Баклажани тушковані в сметані, на смак як гриби
Баклажани, тушковані в сметані з морквою на смак дуже нагадують гриби, хоча в них немає ні спецій, ні грибних приправ. Такий цікавий смак у них виходить завдяки обсмаженню в олії та додаванню моркви, а сметана дає соковитість та легку пікантну кислинку.
Це ж стосується і моркви — її потрібно лише злегка протушкувати, щоб тільки трохи розм’якшилася, але всередині залишилася щільною, хрумкою.
Інгредієнти:
- баклажани – 600 г;
- морква – 200 г;
- сметана – 3-4 ст. л;
- сіль – на смак + 1 ч. л. для баклажанів;
- олія – 2 ст. л.
Баклажани як гриби, тушковані в сметані, рецепт з покроковими фото
Баклажани наріжте невеликими кубиками приблизно 3х3 см. Перекладіть у велику ємність, всипте чайну ложку солі. Перемішайте, залиште на 15-20 хвилин для видалення гіркого соку.
Промийте баклажани під проточною водою, змийте коричневий гіркий сік. Злегка відіжміть руками.
Нагрійте в сковороді олію. Викладіть баклажани, відразу перемішайте і зробіть вогонь трохи сильнішим за середній.
Обсмажте баклажани до світлої скоринки. Зробіть нагрівання менше, майже мінімальне. Накрийте кришкою, тушкуйте 10-12 хвилин, періодично помішуючи. Баклажани стануть м’якими, але форму нарізки збережуть.
Моркву натріть через велику тертку. Перекладіть до баклажанів, змішайте овочі та знову накрийте кришкою.
Готуйте на тихому вогні трохи більше п’яти хвилин. Моркву потрібно довести тільки до напівготовності, залишити щільною.
Додайте сметану будь-якої жирності та посоліть баклажани до смаку (враховуйте, що вони вже солилися).
Перемішайте, потім одну-дві хвилини не накриваючи кришкою.
Баклажани, тушковані в сметані, готові. Подавайте як теплу або холодну закуску, гарнір до котлет та інших страв з м’яса. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!