Супервітамінний салат із свіжої капусти з помідорами і яблуками
Рецепт приготування супервітамінного осіннього салату із свіжої білокачанної капусти з помідорами. Настав час наситити вітамінами наш організм перед зимою і поласувати поки що дешевими овочами та яблуками.
Я волію використовувати в салатах яблука сорту «Антонівка звичайна», яка відрізняється приємною кислинкою, хоча навіть при натиранні вона починає дуже швидко темніти. Це тому, що у ній дуже багато заліза. Якщо потемніння яблук спантеличує, просто після натирання збризніть оцтом або лимонним соком.
Складові:
- Капуста білокачанна свіжа – 200 г
- Помідори – 3 шт.
- Яблука кисло-солодкі – 1 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Зелень кропу чи петрушки – за потребою
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль за смаком
Соус:
- Олія — 0,5 склянки
- Оцет 9% — 2 ст. ложк
- Цукор-пісок – 0,5 ч. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
Салат з свіжої капусти з помідорами та яблуками, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Помідори мають бути щільними.
Для соусу з’єднати олію, оцет, цукор, сіль і перець і все збити.
Наріжте капусту якомога тонше, можна на спеціальній тертці, посолити, посипати цукром і як слід розім’яти руками до появи соку, а потім залишити на 15 хвилин, гострий сік віджати.
Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння і натерти на великій тертці або тертці для приготування моркви корейською.
Помідори вимити, обсушити і нарізати кружальцями поперек (так вони втрачають менше соку), а потім кожен кружечок розрізати на 4 сектори.
Цибулю-порей перед початком обробки необхідно ретельно вимити, а потім відокремити зелену частину від білої. Білу частину цибулі-порею очистити від верхньої плівочки і нарізати тонкими кільцями.
У мисці з’єднати капусту, помідори, яблуко і цибулю, посолити, поперчити і заправити соусом.
Салат добре перемішати.
Викласти салат на блюдо сервіровки і прикрасити зеленню і кільцями цибулі-порею, які перед цим обваляти в порошку паприки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!