Гарбузовий насипний пиріг на швидку руку. Ніякого замішування тіста
Якщо у ваших засіках ще залишився гарбуз, то обов’язково приготуйте з нього пиріг за цим простим рецептом. Тісто не доведеться замішувати, а лише трохи змішати всі сухі інгредієнти, але це значне скорочення часу при приготуванні випічки.
Начинка також дуже проста. Але з усіх компонентів виходить чудовий пиріг, який можна готувати хоч щодня. Радуйте своїх близьких новою випічкою та діліться враженнями!
Продукти:
- Борошно пшеничне – 120 г
- Крупа манна – 120 г
- Цукор коричневий 80 г
- Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
- Гарбуз (очищена м’якоть) – 300 г
- Цедра апельсинова – 1 ст. ложка
- Кориця мелена – 1 ч. ложка
- Масло вершкове – 100 г
- Сіль – 1 щіпка
Додатково:
- Цукор коричневий (для посипання пирога) – за потребою
Гарбузовий насипний пиріг з апельсином, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Гарбуз натерти на великій тертці.
Апельсин вимити, витерти насухо і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару. Цедру додати до тертого гарбуза.
Начинку перемішати і розділити навпіл.
У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти: борошно, манку, цукор, розпушувач та корицю.
Суміш добре перемішати віночком і поділити на три рівні частини.
Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. На дно форми налаштувати половину вершкового масла і рівномірно розподілити його по всій поверхні.
Поверх масла висипати третину сухої суміші і розрівняти її сухою ложкою, злегка утрамбовуючи.
Поверх сухої суміші викласти половину гарбузового начиння, розрівняти і злегка притиснути рукою.
Знову насипати третину сухої суміші, розрівняти та утрамбувати.
Покрити суху суміш начинкою, що залишилася, розрівняти і притисканням
Поверх начинки насипати суху суміш, що залишилася.
На верх пирога настругати вершкове масло, що залишилося.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 г і випікати пиріг близько 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати пиріг з гарбузом зверху коричневим цукром.
Готовий пиріг з гарбузом та апельсином залишити у формі на 10 хвилин, а потім тонким вузьким ножем відокремити його від стінок форми і викласти на кондитерську решітку для остигання.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!