Баклажани з часником та кропом, чудовий рецепт на зиму
У цій статті ми навчимо вас як приготувати баклажани фаршировані часником та кропом – неймовірно смачну та ароматну заготовку на зиму. Рецепт не передбачає якихось складнощів та проблем, готуються баклажани просто, а виходить дуже смачно!
Начинку можна урізноманітнити за рахунок інших овочів або різної зелені, це справа смаку. Часник і кріп — це вже класичні компаньйони баклажану, які роблять смак овочів яскравішим і насиченішим!
Інгредієнти:
- Баклажани – 1,3-1,5 кг
- Часник – 1 гол.;
- Кріп – 1 великий пучок
- Олія – 20 мл.
Для маринаду:
- Вода – 0,5 л;
- Сіль – 1 ст. (без гірки);
- Цукор — 0,5 ч.л. (без гірки);
- Чорний перець – 4-6 гір;
- Гвоздика – 1 бут.;
- Столовий оцет (9%) – 30 мл.
Як приготувати баклажани на зиму з часником і кропом
Для приготування фаршированих баклажанів на зиму нам знадобляться такі продукти.
Баклажани ретельно споліскуємо під холодною водою, знімаючи усі забруднення. Потім зрізаємо плодоніжку та робимо хрестоподібний надріз майже по всій довжині плода, але не дорізаючи до кінця.
Закидаємо баклажани в киплячу підсолену воду та відварюємо близько 3 хвилин. Баклажани спливатимуть на поверхню каструлі і, щоб вони проварилися рівномірно, краще відварювати з гнітом. Як гніт можна використовувати друшляк, і вже на нього покласти обтяжувач. Плоди після відварювання повинні вийти м’якими, але водночас пружними. Переварені баклажани розм’якнуть і зафарширувати їх навряд чи вдасться.
Відварені баклажани скидаємо на друшляк і ставимо під гніт на 20-30 хвилин, щоб забрати зайву рідину.
Головку часнику знаємо на зубчики, очищаємо їх і дрібно рубаємо ножем. Закуска з рубаним часником виходить набагато смачніше, ніж із часником, подрібненим іншим способом.
Кріп промиваємо під струменем холодної води, трохи обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Змішуємо в одному посуді часник і кріп, додаємо трохи солі та олії. Все перемішуємо. Начинка для баклажанів готова.
Підготуємо банки для закрутки – краще скористатися баночками об’ємом 0,5 або 0,7 літрів, такого об’єму достатньо однієї вечері. Для такої кількості інгредієнтів нам знадобиться дві півлітрові баночки. Банки стерилізуємо над парою або в духовці, кришки кип’ятимо або просто обдаємо окропом. Баклажани фаршируємо кропово-часниковою начинкою і щільно укладаємо в банки.
Для маринаду кип’ятимо близько 0,5 літра води, додаємо у воду сіль, цукор, столовий оцет та спеції. Кип’ятимо ще 3 хвилини.
Заливаємо гарячим маринадом баночки з баклажанами фаршировані часником та кропом і одразу закриваємо кришками. Закочуємо ключем, перевертаємо і укутуємо теплим рушником до повного остигання.
Зберігати баклажани на зиму з часником краще в холодильнику чи льоху.
- Вихід – 2 півлітрові банки;
- Час приготування – 50-60 хвилин.
Також рекомендуємо приготувати закуску з баклажанів по-турецьки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!