Найсмачніший пісочний пиріг з полуницею та ревенем
Не гайте час, поки полуничний сезон у самому розпалі, і готуйте смачні пироги з цією ароматною і соковитою ягодою. На додаток до полуниці я взяла молоді черешки ревеню, які надають приємній начинці кислинку.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 280 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Масло вершкове – 150 г
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Цукор ванільний – 8 г
- Сіль – 1 щіпка
Начинка:
- Полуниця свіжа – 250 г
- Ревінь (черешки) – 250 г
- Цукор-пісок – 100 г
- Масло вершкове – 30 г
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка
Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Полуницю вимити, обсушити, очистити від чашолистків і розрізати кожну ягоду кілька частин.
Черешки ревеню вимити, очистити від жорсткої шкірки та волокон і нарізати дрібними шматочками.
На сковороду висипати цукор і додати до нього шматочки розм’якшеного вершкового масла|мастила|.
Суміш при помішуванні трохи прогріти.
У сковороду додати полуницю та ревінь.
Все разом, помішуючи, згасити до м’якості ревеню.
Суміш посипати кукурудзяним крохмалем.
Проварити масу протягом 2 хвилин|мінути|.
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У миску просіяти борошно і розпушувач, перемішати і додати розм’якшене вершкове масло.
Суміш розтерти руками до утворення однорідної крихти.
В іншу миску вбити яйце, всипати цукор, ванільний цукор та сіль.
Все збити.
Вилити яєчну масу в миску з борошняною крихтою.
Замісити м’яке тісто. Відокремити від грудки третину тіста, загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник на 20 хвилин. Це тісто використовуватиметься для обробки пирога.
Дно форми для випікання діаметром 22 см злегка змастити олією або маргарином. З паперу для випічки вирізати кружальце по діаметру форми. Додатково вирізати з паперу дві смужки довжиною 32 см, за допомогою яких легше буде вийняти готовий пиріг із форми, не поламавши його. Смужки приклеїти навхрест до дна форми і закріпити зверху кружок по дну.
Основне тісто викласти у форму та руками розподілити його по всій поверхні, формуючи невеликі борти.
Викласти на тісто приготовлену начинку та розрівняти її.
Відкладений шматочок тіста розкотити в пласт і за допомогою зигзагоподібного валика нарізати тонкі смужки.
Викласти смужки на поверхні пирога так, щоб вони утворили сітку.
Форму помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати пиріг близько 40-45 хвилин. Виріб остудити.
Найскладніше – акуратно вийняти пиріг із форми, зберігши його цілим. Для цього потрібно підняти смужки паперу разом із пирогом, обережно ввести під них тонку пластикову дошку, злегка зігнувши її.
Викласти пиріг на блюдо сервіровки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!