Меню

Закуски 7.08.2023

Баклажани, мариновані з часником та зеленню, рецепт — пальчики оближеш

Баклажани, мариновані з часником – пікантна та дуже апетитна холодна закуска. Попередньо обсмажені скибочки баклажанів вбирають відтінки смаків і аромати спецій, часнику і зелені, в сусідстві з якими вони маринуються.

Така закуска чудово поєднується з картопляним пюре, запеченою картоплею, вареним рисом.

Інгредієнти:

  • баклажани – 5 – 6 шт. (Великих) або 6 — 7 шт. (Середніх)
  • часник – 10 зубчиків
  • зелень петрушки – 7 – 8 гілочок
  • сіль – 0,5 ст. л.
  • олія соняшникова – для обсмажування

для маринаду:

  • вода – 0,5 л
  • оцет 9% — 60 мл
  • лист лавровий – 5 шт.
  • перець чорний горошком – 8 шт.
  • перець запашний горошком – 4 шт.
  • бутон гвоздики – 4 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.
  • олія соняшникова – 1 ст. л.

баклажани

Баклажани мариновані з часником та зеленню, рецепт закуски з покроковими фото

Спосіб приготування:

Спочатку займіться приготуванням маринаду. У ківш або каструлю насипте сіль та цукор. Туди ж викладіть мед.

маринад

Додайте в каструлю обидва види перцю, бутони гвоздики та лаврові листочки.

маринад

Влийте воду та оцет.

маринад

Додайте олію. Маринад помішуючи доведіть до кипіння. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися. Потім каструлю зніміть з вогню і залиште маринад остигати.

маринад

Баклажани вимийте, видаліть плодоніжки та очистіть від шкірки.

баклажан

Наріжте овочі вздовж пластинками завтовшки близько 8 – 10 мм.

нарізати баклажан

Покладіть скибочки баклажанів у миску, пересипте сіллю та залиште на 20 хвилин.

посолити баклажан

Після закінчення цього часу відіжміть баклажани від соку, що виділився. У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній скибочки баклажанів до золотистого кольору, можна сказати до готовності.

смажити баклажан

Викладіть обсмажені овочі на паперові рушники.

смажені баклажани

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими пластинками. Зелень петрушки вимийте, обсушіть і порубайте.

мариновані баклажани

Далі почніть складати баклажани в ємність маринування наступним чином. Одну пластинку баклажана вмочіть в маринад і покладіть у лоток. У такий спосіб викладіть один шар.

мариновані баклажани

На кожну скибочку покладіть 2 – 3 пластинки часнику.

мариновані баклажани

Посипте рубаною зеленню.

мариновані баклажани

Далі все повторіть: шар баклажанів, часник, зелень. Залийте баклажани маринадом, що залишився, накрийте кришкою і відправте в холодильник.

мариновані баклажани

Баклажани, мариновані з часником, будуть готові за 3 дні.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons