Борошно, склянка кефіру та трохи фаршу! Замість біляшів
Всі ми любимо біляші, але часом метушня з приготуванням дріжджового тіста не дозволяє нам готувати їх частіше, ніж хотілося б. Сьогодні я вирішила поділитися з усіма рецептами приготування «експрес-біляшів».
Тісто готується на кефірі, але замість звичайного розпушувача тіста я використовую коньяк. У виборі м’яса не варто обмежуватись свининою чи яловичиною. Підійдуть інші види м’яса: курка, кролик, баранина, телятина.
М’ясні заготовки не можна робити товстими та великого діаметру. Товсті заготівлі погано просмажуються, а великі коржі важче перенести з тістом на сковороду.
Я запропонувала оптимальний розмір. Складнощів у приготуванні таких «біляшів» немає, а на смак вони дуже схожі на класичні. Смачного!
Ліниві «біляші» по-домашньому
Тісто:
- Кефір 2,5% — 200 г
- Борошно пшеничне – 140–150 г
- Яйця курячі 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. ложка
- Сіль — 1 ч. ложка
- Коньяк – 1 ст. ложка
- Зелень петрушки сушена – 1 ч. ложка
- Олія (для смаження) – за потребою
Начинка:
- М’ясо свиняче або яловиче (м’якоть) – 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Оцет 6% — 30 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки
- Приправа для м’яса.
Ліниві біляші на кефірі, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Цибулину очистити і дуже дрібно нарізати.
Викласти цибулю в миску, посипати перцем, цукром та сіллю, залити оцтом, перемішати і залишити для маринування на 10 хвилин.
М’ясо обмити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки.
Викласти м’ясо у чашу блендера і подрібнити у фарш. Якщо блендера немає, то можна пропустити його через дрібні грати м’ясорубки.
Перекласти фарш у миску, додати віджатий від маринаду цибулю, сіль та приправу.
Начинку ретельно вимішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.
З маси, що вийшла, зліпити невеликі котлетки (у мене діаметром 6 см і товщиною близько 1 см).
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
В окрему миску вбити яйця, влити кефір, посолити до смаку, додати коньяк і всипати мелену петрушку.
Суміш добре вимішати за допомогою вінчика.
До маси просіяти борошно.
Замішати тісто, що по густоті нагадує жирну сметану.
На сковороді розігріти олію. Виделкою занурювати заготовки з фаршу в тісто і переносити в киплячу олію.
Обсмажити ліниві «біляші» під кришкою з двох сторін до підрум’янювання.
Вироби подати у гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!