Макарони з куркою та грибами в сметаному соусі — дуже смачний рецепт
Побалуйте своїх близьких смачною та ситною стравою з макаронів у сметанному соусі з грибами та курячим філе. Складнощів у приготуванні цієї страви немає, але її все ж таки легко зіпсувати, якщо при додаванні до неї сметани, вона згорнеться. Це негативно позначиться як на зовнішньому вигляді страви, а й у її смаку.
Продукти:
- Макаронні вироби – 200 г
- Філе куряче — 100-150 г
- Печериці (невеликі) – 160 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сметана – 2 ст. ложки
- Зелень кропу чи петрушки рубана – за потребою
- Олія — за потребою
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Макарони з куркою та грибами в сметаному соусі, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Макарони відварити у великій кількості підсоленої води (2 л) за інструкцією на упаковці, відкинути на друшляк, промити в гарячій воді, заправити столовою ложкою олії та перемішати, щоб макарони не злиплися.
Куряче філе обмити, обсушити та порізати на дрібні кубики.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Печериці перебрати, швидко промити, щоб гриби не наситилися водою, і нарізати скибочками або тонкими пластинками.
На сковороду з розігрітою олією викласти кубики філе і обсмажувати його на сильному вогні, безперервно помішуючи, протягом 5-7 хвилин.
До філе додати цибулю та гриби.
Все разом смажити при помішуванні ще 5 хвилин.
У сковороду влити сметану та посипати блюдо перцем.
Все добре перемішати та прогріти протягом 2–3 хвилин.
Викласти у сковороду відварені макарони.
Знову все ретельно перемішати, посолити та залишити на вогні на 1–2 хвилини.
Макарони з соусом розкласти по порційним тарілкам і посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!