Пікантна гаряча закуска з баклажанів, овочів та ковбаси
Приголомшливий аромат та смак! Для зустрічі гостей та на кожен день побалувати рідних та близьких! Дуже ситна та смачна гаряча закуска з баклажанів з помідорами, сиром та салямі.
Страви з баклажанів стають все більш популярними серед господинь, проте, як і раніше, не всі знають, що можна з них приготувати крім стандартних гарнірів та запіканок. Ділюсь рецептом приготування пікантної гарячої закуски з баклажанів, овочів та ковбаси. Такі баклажани справді ласі шматочки. Це не тільки смачно, а й дуже ситно. Переконайтеся у цьому самі!
Баклажани «Ласий шматочок»
- Баклажани – 700–800 г
- Ковбаса салямі – 300–350 г
- Помідори – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 60 г
- Часник – 1–2 зубчики
- Сир твердий – 100 г
- Майонез – 100 г
- Кетчуп – 2-3 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Гаряча закуска з баклажанів з помідорами, сиром та ковбасою салямі
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 1 год
- Кількість порцій – 6
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани вимити, обсушити і кожен плід розрізати вздовж пластини товщиною 1 см, а потім посипати їх з двох сторін сіллю і залишити на 30 хвилин для виділення гіркого соку. Після цього пластини вимити і добре обсушити у серветці.
Цибулину очистити та подрібнити. Зубчик часнику очистити від сухої оболонки і порубати.
Помідори вимити, вирізати місця з’єднання з плодоніжкою, а з протилежного боку зробити тонкий надріз шкірки навхрест. Опустити помідори окропом на 30 секунд, а потім відразу ж перекласти в холодну воду і зняти шкірку. Помідори розрізати, видалити насіння разом із соком, а м’якоть дрібно нарізати.
Ковбасу нарізати дрібними кубиками.
З’єднати помідори, цибулю, часник та ковбасу, додати майонез, кетчуп, перець та сіль.
Начинку обережно перемішати.
Смужки баклажанів викласти на деко, змащене олією.
Зверху викласти трохи начинки та розрівняти її по всій довжині.
Сир натерти на великій тертці.
Посипати сиром поверх начинки.
Поставити лист у духовку, розігріту до температури 160–180 °С. та запікати вироби протягом 30–40 хвилин.
Подати баклажани з помідорами, сиром та ковбасою в гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!