Грибний суп з сочевицею та печерицями — можна до посту
Перші страви з сочевицею ще не дуже прижилися на нашому столі. Ця бобова культура довгий час була недоступна, тому готували її дуже рідко. Рецептів із сочевицею не так багато, тому я і вирішила запропонувати вам майстер-клас приготування супу з грибів та сочевиці.
Крім цих інгредієнтів, у ньому багато інших важливих продуктів. Сподіваюся, що рецепт вам сподобається.
Продукти:
- Гриби – 100 г
- Вода – 800 мл
- Сочевиця жовта – 50 г
- Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Томатна паста – 1 ст. ложка
- Лист лавровий — 1 шт.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. ложка (з гіркою)
- Картопля – 1 шт.
- Олія — за потребою
- Приправа овочева універсальна (з сіллю) – до смаку
Грибний суп з сочевицею та печерицями, смачний рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Цибулину очистити та подрібнити.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.
До цибулі додати цукор та розведену в невеликій кількості води томатну пасту.
Усе разом тушити близько 5 хвилин.
Сочевицю добре промити у проточній воді.
Картоплю вимити, очистити, обполоснути та нарізати на дрібні кубики.
Воду довести до кипіння і опустити в неї сочевицю та картоплю.
Варити до напівм’якості картоплі та сочевиці.
Печериці обтерти вологою серветкою і нарізати на кубики.
Висипати гриби у каструлю до супу.
Варити близько 20 хв.
У суп викласти томатно-цибулеву зажарку, горошини перцю, лавровий лист та овочеву приправу.
Поварити суп з сочевицею та печерицями протягом 10 хвилин.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
У готовий суп висипати часник.
Каструлю закрити кришкою та залишити на 10 хвилин для настоювання.
При подачі суп можна заправити сметаною та посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!