Баклажани, мариновані з часником та зеленню, рецепт — пальчики оближеш
Баклажани, мариновані з часником – пікантна та дуже апетитна холодна закуска. Попередньо обсмажені скибочки баклажанів вбирають відтінки смаків і аромати спецій, часнику і зелені, в сусідстві з якими вони маринуються.
Інгредієнти:
- баклажани – 5 – 6 шт. (Великих) або 6 — 7 шт. (Середніх)
- часник – 10 зубчиків
- зелень петрушки – 7 – 8 гілочок
- сіль – 0,5 ст. л.
- олія соняшникова – для обсмажування
для маринаду:
- вода – 0,5 л
- оцет 9% — 60 мл
- лист лавровий – 5 шт.
- перець чорний горошком – 8 шт.
- перець запашний горошком – 4 шт.
- бутон гвоздики – 4 шт.
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
- олія соняшникова – 1 ст. л.
Баклажани мариновані з часником та зеленню, рецепт закуски з покроковими фото
Спосіб приготування:
Спочатку займіться приготуванням маринаду. У ківш або каструлю насипте сіль та цукор. Туди ж викладіть мед.
Додайте в каструлю обидва види перцю, бутони гвоздики та лаврові листочки.
Влийте воду та оцет.
Додайте олію. Маринад помішуючи доведіть до кипіння. Цукор та сіль повинні повністю розчинитися. Потім каструлю зніміть з вогню і залиште маринад остигати.
Баклажани вимийте, видаліть плодоніжки та очистіть від шкірки.
Наріжте овочі вздовж пластинками завтовшки близько 8 – 10 мм.
Покладіть скибочки баклажанів у миску, пересипте сіллю та залиште на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу відіжміть баклажани від соку, що виділився. У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній скибочки баклажанів до золотистого кольору, можна сказати до готовності.
Викладіть обсмажені овочі на паперові рушники.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими пластинками. Зелень петрушки вимийте, обсушіть і порубайте.
Далі почніть складати баклажани в ємність маринування наступним чином. Одну пластинку баклажана вмочіть в маринад і покладіть у лоток. У такий спосіб викладіть один шар.
На кожну скибочку покладіть 2 – 3 пластинки часнику.
Посипте рубаною зеленню.
Далі все повторіть: шар баклажанів, часник, зелень. Залийте баклажани маринадом, що залишився, накрийте кришкою і відправте в холодильник.
Баклажани, мариновані з часником, будуть готові за 3 дні.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!