Меню

Новорiчнi салати 1.12.2023

Салат Різдвяний вінок на новорічні свята

З кожним днем наближається найвеселіше та найулюбленіше свято для дітей та дорослих. Що приготувати до новорічного столу? Пропоную приготувати улюблений салат олів’є в красивому оформленні. Салат «Різдвяний вінок» можна приготувати не лише до новорічних, а й до різдвяних свят. Інгредієнти всім відомі та добре доступні.

Які новорічні свята без класичного салату Олів’є… Саме тому пропонуємо формувати салат Різдвяний вінок із куркою, на основі рецепту салату Олів’є.

За бажання можна замінити горошок на солодку кукурудзу, або зробити мікст з горошку та кукурудзи в рівних пропорціях.

Інгредієнти:

  • Картопля 300 г
  • Морква 250 г
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Консервований горошок 150 г
  • Солоні огірки 200 г
  • Куряче філе 250 г
  • Зелень 2-3 гілочки
  • Майонез 120-150 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 2-3 щіпки

Салат Різдвяний вінок, рецепт з фото покроково

  • Час приготування: 80 хвилин
  • Кількість порцій: 6

Підготувати усі продукти за списком. Замість курячого філе можна взяти смачну варену ковбасу чи інше відварене м’ясо. Консервований горошок можна замінити свіжим або замороженим, якщо його заздалегідь відварити до готовності. Огірки підійдуть квашені чи мариновані. Майонез можете взяти домашній або із супермаркету.

продукти

Насамперед, займіться картоплею. Овочі добре промийте разом із шкіркою. Відваріть у підсоленій воді до м’якості. Час варіння залежить від сорту картоплі та її розміру. Готову картоплю остудіть до кімнатної температури та очистіть від шкірки. Наріжте дрібними кубиками. Для цієї мети скористайтеся добре заточеним ножем або спеціальною теркою із насадкою кубики.

картопля

Промийте моркву разом із шкіркою. Готуйте до м’якості на помірному вогні. Остудіть, видаліть шкірку, наріжте дрібними кубиками. Трохи вареної моркви залиште для прикраси.

морква

Яйця відваріть у підсоленій воді 10 хвилин після закипання. Остудіть у холодній воді. Обсушіть серветкою та очистіть від шкаралупи. Наріжте невеликими шматочками. Додайте в салатник.

яйця

Солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Додайте до решти інгредієнтів.

огірки

Куряче філе промийте, опустіть у киплячу підсолену воду. Готуйте 20-30 хвилин до готовності. За бажанням, в бульйон можна додати лавровий лист і пару горошин чорного перцю. М’ясо остудіть. Наріжте кубиками. Додайте в салатник.

філе

До всіх інгредієнтів додайте консервований горошок, сіль та мелений перець за смаком, майонез. Перемішайте.

горошок

Візьміть формувальне кільце. У центр встановіть високу склянку. Викладіть салатну масу. Утрамбуйте ложкою.

Салат «Різдвяний вінок»

Акуратно, зніміть кільце та видаліть склянку.

Салат «Різдвяний вінок»

Викладіть гілочки зелені. Це може бути будь-яка зелень, на вашу думку.

Салат «Різдвяний вінок»

З вареної моркви виріжте сніжинки і прикрасьте салат вирізаними фігурками. Посипте розфарбованим жовтком, зеленим горошком, нарізаною морквою.

Салат «Різдвяний вінок»

Салат «Різдвяний вінок» готовий. Приємного вам апетиту та веселого свята.

Салат Різдвяний вінок

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons