Смачний пиріг зі сливами на швидку руку
У сезон слив рекомендую вам приготувати пиріг зі сливами. Тісто виходить ніжне та розсипчасте, сливи надають соковитості пирога, а кориця неповторний аромат домашньої випічки.
Вам знадобиться на форму діаметром 24 см:
- Вершкове масло – 115 г.;
- Цукор — 150 р.;
- Яйця категорії С1 – 2 шт.;
- Борошно пшеничне – 120 г;
- Розпушувач – 1 ч.л.;
- Сіль на кінчику ножа;
- Сливи – 8-9 шт. (Залежить від розміру).
Для посипання:
- Цукор коричневий – 1 ст.
- Кориця – 1 ч.л.
Пиріг зі сливами, рецепт з фото на швидку руку
Приготування
Вершкове масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб воно стало м’яким. Покладіть масло|мастило| в чашу для збивання, додайте цукор, сіль. Збийте все міксером на високій швидкості, поки маса не посвітлішає і не стане пишною.
Додайте в тісто по одному яйцю, краще якщо вони будуть кімнатної температури, кожен раз добре все перемішуючи міксером.
Борошно з’єднайте з розпушувачем і просійте в тісто
Тісто для пирога добре перемішайте за допомогою силіконової лопатки. Повинно вийде гладке, однорідне тісто.
Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Для пирога краще використовувати цупкі сливи з невеликою кислинкою.
Невисоку форму змастіть вершковим маслом, викладіть все тісто і зверху розрівняйте лопаткою.
Викладіть половинки слив по колу злегка утоплюючи в тісто.
Зверху пиріг присипте сумішшю коричневого цукру та кориці. Якщо у вас немає коричневого цукру, замініть його на звичайний білий.
Поставте випікатися пиріг зі сливами в розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Готовий пиріг можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!