Шикарні баклажани із вершковим маслом! Їдять навіть ті, хто не любить баклажанів
Цей рецепт вам обов’язково сподобається, тому що він відноситься до категорії «Простіше не буває». Страва готується з мінімуму інгредієнтів, але виходить настільки смачною та ситною, що буквально миттєво зникає з тарілки.
До того ж цей варіант можна доповнити на свій розсуд, додавши свої улюблені спеції та приправи, наприклад, часник. Але мені подобається саме такий ніжний вершковий смак. Експериментуйте!
Продукти:
- Баклажани великі – 800 г
- Масло вершкове 30–40 г
- Олія — 3-4 ст. ложки
- Перець чорний свіжомелений – за смаком
- Сіль велика – за смаком
- Час підготовки – 10 хвили
- Час приготування – 40 хвилин
- Кількість порцій – 4
Баклажани із вершковим маслом, простий рецепт з покроковими фото
Як швидко, просто та смачно приготувати баклажани на гарнір. Підготувати усі необхідні інгредієнти. Я приготувала цю страву з половини заявлених продуктів.
Баклажани вимити, зрізати кінці з частиною м’якоті, розрізати уздовж навпіл, а потім гострим ножем, відступивши від країв на 1 см, зробити надрізи м’якоті вздовж і впоперек, не пошкоджуючи шкірку плода. Це допоможе баклажану швидше спектись і надалі просочитися спеціями та олією.
Викласти половинки баклажанів у форму для запікання та пензликом змастити зріз баклажанів невеликою кількістю олії. Воно не дасть зрізу затвердіти і висохнути, а лише сприятиме підрум’яненню.
Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати баклажани до м’якості. На це може піти 30-40 хвилин. Перевірити готовність баклажанів можна кінчиком тонкого ножа. Він повинен легко входити у м’якоть. Потім форму вийняти з духовки і відразу ж посипати баклажани свіжомеленим перцем і великою сіллю.
Поверх спецій рясно змастити половинки розм’якшеним вершковим маслом так, щоб вони просочили м’якоть у розрізах.
Подати баклажани на гарнір гарячими, посипавши подрібненою зеленню петрушки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!