Пиріжки з капустою смажені на пательні, швидке тісто на кефірі
Нині осінь, період заквашування білокачанної капусти. Якщо ви вже зробили заготівлю, саме час посмажити з нею смачні пиріжки. Я пропоную додати в начинку також яйця, щоб врівноважити кислуватий смак капусти. Від цього пиріжки стають і ситнішими.
Тісто для пиріжків може бути не тільки на кефірі, а й дріжджовим, але мені більше подобається швидке приготування, тому я зробила на кефірі. Пиріжки виходять смачними та йдуть нарозхват.
Пиріжки з капустою і яйцем
Начинка:
- Капуста квашена — 250 г
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Яйця курячі – 1-2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. ложки
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Олія — 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Тісто:
- Борошно пшеничне – 450–500 г
- Кефір – 250 мл
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Сода харчова – 0,5 ч. ложки
- Олія — 1 ст. ложка
Додатково:
- Олія (для смаження пиріжків) – за потребою
Смажені пиріжки з капустою на кефірі і соді, рецепт з фото покроково
Підготувати усі інгредієнти для начинки. Кількість яєць та цибулі залежить від їх величини.
Цибулини очистити та подрібнити.
Капусту віджати і порубати.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою сумішшю з олії та вершкового масла і обсмажити до м’якості і легкого підрум’янювання.
До цибулі додати капусту, цукор, перець та сіль, влити 150 мл води або бульйону.
Все перемішати і гасити під кришкою до м’якості капусти, а потім остудити.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати на дрібні кубики.
Додати яйця до капусти.
Начинку добре перемішати.
Підготувати усі інгредієнти для тіста.
У миску вбити яйця, влити кефір, олію, додати цукор і сіль.
Все ретельно вимішати вінчиком, додати соду і знову вимішати.
Поступово додавати просіяне борошно. Кількість борошна приблизна та багато в чому залежить від консистенції кефіру та величини яйця.
Коли тісто стане більш щільним, викласти його на стіл, посипаний борошном, і вимісити руками. Воно має бути гладким та м’яким.
Розділити тісто на однакові кульки завбільшки з великий волоський горіх.
З кожної кульки розкотити коржик, на середину викласти порцію начинки і защипати, формуючи «човник».
Вироби викласти на дошку швом униз.
На сковороді розігріти олію та викладати пиріжки защипаною стороною вниз.
Обсмажити пиріжки з двох сторін до підрум’янювання.
Подавати пиріжки з капустою гарячими.
Ольга
Велике дякую за рецепт. Пиріжки виходять пишними і дуже смачними. Рецепт тіста на кефірі став для мене відкриттям, готується швидко і немає стільки мороки, як із дріжджовим. Готую ці пиріжки з іншими начинками: з куркою та печерицями, з фаршем та рисом, з яйцем та зеленою цибулею. Син часто їх замовляє на перекус до школи.
Анастасія
Класні пиріжки вийшли! Особливо дякую за рецепт тіста — чула про те, що з кефіром виходить добре і шукала саме з ним як робити. Капусту тушила свіжу і додала трошки розмочених білих грибів. Було дуже смачно)