Меню

Пирiжки 2.11.2023

Тісто для біляшів як пух — незрівнянний рецепт

Тісто для біляшів деякі готують на кефірі, але сьогодні ми хочемо вас познайомити з рецептом дріжджового тіста для біляшів — дуже вдалим: ніжним як пух, і смачним.

Ще один плюс такого тіста — воно дуже просто готується, навіть не вимагає тривалого вистоювання. Так що з ним упорається навіть та господиня, яка ще тільки осягає ази кулінарної науки.

Інгредієнти на 9-10 шт:

  • борошно пшеничне – 260 г;
  • вода – 100 мл;
  • молоко – 50 мл;
  • цукор -1/3 чайної ложки;
  • сіль — 1/2 чайної ложки;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  •  олія – 2 столові ложки.

Як приготувати тісто на біляші  як пух, рецепт з фото на сухих дріжджах

У чашу міксера насипаємо дріжджі, сіль та цукор. Додаємо теплі воду та молоко, перемішуємо.

опара

По частинах всипаємо приблизно 2/3 просіяного борошна, перемішуючи тісто міксером.

борошно

Наливаємо олію і перемішуємо.

тісто

Потім потроху, по 1-2 столової ложки додаємо борошно, що залишилося, постійно вимішуючи. Точну кількість борошна передбачити складно: іноді тісто «бере» її трохи більше, іноді менше.

тісто

Тісто має вийти дуже м’яким. Спочатку воно буде липнути до рук, захочеться додати муки, але цього робити не слід. Просто треба протягом 7-10 хвилин тісто вимішувати, і воно перестане прилипати до рук. Але без зайвого борошна тісто залишиться легким і повітряним, відповідно біляші вийдуть ніжними і пишними. Ком тіста прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 10 на робочому столі.

тісто на біляші

Після цього гострим ножем ділимо тісто на шматочки по 50 г, з яких можна відразу готувати біляші: розплескуємо кожен шматочок у коржик товщиною приблизно 0,5 см, в центр кладемо 1 столову ложку начинки і збираємо краї до центру, навколо фаршу, залишаючи невеликий отвір .

тісто на біляші

Краї тіста надійно защипуємо, щоб під час смаження тісто не розійшлося.

тісто на біляші чк пух

Підготовлені біляші кладемо на силіконовий килимок або на дощечку — в цьому випадку можна змастити її поверхню олією (для силіконового килимка це не потрібно).

тісто на біляші чк пух

Підготовлені біляші можна відразу починати смажити — як ми вже сказали, додаткове вистоювання цього тіста не потрібне.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons