Тісто для біляшів як пух — незрівнянний рецепт
Тісто для біляшів деякі готують на кефірі, але сьогодні ми хочемо вас познайомити з рецептом дріжджового тіста для біляшів — дуже вдалим: ніжним як пух, і смачним.
Інгредієнти на 9-10 шт:
- борошно пшеничне – 260 г;
- вода – 100 мл;
- молоко – 50 мл;
- цукор -1/3 чайної ложки;
- сіль — 1/2 чайної ложки;
- дріжджі сухі – 8 г;
- олія – 2 столові ложки.
Як приготувати тісто на біляші як пух, рецепт з фото на сухих дріжджах
У чашу міксера насипаємо дріжджі, сіль та цукор. Додаємо теплі воду та молоко, перемішуємо.
По частинах всипаємо приблизно 2/3 просіяного борошна, перемішуючи тісто міксером.
Наливаємо олію і перемішуємо.
Потім потроху, по 1-2 столової ложки додаємо борошно, що залишилося, постійно вимішуючи. Точну кількість борошна передбачити складно: іноді тісто «бере» її трохи більше, іноді менше.
Тісто має вийти дуже м’яким. Спочатку воно буде липнути до рук, захочеться додати муки, але цього робити не слід. Просто треба протягом 7-10 хвилин тісто вимішувати, і воно перестане прилипати до рук. Але без зайвого борошна тісто залишиться легким і повітряним, відповідно біляші вийдуть ніжними і пишними. Ком тіста прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 10 на робочому столі.
Після цього гострим ножем ділимо тісто на шматочки по 50 г, з яких можна відразу готувати біляші: розплескуємо кожен шматочок у коржик товщиною приблизно 0,5 см, в центр кладемо 1 столову ложку начинки і збираємо краї до центру, навколо фаршу, залишаючи невеликий отвір .
Краї тіста надійно защипуємо, щоб під час смаження тісто не розійшлося.
Підготовлені біляші кладемо на силіконовий килимок або на дощечку — в цьому випадку можна змастити її поверхню олією (для силіконового килимка це не потрібно).
Підготовлені біляші можна відразу починати смажити — як ми вже сказали, додаткове вистоювання цього тіста не потрібне.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!