Меню

Пироги 3.07.2023

Найсмачніший пісочний пиріг з полуницею та ревенем

Не гайте час, поки полуничний сезон у самому розпалі, і готуйте смачні пироги з цією ароматною і соковитою ягодою. На додаток до полуниці я взяла молоді черешки ревеню, які надають приємній начинці кислинку.

Обов’язково потрібно спробувати начинку перед нанесенням на тісто, щоб переконатися, що достатньо цукру. З пирогом доведеться повозитися, але результат вартий того!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 280 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Масло вершкове – 150 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
  • Цукор ванільний – 8 г
  • Сіль – 1 щіпка

Начинка:

  • Полуниця свіжа – 250 г
  • Ревінь (черешки) – 250 г
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

для начинки

Полуницю вимити, обсушити, очистити від чашолистків і розрізати кожну ягоду кілька частин.

полуниця

Черешки ревеню вимити, очистити від жорсткої шкірки та волокон і нарізати дрібними шматочками.

ревінь

На сковороду висипати цукор і додати до нього шматочки розм’якшеного вершкового масла|мастила|.

цукор і масло

Суміш при помішуванні трохи прогріти.

У сковороду додати полуницю та ревінь.

полуниця

Все разом, помішуючи, згасити до м’якості ревеню.

Суміш посипати кукурудзяним крохмалем.

Проварити масу протягом 2 хвилин|мінути|.

полунична начинка

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

У миску просіяти борошно і розпушувач, перемішати і додати розм’якшене вершкове масло.

борошно і масло

Суміш розтерти руками до утворення однорідної крихти.

В іншу миску вбити яйце, всипати цукор, ванільний цукор та сіль.

Все збити.

Вилити яєчну масу в миску з борошняною крихтою.

Замісити м’яке тісто. Відокремити від грудки третину тіста, загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник на 20 хвилин. Це тісто використовуватиметься для обробки пирога.

тісто

Дно форми для випікання діаметром 22 см злегка змастити олією або маргарином. З паперу для випічки вирізати кружальце по діаметру форми. Додатково вирізати з паперу дві смужки довжиною 32 см, за допомогою яких легше буде вийняти готовий пиріг із форми, не поламавши його. Смужки приклеїти навхрест до дна форми і закріпити зверху кружок по дну.

форма

Основне тісто викласти у форму та руками розподілити його по всій поверхні, формуючи невеликі борти.

Викласти на тісто приготовлену начинку та розрівняти її.

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

Відкладений шматочок тіста розкотити в пласт і за допомогою зигзагоподібного валика нарізати тонкі смужки.

Викласти смужки на поверхні пирога так, щоб вони утворили сітку.

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

Форму помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати пиріг близько 40-45 хвилин. Виріб остудити.

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

Найскладніше – акуратно вийняти пиріг із форми, зберігши його цілим. Для цього потрібно підняти смужки паперу разом із пирогом, обережно ввести під них тонку пластикову дошку, злегка зігнувши її.

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

Викласти пиріг на блюдо сервіровки.

Пісочний пиріг з полуницею, смачний рецепт з покроковими фото

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons