Картопляні котлети з сиром та цибулею — дуже смачний рецепт
З картоплі навчилися готувати більше 1000 страв, і їхня кількість збільшується з кожним днем. Сьогодні я пропоную рецепт приготування картопляно-сирних котлет. Ця проста, але дуже смачна страва яку добре подати і на сніданок, і на обід, і на вечерю.
Це може бути як самостійна страва, зі сметаною або іншим соусом або як гарнір для м’ясних або рибних страв. У моїй родині ця страва завжди йде на ура!
Продукти:
- Картопля – 500 г
- Сир – 200 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Сухарі панірувальні – за потребою
- Олія — за потребою
Картопляні котлети з сиром та цибулею, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимити, очистити, обмити, покласти в каструлю, залити підсоленою водою, що кипить, і відварити до м’якості.
Цибулини очистити та подрібнити.
Викласти на сковороду із розігрітою олією і обсмажити до м’якості і легкого підрум’янювання.
Відвар з картоплі злити, а до бульб додати смажену цибулю.
Картопля з цибулею розім’яти однорідне пюре.
З’єднати картопляне пюре, сир, цибулю та яйце, поперчити та посолити.
Все добре вимішати.
В останню чергу додати борошно. Суміш знову добре вимішати.
З картопляно-сирної маси, злегка змочивши руки водою, сформувати невеликі котлетки та обваляти їх у сухарях.
Викласти котлети на сковороду з розігрітою олією і обсмажити спочатку з одного боку до підрум’янювання.
Котлети перевернути на інший бік і обсмажити до золотистої скоринки. Потім накрити сковороду кришкою і довести котлети до готовності на слабкому вогні протягом 5-10 хвилин.
Подати картопляні котлети зі сметаною чи улюбленим соусом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!