Дуже смачний здобний пиріг із сиром на дріжджовому тісті
Здобний пиріг із сиром на дріжджовому тісті. Дуже смачний, ніжний, сир у тісті розчиняються залишаючи непередаваний смак. Простий рецепт з фото.
Пиріжки або плюшки з сиром не завжди мають успіх у деяких господинь. Це стосується особливо випічки, коли зернистий сир відчувається при їжі. Сьогодні хочу запропонувати вам дуже смачний здобний пиріг з сиром. У цьому пирозі сир, хоч і додається як начинка, в готовому вигляді його не відчуватиметься. При випіканні сирна начинка практично розчиниться в пиріжку, і залишиться тільки його ніжний смак.
- Час підготовки: 2,5-3 години.
- Час випікання: 45 хвилин.
- Вихід: 6 порцій.
Інгредієнти:
- дріжджі пресовані 20 гр.
- цукор 2 ст. л. (+ще в начинку до смаку)
- сіль щіпка
- куряче яйце 2 шт.
- борошно 260-270 гр.
- молоко — 160 гр.
- вершкове масло
- сир — 145 гр.
- сметана — 1,5 ст. л.
- родзинки — жменя
- олія — 50 гр.
- сметанна помадка за смаком
Дріжджовий сирний пиріг в духовці, найсмачніший рецепт з фото покроково
Всі інгредієнти для сирного здобного пирога завчасно вийміть із холодильника, їм потрібно прийняти кімнатну температуру. У глибоку ємність влийте тепле молоко і розімніть у ньому пресовані дріжджі. Потім всипте жменю цукру та щіпку солі, перемішайте молочну суміш. Додайте в ємність збовтане виделкою одне яйце, знову перемішайте.
Підсипайте частинами просіяне борошно, в дріжджову рідину і замішуйте тісто протягом 10 хвилин. Руки періодично змащуйте олією (50 мл).
Затягніть ємність із тістом плівкою і на 1,5 години забирайте в тепле місце. Потім обомніть тісто руками, щоб з нього вийшло повітря.
Робочу поверхню злегка промажте розтопленим вершковим маслом та розтягніть тісто тонким пластом. Поверхню тіста змастіть зверху вершковим маслом.
Складіть тісто конвертом і покладіть у миску і натягніть зверху плівку, у теплому місці потримайте його 40 хвилин.
Тим часом ретельно змішайте сир будь-якої жирності, одне яйце та сметану. Цукор і ваніль додайте в сирну начинку до смаку. За бажання всипте замочені попередньо в коньяку родзинки.
Тісто, що відпочило, розкотіть на робочій поверхні тонким шаром, змастіть розтопленим маслом і нанесіть сирну начинку.
Рулетом поверніть пласт здобного тіста з начинкою, краї добре защипніть.
Гострим ножем нарізайте шматочками рулет і укладайте на пергамент у формі з бортиками (сковороді). Накиньте на заготовку сирного пирога, рецепт з фото в духовці, плівку і залиште на 40 хвилин біля теплого джерела (дверцята духовки).
У розігрітій духовці до 185 градусів випікайте сирний пиріг протягом 40-50 хвилин. Щоб повітря при випіканні в духовці не пересушило пиріг, ставте на дно ємність із водою (сотейник або сковороду).
Охолоджений сирний пиріг рекомендую полити сметаною помадкою (збита сметана з цукром).
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!