Меню

Пироги 28.11.2023

Смачний домашній пиріг з сиром та варенням

Люблю дивувати своїх домочадців новими рецептами домашніх пирогів. Особливо вдається мені солодка випічка. Сьогодні я вирішила поділитись з усіма саме таким рецептом. Я спекла цей пиріг з варенням із червоної смородини, але найсмачніший виходить із густим повидлом.

Експериментувати можна безкінечно. Використовуючи для начинки щоразу нове варення чи джем, ви отримаєте пиріг із новим смаком. Краще, якщо фруктова чи ягідна начинка будуть із кислинкою. Але це вже справа смаку!

 

Тісто:

  • Масло вершкове – 100–150 г
  • Борошно пшеничне – 1⅓ склянки
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки

Начинка:

  • Сир – 200–400 г
  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Джем, повидло або густе варення – 1 склянка
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка

Дуже смачний пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

для тіста

У чашу блендера висипати борошно і нарізати в нього шматочками охолоджене вершкове масло.

масло

Суміш подрібнити на маслянисту крихту. Якщо блендера немає, потрібно на робочу дошку насипати борошно, розкласти на ньому шматочки масла і порубати в крихту.

Крихту висипати в миску, додати в неї жовтки і сметану і всипати цукор.

тісто

Замісити тісто та залишити його в холодильнику на 30 хвилин.

тісто

Розподілити тісто по всій формі, формуючи борти.

пиріг

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

начинка

При поділі яєць на жовтки і білки потрібно стежити за тим, щоб у білки не потрапило ні краплі жовтка, оскільки жир, що міститься в жовтку, заважатиме збиванню білків. Для начинки білки заздалегідь охолодити в холодильнику. Підготувати чистий, абсолютно сухий посуд. Білки ретельно збити. Починати збивання потрібно на невеликій швидкості та поступово збільшувати її. Після збільшення білкової маси втричі додати сік та продовжувати збивання. Введення соку необхідне для того, щоб піна стала більш щільною, і вироби при випіканні не осіли.

Момент початку додавання цукру дуже важливий, на цей момент білки повинні бути вже досить добре збиті. Не можна висипати весь цукор одразу! Він відразу розчиниться і білки стануть рідкими. Цукор потрібно додавати потроху, поспішаючи, буквально по 0,5 чайної ложки.

При цьому білки продовжують збивати до отримання однорідної блискучої маси. Піна має бути густою, стійко триматися на вінчику і не звисати вниз, а об’єм білкової маси після збивання має збільшитися в 5-7 разів.

Не можна використовувати для збивання білків алюмінієвий посуд, оскільки маса посіріє. Для збивання також не підходить блендер.
білки

До білків порціями додавати сир.

сир з білками

Масу добре перемішати до рівномірного розподілу інгредієнтів.

Дуже смачний пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті

На заготовку з тіста викласти варення і розрівняти його.

пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті

Поверх варення за допомогою кондитерського мішка з насадкою нанести сирно-білкову масу.

пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті

Помістити форму з пирогом в духовку, розігріту до температури 180-200 ° С, і випікати до рум’янцю.

пиріг з варенням та сиром на пісочному тісті

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons