Меню

Випiчка, Пирiжки 22.11.2022

Пиріжки з капустою смажені на пательні, швидке тісто на кефірі

Нині осінь, період заквашування білокачанної капусти. Якщо ви вже зробили заготівлю, саме час посмажити з нею смачні пиріжки. Я пропоную додати в начинку також яйця, щоб врівноважити кислуватий смак капусти. Від цього пиріжки стають і ситнішими.

Тісто для пиріжків може бути не тільки на кефірі, а й дріжджовим, але мені більше подобається швидке приготування, тому я зробила на кефірі. Пиріжки виходять смачними та йдуть нарозхват.

 

Пиріжки з капустою і яйцем

Начинка:

  • Капуста квашена — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Яйця курячі – 1-2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. ложки
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Олія — ​​1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 450–500 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова – 0,5 ч. ложки
  • Олія — ​​1 ст. ложка

Додатково:

  • Олія (для смаження пиріжків) – за потребою

Смажені пиріжки з капустою на кефірі і соді, рецепт з фото покроково

Підготувати усі інгредієнти для начинки. Кількість яєць та цибулі залежить від їх величини.

продукти

Цибулини очистити та подрібнити.

цибулю нарізати

Капусту віджати і порубати.

квашена капуста

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою сумішшю з олії та вершкового масла і обсмажити до м’якості і легкого підрум’янювання.

смажити цмибулю

До цибулі додати капусту, цукор, перець та сіль, влити 150 мл води або бульйону.

начинка з капусти

Все перемішати і гасити під кришкою до м’якості капусти, а потім остудити.

тушена капуста

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати на дрібні кубики.

порізати яйця

Додати яйця до капусти.

яйця з капустою

Начинку добре перемішати.

начинка

Підготувати усі інгредієнти для тіста.

для тіста

У миску вбити яйця, влити кефір, олію, додати цукор і сіль.

кефір і яйце

Все ретельно вимішати вінчиком, додати соду і знову вимішати.

Поступово додавати просіяне борошно. Кількість борошна приблизна та багато в чому залежить від консистенції кефіру та величини яйця.

борошно

Коли тісто стане більш щільним, викласти його на стіл, посипаний борошном, і вимісити руками. Воно має бути гладким та м’яким.

тісто на кефірі

Розділити тісто на однакові кульки завбільшки з великий волоський горіх.

кульки тіста

З кожної кульки розкотити коржик, на середину викласти порцію начинки і защипати, формуючи «човник».

формуєм пиріжки

Вироби викласти на дошку швом униз.

пиріжки

На сковороді розігріти олію та викладати пиріжки защипаною стороною вниз.

на сковороді

Обсмажити пиріжки з двох сторін до підрум’янювання.

пиріжки на пательні

Подавати пиріжки з капустою гарячими.

Пиріжки з капустою на кефірі

 

Коментарі до статті: 2
  1. Ольга

    Велике дякую за рецепт. Пиріжки виходять пишними і дуже смачними. Рецепт тіста на кефірі став для мене відкриттям, готується швидко і немає стільки мороки, як із дріжджовим. Готую ці пиріжки з іншими начинками: з куркою та печерицями, з фаршем та рисом, з яйцем та зеленою цибулею. Син часто їх замовляє на перекус до школи.

    Ответить
  2. Анастасія

    Класні пиріжки вийшли! Особливо дякую за рецепт тіста — чула про те, що з кефіром виходить добре і шукала саме з ним як робити. Капусту тушила свіжу і додала трошки розмочених білих грибів. Було дуже смачно)

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons