Меню

Гарячі страви 18.08.2023

Картопляно-м’яcна запіканка в омлеті

Запіканка – універсальна страва. Вона може бути як закусочною, так і солодкою. У будь-якому випадку вона смачна та ситна. Сьогодні я ділюся рецептом приготування запіканки з картоплі, пікантного м’ясного фаршу та омлетної маси. Така страва підійде і для сніданку, і для обіду, і для вечері.

Замість свинини можна взяти яловичину, телятину чи курку. Теж буде смачно. До запіканки ідеально підходить салат із овочів. Повозитися, звичайно, доведеться, але результат вартий того!

 

Продукти:

  • Свинина (м’якоть) – 300 г
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Томат-пюре – 1 ст. ложка
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 0,25 склянки
  • Олія — за потребою
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Бульйон або вода – за потребою

Картопляно-м’яcна запіканка рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

овочі та філн

Цибулини очистити та подрібнити.

цибуля

На сковороді розігріти олію, викласти в неї цибулю і обсмажити її до м’якості та легкого підрум’янювання.

смажити цибудя

М’ясо ретельно очистити від плівок та сухожиль і нарізати невеликими шматочками.

свинина

Пропустити м’ясо через дрібні грати м’ясорубки.

фарш

Фарш перекласти на іншу сковороду з олією та при помішуванні посмажити до розсипчастого стану.

смажити фарш

До фаршу додати смажену цибулю, розведену в невеликій кількості бульйону або води томат-пюре, перець та сіль.

начинка

Суміш, помішуючи, згасити на слабкому вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин.

начинка

Яйця вбити в миску, додати молоко та сіль.

омлетОмлетну масу трохи збити.

 

омлет

 

Картоплю вимити, очистити, обполоснути і нарізати півколоми.

картопля

Перекласти картоплю в сковороду з олією та обсмажити на олії до м’якості. Наприкінці обсмажування посолити.

смажити картоплю

Обсмажену картоплю викласти у форму для запікання та розрівняти.

картопля

Поверх картоплі покласти шар підсмаженого м’ясного фаршу.

фарш

Залити фарш омлетною масою.

Картопляно-м'яcна запіканка

Форму поставити на лист, вистелений подвійним шаром фольги. Тоді форма прогріватиметься рівномірно. Покласти деко в духовку, розігріту до температури 180 ° С, на 5-10 хвилин для запікання.

Якщо для запікання використовується керамічна або скляна форма, ставити її потрібно в холодну духовку, щоб не лопнула, а потім уже включати нагрівання. Час запікання дещо збільшиться.

Омлетна маса має загуснути.

Картопляно-м'яcна запіканка

Гарячу запіканку нарізати на порції.

Картопляно-м'яcна запіканка Картопляно-м'яcна запіканка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons