Меню

Пироги 25.09.2023

Смачний пиріг зі сливами на швидку руку


У сезон слив рекомендую вам приготувати пиріг зі сливами. Тісто виходить ніжне та розсипчасте, сливи надають соковитості пирога, а кориця неповторний аромат домашньої випічки.

Вам знадобиться на форму діаметром 24 см:

  • Вершкове масло – 115 г.;
  • Цукор — 150 р.;
  • Яйця категорії С1 – 2 шт.;
  • Борошно пшеничне – 120 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л.;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Сливи – 8-9 шт. (Залежить від розміру).

Для посипання:

  • Цукор коричневий – 1 ст.
  • Кориця – 1 ч.л.

Пиріг зі сливами, рецепт з фото на швидку руку

Приготування

Вершкове масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб воно стало м’яким. Покладіть масло|мастило| в чашу для збивання, додайте цукор, сіль. Збийте все міксером на високій швидкості, поки маса не посвітлішає і не стане пишною.

цукор і масло
Додайте в тісто по одному яйцю, краще якщо вони будуть кімнатної температури, кожен раз добре все перемішуючи міксером.

тісто
Борошно з’єднайте з розпушувачем і просійте в тісто

мука
Тісто для пирога добре перемішайте за допомогою силіконової лопатки. Повинно вийде гладке, однорідне тісто.

тісто
Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Для пирога краще використовувати цупкі сливи з невеликою кислинкою.

сливи
Невисоку форму змастіть вершковим маслом, викладіть все тісто і зверху розрівняйте лопаткою.

пиріг
Викладіть половинки слив по колу злегка утоплюючи в тісто.


Зверху пиріг присипте сумішшю коричневого цукру та кориці. Якщо у вас немає коричневого цукру, замініть його на звичайний білий.

Пиріг зі сливами
Поставте випікатися пиріг зі сливами в розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий пиріг можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Пиріг зі сливами Пиріг зі сливами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons