Меню

Пироги 31.01.2023

Смачний заливний пиріг з рікоттою та ягодами

Сьогодні ділюся рецептом приготування заливного пирога. Готується він із м’яким сиром «рікотта» та ягодами. Ягоди можна взяти будь-які – свіжі чи заморожені. Я використовувала заморожені чорниці. Замість ягід можна взяти шматочки абрикосів чи персиків.

Мені подобається готувати випічку з рікоттою, оскільки вона має ніжну однорідну консистенцію, її не доводиться протирати через сито, як це роблять із сиром. Готовий пиріг перед нарізуванням обов’язково потрібно добре охолодити, щоб начинка стала пружною. Сподіваюся, що рецепт вам сподобається!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Пудра цукрова – 80 г
  • Маргарін – 80 г
  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Заливка:

  • Сир м’який рікотта – 250 г
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Ванілін – 0,5 ч. ложки
  • Сметана 20% — 100 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка (30 г)
  • Ягоди (свіжі чи заморожені) – 200 г

Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт з фото покроково

Підготувати всі інгредієнти для тіста. Маргарин заздалегідь залишити при кімнатній температурі на 1-2 години для розм’якшення, порізавши на шматочки.

харчі

У мисці з’єднати маргарин, жовток, цукрову пудру та сіль.

маргарин і жовток

Суміш добре розтерти до однорідної маси.

розтерти суміш

Додати просіяне борошно.

борошно

Спершу все перемішати ложкою, а потім викласти на стіл або пиріжкову дошку і замісити тісто. Скачати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і покласти на 30 хвилин в холодне місце.

тісто

Підготувати усі необхідні інгредієнти для заливання.

ягоди з рікоттою

В об’ємний посуд покласти рікотту, яйця, цукор, сметану та ванілін.

яйця та сир

Все збити за допомогою міксера.

збити

Додати крохмаль.

крохмаль

Знову все вбити.

збити

У заливку всипати ягоди. Заморожені ягоди попередньо не розморожувати.

чорниці

Заливання добре вимішати до повного розподілу ягід по всьому об’єму.

Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт

Форму для випікання змастити маргарином або іншим жиром і покришити охолоджене тісто.

тісто в формі

Поверх тіста вилити заливку та розрівняти.

залити пиріг

Форму поставити в нагріту духовку і випікати при температурі 150-160 ° С протягом 50-60 хвилин.

Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт

Готовий пиріг з чорницями та сиром рікотта добре охолодити, потім порізати на порції.

Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт Пиріг з рікоттою та ягодами, рецепт
Коментарі до статті: 4
  1. Катерина

    Ваш сайт — це скарб!)В холодильнику було багато заморожених ягід з літа (трішки вишні,суниці і персики),і з цими відключеннями світла я вже думала їх викидати.Але знайшовши цей сайт-я загорілась бажанням спекти щось смачне до чаю. Пиріг вийшов
    дуже незвичайним і смачним!Єдине,що я замінила в рецепті- це маргарин на масло,бо в магазин не хотілось йти.
    P.S. Величезне дякую автору за покрокову інструкцію на людській мові і з фото.Для початківців-це просто супер!

    Ответить
  2. Сара

    У холодильнику завалялося багато вишні, яку ще давно передавала бабуся із села, тож дуже вчасно знайшла цей рецепт! Все просто, зрозуміло і доступно роз’яснено, дякую, буду готувати ще не один раз! Також після приготування посипала пиріг цукровою пудрою, моїй сім’ї чим солодше, тим смачніше))

    Ответить
  3. Егор

    Всем доброго времени суток! Спасибо вам большое за интересную идею. Теперь я знаю, что приготовить на праздничный стол. У моего сына сегодня День рождения, дожноэы были прийти гости, а я не знал, что ему приготовить. Но теперь благодаря вашему рецепту приготовления вкусного заливного пирога с рикоттой и ягодами, у меня получилось довольно быстро и просто сделать красивый праздничный стол. Гости были в восторге, а сын хорошо провёл время. Спасибо большое.

    Ответить
  4. Аліна

    Дякую за таку прекрасну ідею найсмачнішого пирога! Дуже люблю заливні пироги, постійно шукаю нові рецепти. Знайшла цю сторінку і не змогла стриматись — одразу побігла в магазин за сиром рікоттою, в морозильнику були ягоди чорниці заморожені ще з літа. Готувала, порхала по кухні. Так смачно пахне, що не можливо стриматись! Ледь дочекалась поки охолоне. Завтра ще піду куплю сир, і зроблю з вишнями.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons