Смачний домашній пиріг з сиром та варенням
Люблю дивувати своїх домочадців новими рецептами домашніх пирогів. Особливо вдається мені солодка випічка. Сьогодні я вирішила поділитись з усіма саме таким рецептом. Я спекла цей пиріг з варенням із червоної смородини, але найсмачніший виходить із густим повидлом.
Експериментувати можна безкінечно. Використовуючи для начинки щоразу нове варення чи джем, ви отримаєте пиріг із новим смаком. Краще, якщо фруктова чи ягідна начинка будуть із кислинкою. Але це вже справа смаку!
Тісто:
- Масло вершкове – 100–150 г
- Борошно пшеничне – 1⅓ склянки
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Сметана – 2-3 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
Начинка:
- Сир – 200–400 г
- Білки яєчні – 3 шт.
- Кислота лимонна – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Джем, повидло або густе варення – 1 склянка
- Сік лимонний – 1 ч. ложка
Дуже смачний пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У чашу блендера висипати борошно і нарізати в нього шматочками охолоджене вершкове масло.
Суміш подрібнити на маслянисту крихту. Якщо блендера немає, потрібно на робочу дошку насипати борошно, розкласти на ньому шматочки масла і порубати в крихту.
Крихту висипати в миску, додати в неї жовтки і сметану і всипати цукор.
Замісити тісто та залишити його в холодильнику на 30 хвилин.
Розподілити тісто по всій формі, формуючи борти.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
При поділі яєць на жовтки і білки потрібно стежити за тим, щоб у білки не потрапило ні краплі жовтка, оскільки жир, що міститься в жовтку, заважатиме збиванню білків. Для начинки білки заздалегідь охолодити в холодильнику. Підготувати чистий, абсолютно сухий посуд. Білки ретельно збити. Починати збивання потрібно на невеликій швидкості та поступово збільшувати її. Після збільшення білкової маси втричі додати сік та продовжувати збивання. Введення соку необхідне для того, щоб піна стала більш щільною, і вироби при випіканні не осіли.
При цьому білки продовжують збивати до отримання однорідної блискучої маси. Піна має бути густою, стійко триматися на вінчику і не звисати вниз, а об’єм білкової маси після збивання має збільшитися в 5-7 разів.
До білків порціями додавати сир.
Масу добре перемішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.
На заготовку з тіста викласти варення і розрівняти його.
Поверх варення за допомогою кондитерського мішка з насадкою нанести сирно-білкову масу.
Помістити форму з пирогом в духовку, розігріту до температури 180-200 ° С, і випікати до рум’янцю.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!