Сирна галета з ягодами — готується дуже швидко і просто
Сирна галета чудова випічка для спекотного літа. Готується дуже швидко і не вимагає особливої метушні з тістом. Тісто для галети виходить нейтрального смаку, тому вибір начинки може бути будь-яким.
Вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 250 р.;
- Вершкове масло – 140 г.;
- Сир – 250 р.;
- Сіль на кінчику ножа;
- Жовтки – 2 шт.
- Ягоди будь-які;
- Крохмаль кукурудзяний.
Сирна галета з ягодами, простий рецепт з покроковими фото
Приготування.
1. Холодне вершкове масло наріжте на кубики і з’єднайте з борошном, додайте сир і сіль.
2. Подрібніть у кухонному комбайні до стану крихти. Також можна порубати борошно, масло та сир за допомогою кухонного ножа.
3. До тіста додайте жовтки, додайте по одному, тому що в залежності від вологості сиру вам знадобиться один або два жовтки.
4. Швидко замісіть тісто, воно має зібратися у кулю.
5. Тісто розділіть на необхідну кількість пирогів і запакуйте в харчову плівку, можна розділити на дві, три чи чотири частини. Заберіть у холодильник на півгодини.
6. Тісто дістаньте з холодильника, кожен шматочок розкотіть у коло присипавши поверхню столу борошном. Товщина розкочування 4-5 мм.
7. По центру тесту розподіліть 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю, не доходячи до краю 2-3 см, викладіть підготовлені ягоди і трохи додайте цукру.
8. Краї тіста загорніть до середини, залишаючи центр відкритим. Перенесіть галети на лист, застелений пергаментним папером.
9. Тісто змастіть збитим білком і злегка присипте цукром.
10. Випікайте галети попередньо розігрітій духовці до 180 ° С близько 25 хвилин до золотистого кольору.
Сирні галети з ягодами смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!