Чудова закуска — фаршировані яйця з копченим оселедцем та маслинами
«Що б таке приготувати? – часто ламають голову багато господинь. – Щоби було легким, обов’язково смачним і при цьому око тішило…». Із задоволенням підкажу: фаршировані яйця! Легко, швидко, смачно, оригінально та завжди фантастично. Тобто є куди свою фантазію застосувати! Пропоную рецепт фаршированих яєць зі своєї колекції. Сподіваюся, що нікого не розчарую.
Продукти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Оселедець гарячого чи холодного копчення – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- Майонез – 3 ст. ложки
- Маслини (без кісточок) – 4-5 шт.
- Сіль за смаком
Яйця фаршировані копченим оселедцем та маслинами
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Яйця вимити, залити холодною водою і відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити, розрізати навпіл і відокремити жовтки від білків.
Жовтки натерти на дрібній тертці.
Половину цибулини дуже дрібно порізати.
М’якуш оселедця без шкіри і кісток розім’яти вилкою в однорідну масу.
У мисці з’єднати оселедець, жовтки та цибулю, посолити за смаком і заправити майонезом.
Начинку перемішати.
Наповнити приготованою сумішшю половинки білків, обрізавши їх трохи знизу для більшої стійкості, і вирівняти начинку так, щоб надати виробам форму цілого яйця.
Розкласти фаршировані яйця на спеціальну блюдо сервіровки і прикрасити кільцями маслин і майонезом.
Олена
Смачно та швидко. Хоча в мене не має спеціального посуду для сервування, вони добре стоять і на звичайній тарілці, родичам страва сподобалась.