Крученики зі свинини з грибами та солоними огірками
М’ясні рулетики смачна і ситна страва, такі крученики можна приготувати з різною начинкою. Але з грибами свинина виходить особливо смачною.
Складові:
- свиняча вирізка – 500 гр.;
- гриби заморожені – 200 гр.;
- морква –1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- огірки солоні – 3 шт.;
- гірчиця – 3 ст. л.;
- майонез – 2 ст. л.;
- борошно пшеничне -2 ст. л.;
- олія -30 гр.;
- сіль, приправи до смаку.
Крученики зі свинини з грибами, рецепт з фото покроково
- Кількість: 4 порції
- Час приготування: 60 хв.
Для приготування кручеників найкраще підійде охолоджена свинина.
Нарізаємо її на відбивні завтовшки 1 см. (обов’язково поперек волокон м’яса).
Відбиваємо їх молоточком.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Моркву натираємо на великій тертці.
На дно сковороди наливаємо трохи олії та обсмажуємо до м’якості цибулю та моркву.
Гриби нарізаємо шматочками. Гриби для рулетиків можна взяти будь-які – заморожену суміш лісових грибів чи свіжі печериці. У літньо-осінній сезон підійдуть свіжозібрані гриби (їх попередньо слід відварити).
Додаємо гриби на сковороду.
І обсмажуємо з морквою та цибулею до готовності.
Солоні або мариновані огірки нарізаємо на довгі смужки.
Відбивні солимо та перчимо.
Змащуємо кожен шматочок гірчицею. Гірчицю можна взяти звичайну чи зернову чи замінити її майонезом.
Викладаємо на кожну відбивну по столовій ложці грибної начинки.
Потім додаємо кілька смужок огірка.
Згортаємо відбивні в рулетики та обв’язуємо бавовняною ниткою (або закріплюємо дерев’яною шпажкою).
Кожен рулетик обвалюємо в борошні.
Викладаємо рулетики на сковороду, де готувалася грибна начинка.
І обсмажуємо з усіх боків.
Заливаємо рулетики гарячою водою або м’ясним бульйоном і гасимо 20-30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо в соус пару ложок майонезу або сметани.
Апетитні крученики зі свинини з грибами та солоними огірками готові.
Смачного!
Катерина
Приготувала крученики коханому чоловіку на вечерю. Він у мене страшний м’ясоїд, як і більшість представників сильної статі. Йому надзвичайно сподобалася страва. Приємно дарувати близькій людині хороший настрій і задоволення. Смачно, просто і корисно! Дякую за гарний рецепт!