Смачна маринована капуста швидкого приготування з морквою та перцем
Один із найзручніших і найпростіших рецептів маринованої капусти швидкого приготування – капуста по-козачому. Усього за добу буде готова найсмачніша закуска або салат, який можна подати до будь-яких страв з м’яса, курки, картоплі, рису, гречки.
Щоб капуста вийшла апетитною та смачною, крім моркви до неї додамо солодкий болгарський перець та трохи часнику для аромату.
Різниця в тому, що банку просто закриваємо кришкою, а якщо маринуємо в каструлі, то потрібно накрити капусту тарілкою і зверху поставити вантаж, щоб маринад її повністю покрив.
Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 700 г;
- морква – 1 шт;
- солодкий перець – 2 невеликі або один великий;
- часник – 3 часточки.
Для маринаду:
- вода – 500 мл;
- оцет 9% міцності – 50 мл;
- цукор – 1 ст. л. з гіркою;
- сіль – 0,5 ст. л;
- олія рафінована – 50 мл;
- лавровий лист – 1-2 шт.
Смачна маринована капуста швидкого приготування з оцтом, рецепт у банках
Зачистивши невеликий виделок капусти від пошкодженого листя, розрізаємо його навпіл і шаткуємо ножем або натираємо через шатківницю довгою соломкою. Перекладаємо у велику миску.
Моркву чистимо, споліскуємо та натираємо через велику тертку короткою стружкою. Додаємо до капусти.
З часникових зубців знімаємо лушпиння, ріжемо тонкими пластинами або рубаємо дрібніше. Висипаємо в миску з капустою.
Солодкий перець звільняємо від плодоніжки з насінням та перегородок. Ріжемо короткою соломкою шириною близько 1 см. Перекладаємо до решти овочів. Все добре перемішуємо.
Беремо банку відповідного обсягу (можна маринувати в трилітровій, перемішуючи іноді, щоб капуста рівномірно маринувалась). Наповнюємо капустою, не дуже щільно.
У каструлю наливаємо води, кидаємо розламаний лавровий лист. Кладемо сіль та цукор. Даємо закипіти, варимо маринад хвилини зо дві.
Вливаємо олію без запаху і додаємо 9% оцет. Варимо ще з півхвилини.
Киплячий маринад розливаємо по банкам і відразу виделкою перемішуємо капусту, щоб верхній шар не зварився. Накриваємо кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на добу.
Наступного дня маринована капуста буде готова.
На зберігання прибираємо в холодильник або виносимо у підвал, ставимо у льох. Подаємо злегка охолодженою, заправивши олією і посипавши рубаною зеленню або додаємо трохи дрібно нарізаної цибульки. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!