Меню

Страви з риби 23.11.2023

Солона горбуша під сьомгу – смачний рецепт, відкриваю секрет

Я не знаю жодної людини, яка б не любила закуску з малосольної сьомги. Вона дуже смачна, жирна, її можна викладати на бутерброди, додавати до салатів. Але що робити, якщо немає можливості купити цю досить дорогу за ціною рибу? Звичайно, багато хто скаже: або купувати сьомгу, або обійтися без неї.

Відкрию секрет, як я роблю засолювання горбуші під сьомгу в домашніх умовах – рецепт швидкий та смачний. Горбуша своєрідна тим, що це досить суха риба, в ній дуже мало жирів, проте дуже багато білків. Вона чудово підійде тим, хто на правильному харчуванні та стежить за фігурою.

То як горбушу видати за сьомгу? Відповідь проста — знадобиться зовсім небагато рослинної олії. Якщо злегка змастити кожен шматочок горбуші олією, вона їм просочиться, і коли ви куштуватимете рибу, вона буде досить жирна. Ще один важливий компонент, який я додаю до маринаду для засолювання, – це сіль. Її знадобиться небагато, але це додасть блюду потрібну солоність.

Якщо ви готуєте таку закуску для свята, можете поставити гостям загадку: що це за риба? Запевняю, що ніхто не здогадається, але від вашого частування всі будуть у захваті
.

Інгредієнти для засолювання:

  • соняшникова олія – для змащення риби;
  • горбуша — ¼ частина від тушки;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • цукор – 10 грам;
  • сіль — 25-30 грам;
  • перець горошком – 2-3 горошини.

горбуша

Як посолити горбушу під сьомгу, рецепт з покроковими фото

Звичайно ж, будь-яке приготування риби потрібно починати з її оброблення та чищення. Я зазвичай готую для засолювання рибне філе, відокремлюючи його від шкірки, і нарізуючи на невеликі скибочки, приблизно 1,5-2 сантиметри завтовшки. Такі тонкі шматочки дуже швидко просочуються, і чекати на смачне частування зовсім недовго.

риба

Коли ви підготуєте рибу, можна прийматися за приготування маринаду, в якому її солитимете. Для цього закип’ятіть воду, додайте в неї сіль та цукор, а також кілька горошків перцю. Залишіть маринад до повного остигання.

маринад

Після того, як вода охолола, залийте цим маринадом рибні шматочки. Залишіть на 20 хвилин.

як посолити горбушу

Після того, як риба просолилася, дістаньте її з маринаду та дайте стекти рідині. Для цього можна помістити шматочки риби в друшляк, або ж викласти на паперовий рушник і добре висушити з обох боків.

як посолити горбушу

Далі залишається тільки надати рибі трохи жирності. Для цього візьміть будь-який зручний контейнер, який можна щільно закрити кришкою і складіть рибні шматочки в нього дуже щільно один до одного. Змастіть шматочки олією.

як посолити горбушу

Відправте контейнер у холодильник на годину і можна подавати до столу.

як посолити горбушу

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons