Меню

Пироги 23.11.2023

Дуже смачний здобний пиріг із сиром на дріжджовому тісті

Здобний пиріг із сиром на дріжджовому тісті. Дуже смачний, ніжний, сир у тісті розчиняються залишаючи непередаваний смак. Простий рецепт з фото.

Пиріжки або плюшки з сиром не завжди мають успіх у деяких господинь. Це стосується особливо випічки, коли зернистий сир відчувається при їжі. Сьогодні хочу запропонувати вам дуже смачний здобний пиріг з сиром. У цьому пирозі сир, хоч і додається як начинка, в готовому вигляді його не відчуватиметься. При випіканні сирна начинка практично розчиниться в пиріжку, і залишиться тільки його ніжний смак.

  • Час підготовки: 2,5-3 години.
  • Час випікання: 45 хвилин.
  • Вихід: 6 порцій.
продукти

Інгредієнти:

  • дріжджі пресовані 20 гр.
  • цукор 2 ст. л. (+ще в начинку до смаку)
  • сіль щіпка
  • куряче яйце 2 шт.
  • борошно 260-270 гр.
  • молоко — 160 гр.
  • вершкове масло
  • сир — 145 гр.
  • сметана — 1,5 ст. л.
  • родзинки — жменя
  • олія — 50 гр.
  • сметанна помадка за смаком

дріжджовий пиріг з сиром

Дріжджовий сирний пиріг в духовці, найсмачніший рецепт з фото покроково

Всі інгредієнти для сирного здобного пирога завчасно вийміть із холодильника, їм потрібно прийняти кімнатну температуру. У глибоку ємність влийте тепле молоко і розімніть у ньому пресовані дріжджі. Потім всипте жменю цукру та щіпку солі, перемішайте молочну суміш. Додайте в ємність збовтане виделкою одне яйце, знову перемішайте.

дріжджовий пиріг з сиром

Підсипайте частинами просіяне борошно, в дріжджову рідину і замішуйте тісто протягом 10 хвилин. Руки періодично змащуйте олією (50 мл).

тісто

Затягніть ємність із тістом плівкою і на 1,5 години забирайте в тепле місце. Потім обомніть тісто руками, щоб з нього вийшло повітря.

тісто
Робочу поверхню злегка промажте розтопленим вершковим маслом та розтягніть тісто тонким пластом. Поверхню тіста змастіть зверху вершковим маслом.

тісто

Складіть тісто конвертом і покладіть у миску і натягніть зверху плівку, у теплому місці потримайте його 40 хвилин.

тісто

Тим часом ретельно змішайте сир будь-якої жирності, одне яйце та сметану. Цукор і ваніль додайте в сирну начинку до смаку. За бажання всипте замочені попередньо в коньяку родзинки.

начинка

Тісто, що відпочило, розкотіть на робочій поверхні тонким шаром, змастіть розтопленим маслом і нанесіть сирну начинку.

пиріг

Рулетом поверніть пласт здобного тіста з начинкою, краї добре защипніть.

рулет з тіста

Гострим ножем нарізайте шматочками рулет і укладайте на пергамент у формі з бортиками (сковороді). Накиньте на заготовку сирного пирога, рецепт з фото в духовці, плівку і залиште на 40 хвилин біля теплого джерела (дверцята духовки).

дріжджовий пиріг з сиром

У розігрітій духовці до 185 градусів випікайте сирний пиріг протягом 40-50 хвилин. Щоб повітря при випіканні в духовці не пересушило пиріг, ставте на дно ємність із водою (сотейник або сковороду).

дріжджовий пиріг з сиром

Охолоджений сирний пиріг рекомендую полити сметаною помадкою (збита сметана з цукром).

дріжджовий пиріг з сиром

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons