Меню

Пiца 2.12.2023

Тісто для піци, як у піцерії – тонке та хрумке

Піцу люблять абсолютно всі. Якщо з начинкою питань немає, то до тіста пред’являються особливі вимоги.
Щоб вийшло тісто для піци, як у піцерії, тонке та м’яке, особливу увагу варто звернути на борошно. Воно має бути високої якості.

Піца стане чудовим частуванням для всієї родини. Як дорослі, так і діти не відмовляться від апетитного шматочка.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 200 г;
  • оливкова або рослинна олія – 20 мл;
  • вода – 125 мл;
  • дріжджі – пакетик;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування тіста для піци як у піцерії, рецепт з фото покроково

У ємність засипаємо дріжджі, розводимо їх теплою водою. Щоб дріжджі почали швидше працювати, додаємо до них цукор.

дріжді

Даємо масі відпочити, 10 хвилин буде достатньо. Займемося приготуванням тіста. Засипаємо в миску борошно, сіль. Замішуємо тісто.

борощно

Все перемішуємо вилкою, потім замішуємо руками. Тісто має бути трохи липким.

тісто

Додаємо в масу оливкову або олію, і знову перемішуємо. Замішуємо тісто протягом 10 хвилин. За цей час воно стане еластичним та гладким.

тісто

Загортаємо тісто в рушник, забираємо у тепле місце на півгодини.

Тісто для піци

 

Після закінчення відведеного часу тісто збільшиться вдвічі. Тепер його розкочуємо качалкою, і викладаємо заздалегідь підготовлену начинку.

Тісто для піци, як у піцерії Готувати страву бажано на нижній полиці, встановивши максимальну температуру трохи більше 10 хвилин. Це дозволить тісту швидше підрум’янитися.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons