Меню

Гарячі страви 1.10.2023

Баклажани тушковані в сметані, на смак як гриби

Баклажани, тушковані в сметані з морквою на смак дуже нагадують гриби, хоча в них немає ні спецій, ні грибних приправ. Такий цікавий смак у них виходить завдяки обсмаженню в олії та додаванню моркви, а сметана дає соковитість та легку пікантну кислинку.

Дуже важливо не пересмажити баклажани – вони мають стати м’якими, але не перетворитися на кашу.

Це ж стосується і моркви — її потрібно лише злегка протушкувати, щоб тільки трохи розм’якшилася, але всередині залишилася щільною, хрумкою.

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г;
  • морква – 200 г;
  • сметана – 3-4 ст. л;
  • сіль – на смак + 1 ч. л. для баклажанів;
  • олія – 2 ст. л.

овочі

Баклажани як гриби, тушковані в сметані, рецепт з покроковими фото

Баклажани наріжте невеликими кубиками приблизно 3х3 см. Перекладіть у велику ємність, всипте чайну ложку солі. Перемішайте, залиште на 15-20 хвилин для видалення гіркого соку.

баклажани

Промийте баклажани під проточною водою, змийте коричневий гіркий сік. Злегка відіжміть руками.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Нагрійте в сковороді олію. Викладіть баклажани, відразу перемішайте і зробіть вогонь трохи сильнішим за середній.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Обсмажте баклажани до світлої скоринки. Зробіть нагрівання менше, майже мінімальне. Накрийте кришкою, тушкуйте 10-12 хвилин, періодично помішуючи. Баклажани стануть м’якими, але форму нарізки збережуть.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Моркву натріть через велику тертку. Перекладіть до баклажанів, змішайте овочі та знову накрийте кришкою.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Готуйте на тихому вогні трохи більше п’яти хвилин. Моркву потрібно довести тільки до напівготовності, залишити щільною.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Додайте сметану будь-якої жирності та посоліть баклажани до смаку (враховуйте, що вони вже солилися).

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Перемішайте, потім одну-дві хвилини не накриваючи кришкою.

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

Баклажани, тушковані в сметані, готові. Подавайте як теплу або холодну закуску, гарнір до котлет та інших страв з м’яса. Смачного!

Баклажани як гриби, тушковані в сметані

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons