Чудовий рецепт пирога з абрикосами, який завжди виходить
Домашня випічка – це особлива категорія десертів, яку люблять у всіх країнах. Пропоную вам рецепт американського абрикосового пирога, який завжди виходить. Всі продукти для випікання доступні та недорогі.
Цей абрикосовий пиріг — дуже смачний, дуже легкий рецепт. При замісі тесту частина абрикосу додається у вигляді пюре. Це надає пирогу яскравого помаранчевого кольору і дивовижного аромату. При виборі абрикос зверніть увагу на щільні м’ясисті плоди з кісточкою, що легко відокремлюється. Абрикоси мають бути стиглими, солодкими, без ушкоджень.
Інгредієнти:
- абрикоси – 8 штук;
- вершкове масло – 60 грам;
- сметана – 60 грам;
- розпушувач – 1 столова ложка;
- цукор – 100 – 120 грам;
- яйце – 1 штука;
- борошно — 150 грам;
- сіль – щіпка.
Пиріг з абрикосами на швидкоруч, рецепт з фото покроково в духовці
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці. Змішати зі сметаною.
Додати розпушувач, сіль та яйце. Збити вінчиком до однорідності.
Абрикоси промити обсушити, розрізати навпіл, очистити від кісточок. Половину абрикос збити блендером із цукром у пюре. Ввести пюре у тісто.
Просіяти борошно. Всипати її частинами, замісити лопаткою рідке тісто. Залишити на 15 хвилин для набухання борошняної клейковини.
Тісто має стікати із лопатки широкою стрічкою.
Форму для випікання змастити олією, вилити тісто. Розкласти половинки абрикос по краю та в центрі.
Випікати в духовці 190 градусів 35 — 40 хвилин. Остудити у формі. Перекласти пиріг з абрикосами на тарілку для подачі, прикрасити листочками м’яти та посипати цукровою пудрою.
Подати до чаю.
У абрикосового пирога пориста структура, має солодкий смак та абрикосовий аромат. Доповнити порційну подачу можна кулькою ванільного морозива.
Аналогічні пироги можна готувати зі сливами та персиками, або зі змішаною начинкою.
kkkkkkk-1
Доброго времени суток! Попробовала приготовить по этому рецепту: получился ароматный, вкусный пирог. Домашние довольны. Теперь будем часто печь такой пирог. Будем пробовать с другими начинками. Здесь главное подойти творчески и с любовью! Спасибо за рецепт!