Меню

Пiца 21.10.2023

Тісто на пельмені, щоб не розварювалося при варінні

Пропонуємо до вашої уваги найкращий рецепт замісу тіста на пельмені, щоб не розварювалося при варінні. Основне правило отримання прісного еластичного тіста – не додавати дрібну кухонну сіль.
Всі компоненти рекомендується використовувати в охолодженому вигляді, тоді тісто буде м’якшим і ліпшим.

Час приготування: 30 хвилин. Кількість порцій: 20 шт.

Інгредієнти для тіста:

  • куряче яйце – 2 шт.;
  • холодна вода – 0,5 ст.;
  • пшеничне борошно вищого ґатунку – 0,5 кг;
  • сіль — 1 ч.л.

для тіста
Процес приготування тіста для пельменів з покроковими фото

Спочатку в ємність розіб’ємо курячі яйця, віночком добре збиваємо до отримання пишної піни, додаємо сіль. Пельмені будуть соковитішими, якщо в тісто влити трохи рослинного або розтопленого вершкового масла.

яйця

Потім невеликими порціями вливаємо холодну воду, при цьому постійно перемішуючи. Кількість доданої води може зменшуватись або збільшуватись, залежить від консистенції тіста.

тісто на пельмені

Після цього починаємо всипати через сито невеликими порціями борошно пшеничне з вищих сортів. Попереднє просіювання наситить тісто киснем і зробить повітряним. Щоб тісто вийшло жовтого забарвлення, потрібно додати барвник: куркуму чи каррі.

тісто на пельмені

Перемішуємо всі інгредієнти, інтенсивно руками замішуємо тісто протягом 10 хвилин, щоб воно вийшло еластичним та пружним. Миску змащуємо олією, викладаємо тісто. Тепер накриємо ємність з тістом вологим кухонним рушником, залишимо осторонь відстоятися протягом 10 хвилин. За цей період клейковина почне діяти, тісто потомиться і стане необхідної консистенції.

тісто на пельмені

Тісто для приготування домашніх пельменів готове. Розкочуємо до товщини не більше 0,5 мм, за допомогою шаблону вирізаємо круглі фігури. Після покладемо всередину вирізаного круга картопляну начинку зі смаженою зеленою цибулею. Потім заклеюємо два протилежні краї, акуратно защипуємо. Тепер візьмемо два кінчики та паралельно склеюємо їх між собою.

тісто на пельмені

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons