Омлет, фарширований баклажанами та шинкою
Сьогодні я пропоную майстер-клас приготування ситного та смачного омлету, фаршированого баклажанами та шинкою. Користуйтеся сезонними овочами, поки вони дешеві.
Цю страву можна подати як на сніданок, так і на вечерю, але обов’язково у гарячому вигляді. Смачного!
Продукты:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Молоко – 60 мл
- Шинка – 50 г
- Баклажани – 50 г
- Томатна паста – 1 ст. ложка
- Масло вершкове – 1 ст. ложк
- Олія — 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений – за смако
- Сіль за смаком
Омлет з баклажанами та шинкою, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, посипати сіллю та дати постояти 30 хвилин для виділення гіркого соку, а потім вимити у проточній воді та добре обсушити паперовою серветкою.
Шинку також нарізати кубиками.
Сковороду змастити олією, розтопити вершкове масло і викласти в нього баклажани і шинку.
При помішуванні обсмажити баклажани та шинку до легкого підрум’янювання. За необхідності підсолити.
До сковороди додати томатну пасту.
Помішуючи, прокип’ятити суміш протягом 2 хвилин.
У миску вбити яйця, додати молоко, перець та сіль.
Все збити вилкою, але не дуже ретельно, щоб тільки перемішати білок і жовток.
Приготовлену суміш вилити на іншу гарячу сковороду з олією, накрити кришкою і, помішуючи, смажити доти, доки маса не загусне.
На середину сковороди поверх омлету покласти начинку.
Закрити начинку з баклажанів та шинки із двох сторін омлетом, піднявши за допомогою тонкого ножа краю і надавши форму пиріжка омлету.
Подати омлет з бакжжанами у гарячому вигляді, виклавши на підігріту тарілку швом донизу.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!