Меню

Пирiжки 17.10.2023

Тісто на чебуреки з бульбашками, як у чебуречній

Тісто на чебуреки з бульбашками, як у чебуречній, я роблю за цим рецептом. Борошно завжди купую однієї торгової марки, тому що впевнена у якості.

Просіюю борошно зазвичай не менше двох разів – тоді борошно вже в сухому вигляді стає легким та повітряним, що стимулює швидке вбирання води та зменшує час вимішування.

Яйця не додаю, оскільки вони вимагають жирів, інакше маса стає твердою.

 

Для тіста необхідні такі інгредієнти:

  • 3 склянки борошна вищого ґатунку,
  • 1/2 чайної ложки кухонної солі,
  • 1 склянка води

Приготування тіста на чебуреки з бульбашками

Пшеничне борошно просійте багаторазово через дрібне сито і пересипте в миску.

борошно

В окремій ємності змішайте воду із сіллю. Розмішуйте до розчинення.

Влийте в миску солону воду. Постійно помішуючи, введіть борошно.

тісто на чебуреки

Коли маса загусне, викладіть на стіл, присипаний борошном і продовжуйте вимішувати. Для того, щоб маса не була надто крутою у готовому вигляді, постарайтеся не підсипати багато борошна. Щоб тісто не липло до рук, періодично злегка збризкуйте його водою або змастіть долоні рослинним маслом або іншим жиром. Продовжуйте місити, доки тістова заготовка не стане еластичною.

тісто на чебуреки

Сформуйте масу у вигляді колобка та оберніть харчовою плівкою або помістіть у поліетиленовий пакет. Залишіть відпочити щонайменше на дві чверті години в холодному місці. За цей час ви встигнете зробити смачну начинку. Готове тісто стане підатливим і ви зможете легко розкотити тонкі коржики.

тісто на чебуреки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons