Меню

Пироги 5.03.2023

Смачний заливний пиріг з куркою та картоплею

Сьогодні вирішила побалувати своїх близьких пирогом із куркою та картоплею. Вийшло смачно, пиріг було з’їдено в один раз. Саме тому я вирішила поділитися рецептом приготування цієї випічки.

Безперечно, пиріг виходить дуже калорійним, але іноді можна закрити на це очі. Жодних тонкощів у приготуванні немає, так що у вас все вийде. Готуйте та дивуйте своїх коханих!

 

Тісто:

  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Майонез – 250 г
  • Сметана – 250 г
  • Розпушувач для тесту – 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком

Начинка:

  • Картопля – 250 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Філе куряче — 250 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Крупа манна – за потребою
  • Маргарін – 30 г

Заливний пиріг з куркою та картоплею, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

курка та картопля

Куряче філе обмити, опустити в киплячу воду і відварити до м’якості (близько 20-30 хвилин).

філе

Філе остудити в бульйоні та дрібно нарізати.

нарізати філе

Картоплю вимити, очистити, промити, викласти в каструлю, залити підсоленою гарячою водою і відварити до м’якості.

картопля

Відвар злити, залишивши трохи на дні, і додати нарізане шматочками вершкове масло.

картопля з маслом

Розім’яти бульби у пюре.

пюре

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати дрібними кубиками.

яйця

У мисці з’єднати картопляне пюре, куряче філе та яйця.

салат

Начинку добре перемішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.

начинка

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

для тіста

У миску вбити яйця, викласти майонез та сметану.

яйця та сметана

Суміш вимішати віночком.

тісто

Додати просіяне борошно і розпушувач.

борошно

Тісто вимішати. Воно має вийти не густе, консистенції сметани.

тісто

Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір та стінки форми маргарином та обсипати манною крупою. Вилити у форму половину тесту та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 24 см.

тісто в формі

Поверх тіста поступово викласти начинку.

начинка

Покрити начинку тістом, що залишилось.

пиріг

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати пиріг до рум’янцю (близько 50-60 хвилин). Час випікання дано умовно та залежить від можливостей вашої духовки.

пиріг з куркою та картоплею

Готовий пиріг вийняти з форми і дати злегка охолонути.

пиріг з куркою та картоплею пиріг з куркою та картоплею
Коментарі до статті: 1
  1. Олена

    Нарешті знайшла рецепт несолодкого заливного пирога. Можна приготувати та їсти з чаєм в обід. Дівчатка, хто буде готувати, раджу почати раніше. Нічого не станеться, якщо він трохи постоїть. Якщо готуєте для гостей, то робіть одразу два таких — розлетяться!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons