Меню

Випiчка, Пироги 29.01.2023

Гарбузовий насипний пиріг на швидку руку. Ніякого замішування тіста

Якщо у ваших засіках ще залишився гарбуз, то обов’язково приготуйте з нього пиріг за цим простим рецептом. Тісто не доведеться замішувати, а лише трохи змішати всі сухі інгредієнти, але це значне скорочення часу при приготуванні випічки.

Начинка також дуже проста. Але з усіх компонентів виходить чудовий пиріг, який можна готувати хоч щодня. Радуйте своїх близьких новою випічкою та діліться враженнями!

 

Продукти:

  • Борошно пшеничне – 120 г
  • Крупа манна – 120 г
  • Цукор коричневий 80 г
  • Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • Гарбуз (очищена м’якоть) – 300 г
  • Цедра апельсинова – 1 ст. ложка
  • Кориця мелена – 1 ч. ложка
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сіль – 1 щіпка

Додатково:

  • Цукор коричневий (для посипання пирога) – за потребою

Гарбузовий насипний пиріг з апельсином, рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Гарбуз натерти на великій тертці.

натерти гарбуз

Апельсин вимити, витерти насухо і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару. Цедру додати до тертого гарбуза.

додати апельсинову цедру

Начинку перемішати і розділити навпіл.

начинка гарбузова

У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти: борошно, манку, цукор, розпушувач та корицю.

сухі інгрідієнти

Суміш добре перемішати віночком і поділити на три рівні частини.

змішати

Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. На дно форми налаштувати половину вершкового масла і рівномірно розподілити його по всій поверхні.

масло

Поверх масла висипати третину сухої суміші і розрівняти її сухою ложкою, злегка утрамбовуючи.

1й шар суміші

Поверх сухої суміші викласти половину гарбузового начиння, розрівняти і злегка притиснути рукою.

гарбузова начинка

Знову насипати третину сухої суміші, розрівняти та утрамбувати.

2й шар

Покрити суху суміш начинкою, що залишилася, розрівняти і притисканням

шар гарбуза

Поверх начинки насипати суху суміш, що залишилася.

3й шар

На верх пирога настругати вершкове масло, що залишилося.

масло

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 г і випікати пиріг близько 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати пиріг з гарбузом зверху коричневим цукром.

пиріг

Готовий пиріг з гарбузом та апельсином залишити у формі на 10 хвилин, а потім тонким вузьким ножем відокремити його від стінок форми і викласти на кондитерську решітку для остигання.

Гарбузовий насипний пиріг з апельсином, рецепт з фото

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons