Курчата на Великдень своїми руками з безе — смачна прикраса
Напередодні великодніх свят у кожному будинку печуть традиційну ароматну випічку та фарбують яйця. Приготуйте незвичайний десерт, який порадує не лише дітей, а й дорослих. Безе «Курчата» прикрасять будь-який великодній стіл, доповнять великодній кошик, та можуть стати прикрасою для пасочок.
Солодощі можна подарувати близьким друзям. Особливо такому солодкому подарунку зрадіють діти. На його приготування не потрібно багато часу та дорогі інгредієнти. А ще такими курчатами можна прикрасити паску.
Інгредієнти:
- Білок курячий 80 г
- Цукрова пудра 80 г
- Цукор 80 г
- Лимонний сік 0,5 ч. л.
- Харчові барвники
- Шоколад 5 г
Як зробити курчата з безе на Великдень своїми руками, рецепт з фото по крокам
- Час приготування: 120 хвилин
- Кількість штук: 12
Насамперед нам знадобляться холодні білки. Попередньо і дуже акуратно відокремте їх від жовтків. Перелийте у глибоку ємність. Влийте сік лимона. Озброїться міксером. Почніть збивання на невеликих обертах до отримання пишної пінки.
Візьміть цукровий пісок. Підсипте невеликими порціями кілька прийомів. Не припиняйте роботу міксера. Швидкість поступово збільште до максимальної.
Після введення цукру має вийти щільна стійка маса. Двома пальцями візьміть трохи білків і потріть між пальцями. Якщо відчуваються крупинки цукру, продовжіть збивання до повного їх розчинення.
Тепер, настав час, всипати цукрову пудру. Якщо вона грудочками, просійте її. Також невеликими порціями підсипте до білків. Продовжуйте працювати міксером на великій швидкості. Білкова маса повинна вийти стійка і при перевертанні не тече.
Відберіть трохи білків у три різні ємності. У більшу частину додайте трохи жовтого барвника і перемішайте.
В інші миски додайте помаранчевий, червоний та синій барвник. Перемішайте.
Деко застеліть якісним пергаментом або використовуйте силіконовий килимок для випікання. Жовті білки перемістіть у кондитерський мішок із круглим отвором. Відсадіть білки у формі груші.
З синьої білкової маси відсадіть очі.
Чубчик зробіть червоним кольором, використовуючи насадку зірочка.
Помаранчевим зробіть дзьобик, ніжки та крила. Розігрійте духовку до 70-80 градусів. Відправте на підсушування на 1-1,5 години. Дверцята духовки залиште прочиненою. Час підсушування залежить від вашої духовки.
Після просушування відключіть вогонь, закрийте піч і залиште до повного остигання.
Після остигання, зробіть очі розтопленим шоколадом. Безе «Курчата» готове. Можна прикрашати не тільки страви з десертом, а й паску.
Світлого вам свята!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!