Картопляно-м’ясна запіканка в омлеті
Запіканка – універсальна страва. Вона може бути як закусочною, так і солодкою. У будь-якому випадку вона смачна та ситна. Сьогодні я ділюся рецептом приготування запіканки з картоплі, пікантного м’ясного фаршу та омлетної маси. Така страва підійде і для сніданку, і для обіду, і для вечері.
Замість свинини можна взяти яловичину, телятину чи курку. Теж буде смачно. До запіканки ідеально підходить салат із овочів. Повозитися, звичайно, доведеться, але результат вартий того!
Продукти:
- Свинина (м’якоть) – 300 г
- Картопля – 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Томат-пюре – 1 ст. ложка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Молоко – 0,25 склянки
- Олія — за потребою
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Бульйон або вода – за потребою
Картопляно-м’ясна запіканка в омлеті, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Цибулини очистити та подрібнити.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї цибулю і обсмажити її до м’якості та легкого підрум’янювання.
М’ясо ретельно очистити від плівок та сухожиль і нарізати невеликими шматочками.
Пропустити м’ясо через дрібні грати м’ясорубки.
Фарш перекласти на іншу сковороду з олією та при помішуванні посмажити до розсипчастого стану.
До фаршу додати смажену цибулю, розведену в невеликій кількості бульйону або води томат-пюре, перець та сіль.
Суміш, помішуючи, тушити на слабкому вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин.
Яйця вбити в миску, додати молоко та сіль.
Омлетну масу трохи збити.
Картоплю вимити, очистити, обполоснути і нарізати півколоми.
Перекласти картоплю в сковороду з олією та обсмажити на олії до м’якості. Наприкінці обсмажування посолити.
Обсмажену картоплю викласти у форму для запікання та розрівняти.
Поверх картоплі покласти шар підсмаженого м’ясного фаршу.
Залити фарш омлетною масою.
Форму поставити на лист, вистелений подвійним шаром фольги. Тоді форма прогріватиметься рівномірно. Покласти деко в духовку, розігріту до температури 180 ° С, на 5-10 хвилин для запікання. Якщо для запікання використовується керамічна або скляна форма, ставити її потрібно в холодну духовку, щоб не лопнула, а потім уже включати нагрівання. Час запікання дещо збільшиться. Омлетна маса має загуснути.
Гарячу запіканку нарізати на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!