Меню

Рецепти на зиму 7.02.2023

Смачна маринована капуста швидкого приготування з морквою та перцем

Один із найзручніших і найпростіших рецептів маринованої капусти швидкого приготування – капуста по-козачому. Усього за добу буде готова найсмачніша закуска або салат, який можна подати до будь-яких страв з м’яса, курки, картоплі, рису, гречки.

Щоб капуста вийшла апетитною та смачною, крім моркви до неї додамо солодкий болгарський перець та трохи часнику для аромату.

Запашний перець у цьому рецепті не використовується, замість нього до маринаду додають лавровий лист. Замаринувати капусту можна у банку чи в каструлі – результат буде однаковий.

Різниця в тому, що банку просто закриваємо кришкою, а якщо маринуємо в каструлі, то потрібно накрити капусту тарілкою і зверху поставити вантаж, щоб маринад її повністю покрив.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 700 г;
  • морква – 1 шт;
  • солодкий перець – 2 невеликі або один великий;
  • часник – 3 часточки.

Для маринаду:

  • вода – 500 мл;
  • оцет 9% міцності – 50 мл;
  • цукор – 1 ст. л. з гіркою;
  • сіль – 0,5 ст. л;
  • олія  рафінована – 50 мл;
  • лавровий лист – 1-2 шт.

овочі

Смачна маринована капуста швидкого приготування з оцтом, рецепт у банках

Зачистивши невеликий виделок капусти від пошкодженого листя, розрізаємо його навпіл і шаткуємо ножем або натираємо через шатківницю довгою соломкою. Перекладаємо у велику миску.

шаткуємо капусту

 

Моркву чистимо, споліскуємо та натираємо через велику тертку короткою стружкою. Додаємо до капусти.

натерта морква

З часникових зубців знімаємо лушпиння, ріжемо тонкими пластинами або рубаємо дрібніше. Висипаємо в миску з капустою.

додаєм часник

Солодкий перець звільняємо від плодоніжки з насінням та перегородок. Ріжемо короткою соломкою шириною близько 1 см. Перекладаємо до решти овочів. Все добре перемішуємо.

додаєм червоний перець

Беремо банку відповідного обсягу (можна маринувати в трилітровій, перемішуючи іноді, щоб капуста рівномірно маринувалась). Наповнюємо капустою, не дуже щільно.

капуста в банці

У каструлю наливаємо води, кидаємо розламаний лавровий лист. Кладемо сіль та цукор. Даємо закипіти, варимо маринад хвилини зо дві.

маринад

Вливаємо олію без запаху і додаємо 9% оцет. Варимо ще з півхвилини.

маринад 2

Киплячий маринад розливаємо по банкам і відразу виделкою перемішуємо капусту, щоб верхній шар не зварився. Накриваємо кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на добу.

заливаєм капусту

Наступного дня маринована капуста буде готова.

На зберігання прибираємо в холодильник або виносимо у підвал, ставимо у льох. Подаємо злегка охолодженою, заправивши олією і посипавши рубаною зеленню або додаємо трохи дрібно нарізаної цибульки. Смачного!

маринована капуста швидкого приготування

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons