заправити майонезом.
Свіжий салат з тунцем, огірком, помідорами та сиром
Овочевий салат із тунцем, сиром та яйцем не містить майонезу, тому виходить низькокалорійним та підходить для людей, які стежать за фігурою.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Консервований тунець – 180 гр.
- Сир – 50 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Оливкова олія – 3 ст. ложки
- Зелена цибуля – 1 середній пучок
- Гірчиця – 1 чайна ложка
- Сіль – дрібка
Яйця зварити та остудити. Овочі помити та нарізати звичними вам шматочками. додати порізану зелену цибулю. Сир ріжемо великими кубиками приблизно 1 х 1 см. Змішуємо в тарілці гірчицю та оливкову олію. Додаємо отриману заправку в салат, солимо і перемішуємо.
Далі додаєм тунець великими шматочками. Ще раз акуратно перемішаємо. Варене яйце чистимо, розрізаємо на чотири частини та кладемо на наш салат зверху, разом із зеленню петрушки.
Салат із родзинками «Поцілунок коханки»
Дуже цікавий рецепт салату на Новий рік, до того ж дуже бюджетний. Готуємо шарами.
Продукти:
- буряк – 150 г;
- морква – 150 г;
- родзинки – 80 г;
- часник – 1-2 зуб;
- сир твердий – 80-90 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- майонез – 100 г;
- сіль, чорний перець – за смаком.
Буряк відварити до готовності, остудити. Моркву варити не потрібно, чистимо, миємо і натираємо. Додаємо до моркви розпарені родзинки, майонез або йогурт, перемішуємо. Твердий сир натираємо на середній тертці, додаємо до нього продавлений через прес часник, заправляємо соусом. Буряк чистимо, натираємо на тій же тертці, що і сир, заправляємо майонезом або салатним йогуртом. Далі потрібно взяти формувальне кільце і приступити до збирання салату.
Перший шар це морква з родзинками. Далі сир із часником. Зверху кладемо шар із буряка. Посипати салат дрібно нарубаними волоськими горіхами.
Салати на Новий рік 2024, рецепти з фото прості та смачні з куркою
Салат Новорічний годинник — простий салат без екзотичних продуктів
Інгредієнти:
- куряча грудка – 0,5 шт. (або 300 г);
- яйця – 3 шт;
- картопля – 3 шт;
- морква – 1 шт;
- цибуля салатна – 0,5 шт або 1 невеличка;
- уксус 9% – 1 ст. л;
- сіль;
- цукор – дрібка;
- майонез – 4-5 ст. л.
Курячі грудки відварити з сіллю та спеціями. Картоплю та моркву зварити в мундирі. Яйця варимо як завжди. Курку розібрати на волокна чи дрібно нарізати. Додати до неї дрібно нарізану цибулю, яку потрібно замаринувати з сіллю, оцтом і цукром на кілька хвилин. Додаємо до м’яса і цибулі нарізану на кубики відварену картоплю. Яйця розбираємо на жовтки та білки. Білок кладемо убік, а жовтки кришимо в салат. Заправляємо все густим майонезом, при необхідності підсолюємо.
Викладаємо салат на блюдо у формі круглого годиника. Зверху на дрібній тертці натираємо білки. З вареної моркви вирізаємо однакові кружечки. Прикрашаємо салат у вигляді годинника як на фото.
Салат Ялинка з ківі та ананасами
Лише найсмачніші продукти у цьому новорічному салаті, який гості зметуть зі столу насамперед. Курка з ананасами, твердим сиром та тоненькими слайсами кисло-солодкого ківі нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти:
- Куряче філе 280 г
- Ананаси консервовані 200 г
- Сир твердий 100 г
- Майонез 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний
- Ківі 150 г
- Лавровий лист 1 шт.
Куряче філе відварити з лаврушкою, сіллю та перцем. Нарізати великими кубиками та викласти нижнім шаром на блюді у формі трикутної ялинки. Зробити зверху шар майонезної сітки. Далі розкласти ананаси. Намалювати зверху таку саму майонезну сітку. На сирі не заощаджуйте, купуйте дорогий сорт з вершковим, м’яким смаком. Натерти сир зверху ананасів на великій тертці. Та сама майонезна сітка. Ківі почистити та нарізати на тонкі пластинки як на фото. Укласти зверху салату щоб було схоже на ялинку.
Салат «Тіффані» з куркою та виноградом
Цей салат просто знахідка для господинь, тому що поєднує в собі копчене м’ясо та солодкий виноград. Ягоди можна використовувати будь-якого кольору залежно від особистих уподобань. В цілому салат виходить поживним та дуже корисним. Він стане справді чудовою прикрасою столу.
Щоб приготувати салат, нам необхідно купити наступні інгредієнти:
- — копчена курка – 400 г;
- — твердий сир — 200 г;
- — курячі яйця — 4 шт.;
- — волоські горіхи — 50-100 г;
- — виноград – 300 г.
- — майонез
Для додаткового смаку можна використовувати грецький горіх, а заправляти все це майонезом.
Готується салат швидко. Перед тим, як розпочати компонування інгредієнтів, їх слід розділити на дві частини, щоб вийшло більше шарів.
Ріжемо м’ясо, укладаємо його на тарілку, покриваємо шаром майонезу. Яйця ріжемо та укладаємо другим шаром, його також покриваємо майонезом.
Третій шар вийде з половини горіхів і тертого сиру, їх слід покрити майонезом.
Наступні шари повторюємо так само і в тому ж порядку. Повинно вийти так: м’ясо, яйця, горіхи із сиром, м’ясо, яйця, горіхи із сиром.
Зверху укладаємо щільну шубу з винограду, найкраще використовувати без кісточок, так як неприємно випадково на них натикатися в процесі їжі, а виймати з кожної виноградинки — дуже довга і кропітка праця.
Салат з відвареної курки, свіжих огірків та горіхів
У приготуванні цього салату можна підійти з творчістю і прикрасити так, як дозволить фантазія. На зображенні показано, що з цією метою використовувалися огірки, вирізані цікавою формою.
Щоб приготувати салат, необхідно підготувати такі продукти:
- — тврдий сыр – 200 г;
- — куряче філе – 400 г;
- — свіжий огірок – 2-3 шт.;
- — волоські горіхи – 50 – 100 г.;
- — трохи зелені та салату.
Приготування:
Необхідно зварити куряче філе та остудити, не виймаючи з бульйону. Коли охолоне, нарізати соломкою або можна порвати руками на волокна і покласти в салатницю. Огірок ріжемо соломкою, а сир натираємо на великій тертці. Все це кладемо до м’яса, додаємо зелень, приправу на свій смак та заправляємо майонезом.
Зверху треба посипати рубані горіхи, перемішати та залишити в холодильнику на пару годин. Після чого викладаємо страву на листя салату. Далі настає етап прикрашвння. Салат готується дуже швидко, тому можна трохи витратити час на прикрасу. Можна вирізати не лише зігзаги з огірків, а й будь-які інші фігури. Напередодні Нового року можна, наприклад, зробити ялинку.
Салат «Черепаха» з горіхами та чорносливом
Назву салат отримав із-за зовнішнього оформлення, він і формою, і орнаментом нагадує черепаху. Треба сказати, що продукти для приготування можуть використовуватись різні, проте для оформлення завжди використовуються горіхи. Отже, для такого салату нам знадобляться:
- — волоські горіхи – 200 г;
- — куряча грудка – 400 г;
- — чорнослив – 100 г;
- — твердий сир – 300 г;
- — курячі яйця – 5 шт.;
- — яблуко – 1 шт.;
- — цибулина – 1 шт.
Для заправки використовують майонез.
Почнемо з того, що подрібнимо цибулю і на кілька хвилин заллємо її гарячою водою, після чого промиємо холодною водою. Відварене м’ясо дрібно ріжемо, білки яєць кришимо на тертці, а жовтки — ножем. При цьому обов’язково відкладіть одну половинку білка, вона знадобиться для створення голови черепахи.
Після цього тремо сир та очищене від шкірки яблуко, його ми повинні заправити майонезом, щоб не потемніло.
Тепер можна розпочинати оформлення страви. На велику плоску тарілку ми викладаємо голову черепахи з курячого білка, як тулуб служитиме листя салату. На нього ми поміщаємо інші інгредієнти: шар курки — майонез — цибуля, яєчні білки — майонез — яблуко, курка — майонез — жовтки, чорнослив, тертий сир — майонез.
Щоб надати вигляду панцира, ми викладаємо або тертий, або розрізаний на половинки волоський горіх. При цьому його необхідно підсушити на сковороді без використання олії.
Щоб доповнити образ черепахи, потрібно «намалювати» їй мордочку, для цього можна використовувати, наприклад, гвоздику як очі та маслину – посмішку. Малюнок панцира можна накреслити нарізаними смужками чорносливу або маслин.
Салат Цезар с куркою
Цезар зараз дуже популярний серед споживачів. Практично у будь-якому кафе чи ресторані можна побачити таку назву. Але не всі знають, що видів такого салату дуже багато, він може бути приготовлений і з курки, і з морепродуктів. Ми наведемо приклад курячого «Цезаря». Для нього знадобляться:
- — салат ромен;
- — курка – 400 гр.;
- — помідори – 2 (обычных) или 8 – 10 (Черри);
- — сир пармезан – 300 гр.;
- — грінки – 300 гр.;
- — філе анчоуса – 150 гр.;
- — курячі яйця – 4 шт.
Також для додаткового смаку та заправки будуть потрібні: оливкова олія, сіль, біле сухе вино, майонез, гірчиця.
Отже, все підготували, можемо братися до процесу приготування.
Куряче філе миємо і ріжемо маленькими брусочками, солимо, перчимо, а потім обсмажуємо на олії, додаємо біле вино. Хліб розрізаємо на кубики, кладемо в сковороду і обсмажуємо, виходять грінки.
Соус готується окремо і займає велике місце у страві. У чашу блендера кладемо жовтки, гірчицю, анчоуси, часник, тертий пармезан. Все це перемішуємо. Потім до соусу додаємо олію, в процесі збиваємо віночком.
Листя салату рвемо руками на невеликі шматки, помідори черрі ріжемо навпіл. У миску кладемо отримані компоненти: помідори, салат, курячу грудку, соус, добре перемішуємо. Зверху посипаємо тертим пармезаном.
Салат з селери, з куркою, горіхами та виноградом
Це досить дієтична страва, проте вона має насичений і привабливий смак. Для цтого салату потрібно підготувати:
- — червоний виноград без кісточок – 400 г;
- — варене або підсмажене куряче філе – 400 г;
- — трохи селери;
- — волоські горіхи – 100 г;
- — пучок эстрагону;
- — апельсин – 1 — 2 шт.
Спочатку готуємо заправку. З апельсина прибрати цедру, вичавити сік. Його перелити в банку, туди ж додати перетерту цедру, сіль, перець, оливкову олію, оцет. Закриваємо все це кришкою і добре струшуємо, щоб перемішати, залишаємо наш соус поки так.
Куряче філе ріжемо тонкими скибочками та поливаємо частиною нашої заправки, залишаємо на деякий час у такому вигляді.
Тепер беремо виноград і ріжемо його навпіл, горіхи підсушуємо на сковороді, селеру ріжемо тонкими скибочками. Ці компоненти потрібно перемішати і полити частиною заправки.
На блюдо викладаємо наш салат, зверху кладемо шматки курки, а листям естрагону посипаємо готову страву.
Салат Гурман з: куркою, вишнею та горіхами
Цей салат, відповідно до своєї назви, дуже незвичайний і цікавий. У ньому поєднуються, здавалося б, продукти, що не поєднуються: куряча грудка, сир з пліснявою, горішки, вишня. Що ж, спробуємо приготувати його. Нам будуть потрібні:
- — куряча грудка – 500 гр.;
- — сир – 300 гр.;
- — заморожена вишня – 200 гр.;
- — фісташки або кедрові горішки – 100 гр.;
- — лук – 2 шт.;
- — салат айсберг.
Салат незвичайний вже тим, що курку для нього ми не варимо, а запікаємо в духовці, після приготування необхідно загорнути її у фольгу і залишити на деякий час.
Потім ріжемо крупно цибулю, у розігріту сковорідку наливаємо олію, кладемо сіль, цукор, і карамелізуємо нашу цибулю на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Після чого додаємо до неї заморожену вишню та готуємо ще 10 хвилин. Соус повинен вийти солодкуватим, так що, пробуючи, намагаємося підкоригувати смак.
Тепер можемо приступити до збирання салату. На широку тарілку кладемо салат айсберг, потім нарізану скибочками курку, зверху поміщаємо шматочки сиру з білою пліснявою. Поливаємо салат нашим вишневим соусом, а зверху посипаємо горішками.
Салати на Новий рік 2024, рецепти з фото без курки
Салат Зимова галявина — дуже цікавий
Дуже цікавий рецепт салату з печінкою, яйцями, картоплею, грибами, сиром та солоними огірками. Особливо гарно виглядають сніжинки з сиру і для цього вам доведеться купити форму, або просто прикрасити верхівку салату натертим сиром.
Інгредієнти:
- Печінка куряча 250 г
- Соєвий соус 3 ст.л.
- Часник 1-2 зубчика
- Сіль за смаком
- Перець чорний
- Яйця курячі 2 шт.
- Картопля 260 г
- Огірки мариновані 250 г
- Сир твердий 130 г
- Майонез 120-150 г
- Мариновані опеньки 100 г
- Олія 2-3 ст.л.
Замаринувати курячу печінку в соєвому соусі з часником не менше 20 хвилин. Відварити яйця та картоплю. Остудити та почистити. На розігрітій з олією сковороді обсмажити шматочки печінки, остудити.
Картоплю натерти на тертці додати дрібку чорного перцю і утрамбувати першим шаром у кільце, поставивши форму на пласку тарілку. Змастити майонезом. Далі на тертці натираємо курячу печінку. Знову трамбуємо ложкою у щільний шар та змащуємо майонезом.
Мариновані огірки нарізаємо на кубики і укладаємо зверху печінки. Натираємо зверху печінки на тертці варені яйця. Змащуємо майонезом та посипаємо натертим сиром. Залишаємо в холодильнику на 2 години. Потім знімемо формувальне кільце, кладемо в центр підготовлені грибочки невеликого розміру і прикрашаємо по можливості сніжинками із сиру.
Красивий салат Проліски з шинкою та печерицями
Дуже ефектний салат, який стане прикрасою святкового столу. Для його приготування потрібні такі продукти:
- шинка – 200 г
- печериці – 200 г
- картопля – 2-3 шт.
- сир – 150 г
- яйця курячі – 3 шт.
- цибулина – 1 шт.
- майонез – 150 мл
- сіль – за смаком
- олія – 4 ст. л.
Готуємо красивий салат наступним чином: смажимо картоплю, потім ріжемо кубиками і кладемо на блюдо. Це перший, нижній шар. Малюємо сітку з майонезу, яку робитимемо після кожного шару. Далі смажимо печериці (нарізати кубиками) з цибулею і кладемо на картоплю. За нею слідує дрібно порізана шинка. Далі варимо яйця. Відразу робимо надрізи в білку, щоб згодом у нас вийшли квіти як на фото. Капелюшки з білка відкладаємо, а жовтки кришимо поверх шинки. Затираємо верхівку салату сиром через дрібну тертку.
Залишилось зробити прикрасу. Для цього видавіть сік з буряка і помістіть капелюшки від білка зубчиками вниз. Через пару хвилин, вони стануть гарного бузкового кольору. Розміщуємо квіти на салаті, додаємо пір’я зеленої цибулі у вигляді листя і можна подавати на стіл.
Ми пропонуємо не просто зробити салат із запропонованих інгредієнтів, але й цікаво прикрасити, зробивши персональні порції. Отже, нам знадобляться:
- — копчена горбуша – 1 шт.;
- — картопля – 4 -6 шт.;
- — яблуко – 1 шт.;
- — яйця – 5 шт.;
- — майонез.
Заздалегідь потрібно відварити картоплю, не забувши її посолити. Потім необхідно потерти її на великій тертці та викласти у підготовлені салатники – це перший шар салату. Покриваємо його майонезом.
Вибираємо м’якоть горбуші, відкладаючи шкіру, хребет та видимі кісточки, ріжемо на невеликі шматки. Потім викладаємо її другим шаром і покриваємо майонезом.
Яблука очищаємо і натираємо, кладемо поверх горбуші, а на потерті яблука натираємо яйця. Потім знову покриваємо все шаром майонезу. Практично готовий салат ставимо в холодильник на годину, а потім можна подавати до столу.
Щоб це виглядало цікаво та красиво, робимо для кожного гостя по невеликій порції окремо та подаємо у красивих салатниках. Це буде виглядати незвичайно та цікаво.
Салат з копченою сьомгою та помідорами
Червона риба завжди популярна на святкових столах, тому ми пропонуємо такий вишуканий та смачний салат. Для нього будуть потрібні:
- — копчена сьомга – 400 гр.;
- — листя салата;
- — яйця – 4 шт.;
- — помідори (звичайні або черрі) – 300 гр.
Для салату потрібно нарізати помідори, яйця та рибу на невеличкі кубики, а салат порвати на шматки. Лимонний сік віджимаємо, перемішуємо всі інгредієнти, посипаємо перцем, солимо. Заправити салат можна оливковою олією. Так само якщо у вас залишився шматочок червоної риби, рекомендуємо приготувати невеликі канапе з сьомгою та сирною пастою.
Швейцарський новорічний салат з грушами та маринованим огірком
Попри стереотипи, в цьому салаті немає швейцарського сиру, зате є інші прекрасні компоненти:
- — трохи листя тархуна або зеленого кропу;
- — свіжі огірки – 2 – 3 шт.;
- — мариновані огірки – 2 – 3 шт.;
- — лимон – 1 шт.;
- — карбонад – 300 гр.;
- — сервелат – 300 гр.;
- — груші – 2 шт.;
- — копчене куряче стегно – 300 гр.
Готується салат дуже швидко. Тархун або кріп помити та подрібнити. Майонез треба перемішати з соком лимона і подрібненим тархуном, залишити насититися, доки готуватимуться інші продукти.
Карбонат, сервелат і стегенце ріжемо соломкою довжиною в два см. Необхідно заздалегідь очистити його від шкірок та жиру. Огірки також очищаємо від шкірки та ріжемо соломкою (і свіжі, і мариновані). З грушами вчинити так само.
Всі інгредієнти перемішати і заправити підготовленим заздалегідь соусом з тархуна і майонезу. Готова страва має настоятися щонайменше дві години.
Ось ці кілька рецептів, завдяки яким кожна господиня сама може вибрати найкращі рецепти з фото салатів на Новий рік 2024: що готувати нове та цікаве. Приємного апетиту і з наступаючим!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!