Найсмачніша закуска з грибами, що я колись їла
Найсмачніша закуска з грибами, що я колись їла! Неймовірне поєднання смажених грибів, смаку чорносливу та горіхів з морквою та цибулею. Готувати всім обов’язково!
Сьогодні я приготувала оригінальну закуску і поділяюсь з вами рецептом її приготування. Для того щоб страва набула святкового вигляду, краще приготувати її в спеціальній формі для салатів. Горіхи та чорнослив надають закусці легкої пікантності, а гриби та обсмажені овочі – ситість. Спробуйте і ви приготувати таку смачну закуску з грибами та поділіться враженнями!
Закуска з печериць з чорносливом та горіхами
- Печериці свіжі – 400 г
- Морква свіжа – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 3 шт.
- Чорнослив – 150 г
- Горіхи грецькі (ядра) – 30 г
- Зелень петрушки
- Майонез
- Олія
- Сіль
Закуска з грибами на святковий стіл, рецепт з фото покроково
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 30 хвилин
- Кількість порцій – 4-6
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Печериці швидко вимити, щоб вони не наситилися водою, обсушити і нарізати тонкими пластинками.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї підготовлені гриби та обсмажити до легкого підрум’янювання. Наприкінці смаження посолити до смаку, перемішати і остудити.
Цибулини очистити та подрібнити. Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці.
Викласти цибулю та моркву на іншу сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості овочів. Масу остудити.
Ядра волоських горіхів злегка підсушити в духовці або мікрохвильовій печі і подрібнити.
Чорнослив залити гарячою водою і залишити для набухання на 30 хвилин, а потім обсушити, вийняти кісточки, а нарізати м’якоть соломкою і остудити.
У мисці з’єднати овочі, чорнослив та горіхи і злегка посолити.
Суміш перемішати.
Я використовую формувальне кільце. Спочатку викласти в нього шар грибів та злегка утрамбувати його.
Змастити гриби майонезом.
Поверх грибів – шар суміші (цибуля, морква, чорнослив, горіхи).
Змастити суміш майонезом.
Чергуючи шари та змащуючи їх майонезом, викласти закуску до кінця.
Зверху шар майонезу, а потім шар подрібненої зелені.
Акуратно, злегка повертаючи і піднімаючи нагору, зняти формувальне кільце. Дуже смачна закуска з печериць готова.
Лев
Описание рецепта ясное и понятное, что позволит каждому готовить эту закуску, даже если он не является профессиональным поваром. Рекомендация использовать специальную форму для салатов добавляет блюду элегантности и праздничности.
Оксана
Гарний рецепт! Я не дуже люблю чорнослив, тому додавала трошки менше, аніж автор, проте все в комбінації вийшло дуже смачно. Дякую за таку детальну викладку, помилитися просто неможливо!))