Смачний заливний пиріг з куркою та картоплею
Сьогодні вирішила побалувати своїх близьких пирогом із куркою та картоплею. Вийшло смачно, пиріг було з’їдено в один раз. Саме тому я вирішила поділитися рецептом приготування цієї випічки.
Безперечно, пиріг виходить дуже калорійним, але іноді можна закрити на це очі. Жодних тонкощів у приготуванні немає, так що у вас все вийде. Готуйте та дивуйте своїх коханих!
Тісто:
- Яйця — 3 шт.
- Борошно пшеничне – 250 г
- Майонез – 250 г
- Сметана – 250 г
- Розпушувач для тесту – 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
Начинка:
- Картопля – 250 г
- Масло вершкове – 30 г
- Філе куряче — 250 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль за смаком
Додатково:
- Крупа манна – за потребою
- Маргарін – 30 г
Заливний пиріг з куркою та картоплею, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Куряче філе обмити, опустити в киплячу воду і відварити до м’якості (близько 20-30 хвилин).
Філе остудити в бульйоні та дрібно нарізати.
Картоплю вимити, очистити, промити, викласти в каструлю, залити підсоленою гарячою водою і відварити до м’якості.
Відвар злити, залишивши трохи на дні, і додати нарізане шматочками вершкове масло.
Розім’яти бульби у пюре.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати дрібними кубиками.
У мисці з’єднати картопляне пюре, куряче філе та яйця.
Начинку добре перемішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У миску вбити яйця, викласти майонез та сметану.
Суміш вимішати віночком.
Додати просіяне борошно і розпушувач.
Тісто вимішати. Воно має вийти не густе, консистенції сметани.
Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір та стінки форми маргарином та обсипати манною крупою. Вилити у форму половину тесту та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 24 см.
Поверх тіста поступово викласти начинку.
Покрити начинку тістом, що залишилось.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати пиріг до рум’янцю (близько 50-60 хвилин). Час випікання дано умовно та залежить від можливостей вашої духовки.
Готовий пиріг вийняти з форми і дати злегка охолонути.
Олена
Нарешті знайшла рецепт несолодкого заливного пирога. Можна приготувати та їсти з чаєм в обід. Дівчатка, хто буде готувати, раджу почати раніше. Нічого не станеться, якщо він трохи постоїть. Якщо готуєте для гостей, то робіть одразу два таких — розлетяться!