Рибний пиріг під пікантною заливкою — смакота неймовірна
Сьогодні я вирішила поділитися рецептом приготування пирога з консервованою рибою. Я взяла консерви з сардиною в олії, а ви можете використати будь-які інші за вашим бажанням. Особливо смачно виходить із сайрою.
Апетитна заливка надає пирогу ніжності та пікантності. Пиріг готується до золотистого кольору, але вийнявши його з духовки, потрібно остудити його до теплого стану, щоб заливка затверділа. Приємних смакових відчуттів!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Маргарін – 125 г
- Сметана – 0,5 склянки
Начинка та заливання:
- Консерви рибні в олії чи натуральні – 1 банка
- Майонез – 4 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сирки плавлені – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт
- Сіль за смаком
Додатково:
- Маргарин (для мастила форми) – за потребою
Смачний пиріг з рибною консервою, рецепт з покроковими фото
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Борошно просіяти в миску і покрити зверху шматочками маргарину.
Суміш перетерти руками, щоб вийшла масляниста крихта.
До борошняної крихти додати сметану.
Все перемішати та замісити тісто. Скачати його в кулю, обернути харчовою плівкою та покласти в морозилку на 20 хвилин.
Підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки та заливання.
Шматочки риби вийняти з|із| банки, видалити всі кісточки і розім’яти виделкою.
Цибулину очистити та подрібнити.
Плавлений сир натерти на великій тертці.
Поєднати яйце з майонезом.
Суміш трохи збити.
До яєчної суміші додати сирок та посолити за смаком.
Заливання добре перемішати.
Тісто вийняти з холодильника, розкотити в тонкий пласт, перекласти його у форму для запікання, змащену маргарином, щільно притиснути на дно і бортикам і наколоти вилкою в кількох місцях.
Зверху по всьому дну розкласти шматочки риби та посипати її цибулею.
Залити все яєчно-майонезною сумішшю.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 200 ° С, і випікати пиріг з рибною кондо золотистої скоринки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!