Салат Різдвяний вінок на новорічні свята
З кожним днем наближається найвеселіше та найулюбленіше свято для дітей та дорослих. Що приготувати до новорічного столу? Пропоную приготувати улюблений салат олів’є в красивому оформленні. Салат «Різдвяний вінок» можна приготувати не лише до новорічних, а й до різдвяних свят. Інгредієнти всім відомі та добре доступні.
Які новорічні свята без класичного салату Олів’є… Саме тому пропонуємо формувати салат Різдвяний вінок із куркою, на основі рецепту салату Олів’є.
Інгредієнти:
- Картопля 300 г
- Морква 250 г
- Яйця курячі 4 шт.
- Консервований горошок 150 г
- Солоні огірки 200 г
- Куряче філе 250 г
- Зелень 2-3 гілочки
- Майонез 120-150 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 2-3 щіпки
Салат Різдвяний вінок, рецепт з фото покроково
- Час приготування: 80 хвилин
- Кількість порцій: 6
Підготувати усі продукти за списком. Замість курячого філе можна взяти смачну варену ковбасу чи інше відварене м’ясо. Консервований горошок можна замінити свіжим або замороженим, якщо його заздалегідь відварити до готовності. Огірки підійдуть квашені чи мариновані. Майонез можете взяти домашній або із супермаркету.
Насамперед, займіться картоплею. Овочі добре промийте разом із шкіркою. Відваріть у підсоленій воді до м’якості. Час варіння залежить від сорту картоплі та її розміру. Готову картоплю остудіть до кімнатної температури та очистіть від шкірки. Наріжте дрібними кубиками. Для цієї мети скористайтеся добре заточеним ножем або спеціальною теркою із насадкою кубики.
Промийте моркву разом із шкіркою. Готуйте до м’якості на помірному вогні. Остудіть, видаліть шкірку, наріжте дрібними кубиками. Трохи вареної моркви залиште для прикраси.
Яйця відваріть у підсоленій воді 10 хвилин після закипання. Остудіть у холодній воді. Обсушіть серветкою та очистіть від шкаралупи. Наріжте невеликими шматочками. Додайте в салатник.
Солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Додайте до решти інгредієнтів.
Куряче філе промийте, опустіть у киплячу підсолену воду. Готуйте 20-30 хвилин до готовності. За бажанням, в бульйон можна додати лавровий лист і пару горошин чорного перцю. М’ясо остудіть. Наріжте кубиками. Додайте в салатник.
До всіх інгредієнтів додайте консервований горошок, сіль та мелений перець за смаком, майонез. Перемішайте.
Візьміть формувальне кільце. У центр встановіть високу склянку. Викладіть салатну масу. Утрамбуйте ложкою.
Акуратно, зніміть кільце та видаліть склянку.
Викладіть гілочки зелені. Це може бути будь-яка зелень, на вашу думку.
З вареної моркви виріжте сніжинки і прикрасьте салат вирізаними фігурками. Посипте розфарбованим жовтком, зеленим горошком, нарізаною морквою.
Салат «Різдвяний вінок» готовий. Приємного вам апетиту та веселого свята.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!