Меню

Гарячі страви 17.08.2023

Шикарні баклажани із вершковим маслом! Їдять навіть ті, хто не любить баклажанів

Цей рецепт вам обов’язково сподобається, тому що він відноситься до категорії «Простіше не буває». Страва готується з мінімуму інгредієнтів, але виходить настільки смачною та ситною, що буквально миттєво зникає з тарілки.

До того ж цей варіант можна доповнити на свій розсуд, додавши свої улюблені спеції та приправи, наприклад, часник. Але мені подобається саме такий ніжний вершковий смак. Експериментуйте!

Такі баклажани можна використовувати як гарнір до м’ясних та рибних страв, або їсти самостійно.

Продукти:

  • Баклажани великі – 800 г
  • Масло вершкове 30–40 г
  • Олія — 3-4 ст. ложки
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком
  • Сіль велика – за смаком

  • Час підготовки – 10 хвили
  • Час приготування – 40 хвилин
  • Кількість порцій – 4

Баклажани із вершковим маслом, простий рецепт з покроковими фото

Як швидко, просто та смачно приготувати баклажани на гарнір. Підготувати усі необхідні інгредієнти. Я приготувала цю страву з половини заявлених продуктів.

баклажани

Баклажани вимити, зрізати кінці з частиною м’якоті, розрізати уздовж навпіл, а потім гострим ножем, відступивши від країв на 1 см, зробити надрізи м’якоті вздовж і впоперек, не пошкоджуючи шкірку плода. Це допоможе баклажану швидше спектись і надалі просочитися спеціями та олією.

розрізати баклажан

Викласти половинки баклажанів у форму для запікання та пензликом змастити зріз баклажанів невеликою кількістю олії. Воно не дасть зрізу затвердіти і висохнути, а лише сприятиме підрум’яненню.

баклажан у формі

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати баклажани до м’якості. На це може піти 30-40 хвилин. Перевірити готовність баклажанів можна кінчиком тонкого ножа. Він повинен легко входити у м’якоть. Потім форму вийняти з духовки і відразу ж посипати баклажани свіжомеленим перцем і великою сіллю.

баклажани з вершковим маслом

Поверх спецій рясно змастити половинки розм’якшеним вершковим маслом так, щоб вони просочили м’якоть у розрізах.

баклажани з вершковим маслом

Подати баклажани на гарнір гарячими, посипавши подрібненою зеленню петрушки.

баклажани з вершковим маслом

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons