Найсмачніша піца 4 сири на дріжджовому тісті в духовці
Найсмачніша піца 4 сири на дріжджовому тісті в духовці. Ароматні спеції та переплетення чотирьох вершкових смаків найкращих сортів сиру. Пропоную зробити для ваших домашніх та гостей пікантну піцу 4 сири.
- Час підготовки: 2:00.
- Час приготування: 40 хвилин.
Продукти для піци:
- борошно пшеничне 300 — 400 г
- молоко 150 мл
- вода 150 мл
- свіжі дріжджі 25 г
- сіль 0,5 ч. л.
- цукор 1 ч. л.
- олія 50 мл
- сир Чеддер 70 г
- сир із блакитною пліснявою 50 г
- сир за типом Пармезан 30-50 г
- козячий сир (будь-який вид) 100 г
- яблучний чи грушевий конфітюр 3-5 ст. л.
- сметана чи майонез 3 ст. л.
- маслини за бажанням
Піца 4 сири на дріжджовому тісті, рецепт у домашніх умовах
Підберіть для приготування цієї піци ароматний і смачний сир. Віддавайте перевагу витриманим сортам сиру, різних текстур та консистенцій. Це може бути як козячий, так і коров’ячий сир. Чим більше візьмете різних сирів, тим багата на аромат і свій смак вийде піца. Зручно купувати сир на вагу по 100 грамів для того, щоб запекти таку піцу.
У ковші прогрійте злегка суміш із молока та води, додайте по щіпці солі та цукру.
Зніміть ківш з вогню та розкришіть в рідину дріжджі. Далі поступово вводите пшеничне борошно, замішуючи тісто для піци. Довго не варто замішувати тісто, досить просто, щоб воно вийшло однорідним.
Змастіть великий пакет олією зсередини і перекладіть тісто в нього.
Зав’яжіть пакет із тестом вузликом і на 2-3 години приберіть у холодильник. За цей час тісто підійде та збільшиться у кілька разів. До речі, такий спосіб підготовки тесту для піци дуже зручний для вихідного дня. Зробили тісто, прибрали його, а самі пішли гуляти разом із сім’єю. Прийшли додому, а тісто вже готове до подальшої дії. Таке тісто нікуди не втече.
Присипте борошном робочу поверхню і викладіть тісто.
Розділіть тісто на 3-4 частини.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Тісто розкочуйте тонко для основи піци. На лист викладіть заготовку тіста.
З’єднайте сметану та грушевий конфітюр, змастіть тісто.
Розподіліть сир по всіх основах піци. М’які сири розламуйте руками, тверді сири натріть на тертці.
Випікайте піцу до рум’яної скоринки протягом 10-15 хвилин, залежно від товщини тіста. Готову піцу нарізайте порційно та подавайте до столу.
Віка
Дякую за рецепт) обов’язково спробую приготувати піцу за цим рецептом
Людмила
Сподобалося всій родині. Обов’язково будемо готувати ще. Тісто виходить дуже Повітряне і смачне. Ще додала помідори на одну піцу, вийшло теж цікаво. Наступного разу я спробую додати трохи томатної пасти до майонезу.