Меню

Страви з грибами 6.02.2023

Найсмачніша закуска з грибами, що я колись їла

Найсмачніша закуска з грибами, що я колись їла! Неймовірне поєднання смажених грибів, смаку чорносливу та горіхів з морквою та цибулею. Готувати всім обов’язково!

Сьогодні я приготувала оригінальну закуску і поділяюсь з вами рецептом її приготування. Для того щоб страва набула святкового вигляду, краще приготувати її в спеціальній формі для салатів. Горіхи та чорнослив надають закусці легкої пікантності, а гриби та обсмажені овочі – ситість. Спробуйте і ви приготувати таку смачну закуску з грибами та поділіться враженнями!

Закуска з печериць з чорносливом та горіхами

  • Печериці свіжі – 400 г
  • Морква свіжа – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • Чорнослив – 150 г
  • Горіхи грецькі (ядра) – 30 г
  • Зелень петрушки
  • Майонез
  • Олія
  • Сіль

Закуска з грибами на святковий стіл, рецепт з фото покроково

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 30 хвилин
  • Кількість порцій – 4-6

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

гриби та овочі

Печериці швидко вимити, щоб вони не наситилися водою, обсушити і нарізати тонкими пластинками.

печериці

На сковороді розігріти олію, викласти в неї підготовлені гриби та обсмажити до легкого підрум’янювання. Наприкінці смаження посолити до смаку, перемішати і остудити.

смажити гриби

Цибулини очистити та подрібнити. Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці.

цибуля та морква

Викласти цибулю та моркву на іншу сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості овочів. Масу остудити.

смажити овочі

Ядра волоських горіхів злегка підсушити в духовці або мікрохвильовій печі і подрібнити.

горіхи

Чорнослив залити гарячою водою і залишити для набухання на 30 хвилин, а потім обсушити, вийняти кісточки, а нарізати м’якоть соломкою і остудити.

чорнослив

У мисці з’єднати овочі, чорнослив та горіхи і злегка посолити.

овочі з чорносливом

Суміш перемішати.

змішати
Складати продукти шарами. Ідеальний варіант – у спеціальне формувальне кільце. Якщо такого немає, то можна акуратно викладати на блюдо сервіровки.

Я використовую формувальне кільце. Спочатку викласти в нього шар грибів та злегка утрамбувати його.

гриби

Змастити гриби майонезом.

Поверх грибів – шар суміші (цибуля, морква, чорнослив, горіхи).

шар овочів

Змастити суміш майонезом.

Чергуючи шари та змащуючи їх майонезом, викласти закуску до кінця.

закуска з грибами

Зверху шар майонезу, а потім шар подрібненої зелені.

зелень

Акуратно, злегка повертаючи і піднімаючи нагору, зняти формувальне кільце. Дуже смачна закуска з печериць готова.

закуска з грибами
Коментарі до статті: 2
  1. Лев

    Описание рецепта ясное и понятное, что позволит каждому готовить эту закуску, даже если он не является профессиональным поваром. Рекомендация использовать специальную форму для салатов добавляет блюду элегантности и праздничности.

    Ответить
  2. Оксана

    Гарний рецепт! Я не дуже люблю чорнослив, тому додавала трошки менше, аніж автор, проте все в комбінації вийшло дуже смачно. Дякую за таку детальну викладку, помилитися просто неможливо!))

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons