Меню

Першi страви 21.02.2023

Грибний суп з сочевицею та печерицями — можна до посту

Перші страви з сочевицею ще не дуже прижилися на нашому столі. Ця бобова культура довгий час була недоступна, тому готували її дуже рідко. Рецептів із сочевицею не так багато, тому я і вирішила запропонувати вам майстер-клас приготування супу з грибів та сочевиці.

Крім цих інгредієнтів, у ньому багато інших важливих продуктів. Сподіваюся, що рецепт вам сподобається.

 

Продукти:

  • Гриби – 100 г
  • Вода – 800 мл
  • Сочевиця жовта – 50 г
  • Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. ложка (з гіркою)
  • Картопля – 1 шт.
  • Олія — за потребою
  • Приправа овочева універсальна (з сіллю) – до смаку

Грибний суп з сочевицею та печерицями, смачний рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Цибулину очистити та подрібнити.

цибуля

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.

смажити цибулю

До цибулі додати цукор та розведену в невеликій кількості води томатну пасту.

Усе разом тушити близько 5 хвилин.

зажарка

Сочевицю добре промити у проточній воді.

сочевиця

Картоплю вимити, очистити, обполоснути та нарізати на дрібні кубики.

картопля

Воду довести до кипіння і опустити в неї сочевицю та картоплю.

суп

Варити до напівм’якості картоплі та сочевиці.

варити суп

Печериці обтерти вологою серветкою і нарізати на кубики.

печериці

Висипати гриби у каструлю до супу.

гриби в каструлі

Варити близько 20 хв.

суп

У суп викласти томатно-цибулеву зажарку, горошини перцю, лавровий лист та овочеву приправу.

приправи

Поварити суп з сочевицею та печерицями протягом 10 хвилин.

Грибний суп із сочевицею

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.

часник

У готовий суп висипати часник.

Грибний суп із сочевицею

Каструлю закрити кришкою та залишити на 10 хвилин для настоювання.

Грибний суп із сочевицею

При подачі суп можна заправити сметаною та посипати подрібненою зеленню.

Грибний суп із сочевицею

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons