Смачний заливний пиріг з рікоттою та ягодами
Сьогодні ділюся рецептом приготування заливного пирога. Готується він із м’яким сиром «рікотта» та ягодами. Ягоди можна взяти будь-які – свіжі чи заморожені. Я використовувала заморожені чорниці. Замість ягід можна взяти шматочки абрикосів чи персиків.
Мені подобається готувати випічку з рікоттою, оскільки вона має ніжну однорідну консистенцію, її не доводиться протирати через сито, як це роблять із сиром. Готовий пиріг перед нарізуванням обов’язково потрібно добре охолодити, щоб начинка стала пружною. Сподіваюся, що рецепт вам сподобається!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 200 г
- Пудра цукрова – 80 г
- Маргарін – 80 г
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Заливка:
- Сир м’який рікотта – 250 г
- Цукор-пісок – 100 г
- Ванілін – 0,5 ч. ложки
- Сметана 20% — 100 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка (30 г)
- Ягоди (свіжі чи заморожені) – 200 г
Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт з фото покроково
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Маргарин заздалегідь залишити при кімнатній температурі на 1-2 години для розм’якшення, порізавши на шматочки.
У мисці з’єднати маргарин, жовток, цукрову пудру та сіль.
Суміш добре розтерти до однорідної маси.
Додати просіяне борошно.
Спершу все перемішати ложкою, а потім викласти на стіл або пиріжкову дошку і замісити тісто. Скачати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і покласти на 30 хвилин в холодне місце.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для заливання.
В об’ємний посуд покласти рікотту, яйця, цукор, сметану та ванілін.
Все збити за допомогою міксера.
Додати крохмаль.
Знову все вбити.
У заливку всипати ягоди. Заморожені ягоди попередньо не розморожувати.
Заливання добре вимішати до повного розподілу ягід по всьому об’єму.
Форму для випікання змастити маргарином або іншим жиром і покришити охолоджене тісто.
Поверх тіста вилити заливку та розрівняти.
Форму поставити в нагріту духовку і випікати при температурі 150-160 ° С протягом 50-60 хвилин.
Готовий пиріг з чорницями та сиром рікотта добре охолодити, потім порізати на порції.
Катерина
Ваш сайт — це скарб!)В холодильнику було багато заморожених ягід з літа (трішки вишні,суниці і персики),і з цими відключеннями світла я вже думала їх викидати.Але знайшовши цей сайт-я загорілась бажанням спекти щось смачне до чаю. Пиріг вийшов
дуже незвичайним і смачним!Єдине,що я замінила в рецепті- це маргарин на масло,бо в магазин не хотілось йти.
P.S. Величезне дякую автору за покрокову інструкцію на людській мові і з фото.Для початківців-це просто супер!
Сара
У холодильнику завалялося багато вишні, яку ще давно передавала бабуся із села, тож дуже вчасно знайшла цей рецепт! Все просто, зрозуміло і доступно роз’яснено, дякую, буду готувати ще не один раз! Також після приготування посипала пиріг цукровою пудрою, моїй сім’ї чим солодше, тим смачніше))
Егор
Всем доброго времени суток! Спасибо вам большое за интересную идею. Теперь я знаю, что приготовить на праздничный стол. У моего сына сегодня День рождения, дожноэы были прийти гости, а я не знал, что ему приготовить. Но теперь благодаря вашему рецепту приготовления вкусного заливного пирога с рикоттой и ягодами, у меня получилось довольно быстро и просто сделать красивый праздничный стол. Гости были в восторге, а сын хорошо провёл время. Спасибо большое.
Аліна
Дякую за таку прекрасну ідею найсмачнішого пирога! Дуже люблю заливні пироги, постійно шукаю нові рецепти. Знайшла цю сторінку і не змогла стриматись — одразу побігла в магазин за сиром рікоттою, в морозильнику були ягоди чорниці заморожені ще з літа. Готувала, порхала по кухні. Так смачно пахне, що не можливо стриматись! Ледь дочекалась поки охолоне. Завтра ще піду куплю сир, і зроблю з вишнями.