Меню

Страви з грибами 7.02.2023

Особливо смачна картопля з грибами та сметаною, запечена в духовці

Така незамінна в кожній родині — картопля. Овочі з яких можна приготувати сотні страв. Пропонуємо рецепт запеченої картоплі з грибами у сметані.

Картопля – кожна сім’я має  цей продукт у домашньому меню. Але не всі знають, якими різноманітними та смачними можуть бути страви з картоплі. Її можна відварити, посмажити чи запекти. А якщо додати кілька нових інгредієнтів, то це вже зовсім інша страва.

Картопля дуже гармонійно поєднується як з м’ясом, так і просто з овочами.

Особливо смачна картопля запечена з грибами, в сметанному соусі, рецепт якої пропонуємо вашій увазі.

Інгредієнти для приготування картоплі, запеченої з грибами у сметані:

  • Картопля – 300 г
  • Печериці – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сметана – 1 склянка
  • Оливкова олія – 2 ч. ложки
  • Суміш спецій – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

інгрідієнти

Як приготувати запечену картоплю з грибами в сметані в духовці

Для початку потрібно підготувати овочі. Печериці нарізаємо на тонкі слайси. цибулю нарізаєм на великі півкільця. Моркву потрібно нарізати на кружечки.

нарізати овочі

Для того щоб овочі рівномірно пропеклися, їх потрібно попередньо трохи обсмажити. На сковороду наливаємо невелику кількість оливкової олії.

олія

Висипаємо гриби і просмажуємо протягом 3 хвилин помішуючи.

гриби

Висипаємо до грибів цибулю. Все ретельно перемішуємо та смажимо ще 3 хвилини.

цибуля

Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на кружечки. За бажанням можна вибрати іншу форму картоплі для запіканки.

картопля нарізана кружечками

Змішуємо спеції. Для цієї страви найкраще використовувати базилік, орегано, суміш перців та куркуму. Все перемішуємо та висипаємо в картоплю. Маринуємо приблизно 5 хвилин.

картопля

 

У форму для запікання наливаємо невелику кількість оливкової олії та змащуємо усі стінки.

олія

На дно форми викладаємо рівномірний шар картоплі.

спеції

Далі висипаємо обсмажені печериці з цибулею. Взагалі печериці – універсальні гриби, які можна навіть готувати на мангалі.

печериці

Наступним шаром буде морквяний. Поміщаємо морквяні кружечки на гриби.

морква

Нагору поміщаємо ще один шар картоплі.

картопля

Для соусу використовуємо сметану та часник. Змішуємо інгредієнти між собою.

соус

Виливаємо сметану на запіканку та поміщаємо форму у розігріту до 200 градусів духовку. Час запікання приблизно 45-50 хвилин.

картопля в сметані

Подавати запечену картопля з грибами в сметані найкраще з овочевими салатами.

картопля з грибами та сметаною запечена в духовці

Вживаючи запечену картопля кілька разів на тиждень, ми забезпечуємо організм багатьма необхідними вітамінами, амінокислотами, вуглеводами та мінеральними речовинами.

Коментарі до статті: 2
  1. OlgaWolf

    Долго искала новый рецепт чего-то простого и вкусного, чтоб продуктов немного уходило и было экономно по деньгам. Наткнулась на данный рецепт, после работы вчера приготовила. Готовила сразу двойную порцию, так как надеялась что и на обед сегодня что-то останется, но увы… Улетело за столом за один присест. Сегодня придется заново готовить что-то. Вышло очееень вкусно и нежно, а главное недорого! Рецепт пошел ко мне в копилочку. Автору явный лайк! Спасибо за рецепт, буду готовить еще)

    Ответить
  2. Артем

    Картопля м’яка та ніжна, гриби додають ситості, а сметана дарує ніжний кремовий смак.
    Ця страва вдала як гаряча вечеря або як ситний супровід до будь-якого обіду.
    Рекомендую спробувати цей незабутній смаковий досвід — особливо смачна картопля з грибами та сметаною, запечена в духовці.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons