Меню

Гарячі страви 20.02.2023

Картопля, запечена в сметані з часником та сиром

Якщо у ваших засіках ще залишилися різні соління та маринади, то найкращим гарніром для них може стати отака запечена картопля. Сир моцарелла можна замінити й іншим сиром, який у вас є, а решта інгредієнтів завжди знайдуться у дбайливої господині.

Запечену картоплю можна подати і до м’яса, і до риби. Це вже справа смаку!

 

Інгрідієнти:

  • Картопля середнього розміру – 700 г
  • Сметана 20% — 250 г
  • Сир моцарелла – 150 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кропу – 0,5 пучка
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – за потребою
  • Олія — за потребою
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Рецепт картоплі запеченої в духовці з сиром та сметаною

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

інгрідієнти

Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити підсоленою гарячою водою і відварити до напівм’якості. Відвар злити, а картопля обдати холодною водою та очистити.

картопля

Бульби нарізати невеликими скибочками.

картопля

Викласти скибочки картоплі на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до легкого підрум’янювання.

смажена картопля

Зелень кропу вимити у проточній воді, обсушити та подрібнити.

зелень

Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.

часник

Сир натерти на великій тертці.

сир

У миску викласти сметану, додати сир, кріп, часник, перець та сіль.

соус

Суміш добре вимішати.

сметаний соус

В об’ємний посуд викласти картопля і додати до неї сметанну суміш.

картопля в соусі

Все обережно перемішати.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, перекласти в неї картопляну масу і розрівняти.

Картопля, запечена в сметані з часником та сиром

Картоплю посипати сухарями та запікати в духовці при 180 ° С до утворення рум’яної скоринки.

Картопля, запечена в сметані з часником та сиром

Подати запечену картоплю порційно із соліннями.

Картопля, запечена в сметані з часником та сиром
Коментарі до статті: 2
  1. Ілля

    Я дуже люблю цей рецепт і часто готую його для своєї родини і друзів. Він простий у приготуванні, але дуже насичений і ароматний. Якість і смак цієї страви залежать від якості інгредієнтів, тому важливо обрати свіжу картоплю та якісну сметану і сир.

    Я рекомендую спробувати цей рецепт всім, хто любить смачну та просту їжу. Він підійде як для буденного обіду, так і для святкового застілля. Це смачне та дійсно ситне блюдо, яке точно стане улюбленим у вашому родинному меню.

    Ответить
  2. Олександр

    Все виглядає дуже привабливо. Запекти картоплю у сметані з часником та сиром ми ще не встигли за браком часу, але плануємо на найближчі вихідні. Складові рецепту доступні та не занадто дорогі. Отже чекаємо гостей та ставимо lady-day у закладки браузера.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons