Меню

Пирiжки 13.12.2023

Борошно, склянка кефіру та трохи фаршу! Замість біляшів

Всі ми любимо біляші, але часом метушня з приготуванням дріжджового тіста не дозволяє нам готувати їх частіше, ніж хотілося б. Сьогодні я вирішила поділитися з усіма рецептами приготування «експрес-біляшів».

Тісто готується на кефірі, але замість звичайного розпушувача тіста я використовую коньяк. У виборі м’яса не варто обмежуватись свининою чи яловичиною. Підійдуть інші види м’яса: курка, кролик, баранина, телятина.

М’ясні заготовки не можна робити товстими та великого діаметру. Товсті заготівлі погано просмажуються, а великі коржі важче перенести з тістом на сковороду.

Я запропонувала оптимальний розмір. Складнощів у приготуванні таких «біляшів» немає, а на смак вони дуже схожі на класичні. Смачного!

Ліниві «біляші» по-домашньому

 

Тісто:

  • Кефір 2,5% — 200 г
  • Борошно пшеничне – 140–150 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Коньяк – 1 ст. ложка
  • Зелень петрушки сушена – 1 ч. ложка
  • Олія (для смаження) – за потребою

Начинка:

  • М’ясо свиняче або яловиче (м’якоть) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Оцет 6% — 30 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки
  • Приправа для м’яса.

 

Ліниві біляші на кефірі, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

для фаршу

Цибулину очистити і дуже дрібно нарізати.

цибуля

Викласти цибулю в миску, посипати перцем, цукром та сіллю, залити оцтом, перемішати і залишити для маринування на 10 хвилин.

М’ясо обмити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки.

мясо

Викласти м’ясо у чашу блендера і подрібнити у фарш. Якщо блендера немає, то можна пропустити його через дрібні грати м’ясорубки.

фарш

Перекласти фарш у миску, додати віджатий від маринаду цибулю, сіль та приправу.

фарш для біляшів

Начинку ретельно вимішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.

фарш 3

З маси, що вийшла, зліпити невеликі котлетки (у мене діаметром 6 см і товщиною близько 1 см).

котлети

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

В окрему миску вбити яйця, влити кефір, посолити до смаку, додати коньяк і всипати мелену петрушку.

для тіста на кефірі

Суміш добре вимішати за допомогою вінчика.

тісто на ліниві біляші

До маси просіяти борошно.

Замішати тісто, що по густоті нагадує жирну сметану.

тісто на ліниві біляші

На сковороді розігріти олію. Виделкою занурювати заготовки з фаршу в тісто і переносити в киплячу олію.

ліниві біляші на кефірі

Обсмажити ліниві «біляші» під кришкою з двох сторін до підрум’янювання.

ліниві біляші на кефірі

Вироби подати у гарячому вигляді.

ліниві біляші на кефірі

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons