Картопляний салат з редькою та свіжим огірком
Справжній овочевий сезон поки що не почався, але організм вимагає вітамінного підживлення вже зараз. На щастя, в магазинах зараз можна купити різні овочі, хоча казати, що вони дуже корисні, не доводиться. Незважаючи на це, я вирішила побалувати своїх близьких таким нехитрим салатом з овочів. Вийшло і смачно, і ситно. Думаю, що вам теж сподобається!
Складові:
- Редька – 200 г
- Картопля – 300 г
- Огірки свіжі – 100 г
- Сметана чи майонез – 80 г
- Цибуля зелена – 80 г
- Оцет – до смаку
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль за смаком
Ситний салат з картоплі з свіжим огірком та редькою
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім відлити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби злегка остудити, очистити, добре охолодити та нарізати кубиками чи брусочками.
Редьку вимити, очистити, натерти на тертці для моркви корейською і злегка промити в холодній проточній воді.
Огірок вимити, обсушити, розрізати вздовж на тонкі пластини, а потім скласти в стопку і нарізати поперек соломкою.
З’єднати картоплю, редьку та огірок, посипати цукром і сіллю за смаком, збризкати оцтом і заправити сметаною або майонезом.
Салат перемішати.
Перо зеленої цибулі вимити в проточній воді, обсушити та нарізати тонкими кільцями.
Викласти салат на блюдо гіркою і посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!